İzmir Ticaret Borsası olarak Zeytinyağı değer artması için çalışıyoruz.

İzmir Ticaret Borsası, Terra Madre Anadolu Fuarı süresince iki bini aşkı ziyaretçiye zeytinyağı tadım eğitimi verdi; onlara zeytinyağı ile ilgili doğru bilinen yanlışları ve yanlış bilinen doğruları anlattı.

 

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında ve Avrupa dışında ilk kez Türkiye’de düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’da İzmir Ticaret Borsası (İTB) standı yoğun ilgiyle karşılaştı. Lezzetseverler, fuar boyunca İTB’nin standını ziyaret ederek, zeytinyağı, coğrafi işaretli sultani çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incirleri tattı.

Terra Madre gastronomi fuarının Türkiye’de ilk defa İzmir’de düzenlenmesinin kent tanıtımına büyük katkı sağladığını aktaran İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “130 yıllık bir kurum olarak kent değerlerine büyük önem veriyoruz. Bu yıl 91’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında Avrupa dışında ve ilk kez Türkiye’de yapılan dünyanın en büyük uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’da Borsa olarak yer almak bizlere ayrı bir gurur yaşattı. Ticaret borsalarının borsaya dâhil tarımsal ürünlerin alım-satımı, oluşan fiyatların tespit, tescili gibi işlemlerin dışında çok önemli görevleri de bulunuyor. Bu anlayışla Fuar’daki standımızda coğrafi işaretli sultani çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir tadımları yanı sıra ziyaretçilerimize aralıksız zeytinyağı tadım etkinliği düzenledik. Bu kapsamda yaklaşık iki bin fuar katılımcısına zeytinyağı tadımı yaptırdık. Standımızı ziyaret eden misafirlerimize uzmanlarımız aracılığı ile zeytinyağı ile ilgili doğru bilinen yanlışları ve yanlış bilinen doğruları anlattık. Bu süreçte yerel ürünler ve yerel üretim ile ilgili olarak önemli bilgiler de aktardık. Zeytinyağı farkındalığı ile ilgili çok önemli etkileşim yarattığımıza inanıyoruz. Böylesine önemli bir organizasyonda yer almanın hem bizler hem de ziyaretçiler açısından son derece faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kestelli sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Ticaret Borsası olarak bölgemizin geleneksel ürünlerinden olan zeytinyağının değerinin artması için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Sektördeki katma değerin artırılması için üretici, tüccar ve sanayicilerimizin yanı sıra tüketici konumundaki vatandaşlarımızın da doğru bilgilendirilmesinin ve bilinçlenmesinin daha iyiye ulaşmak adına son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemde de vatandaşlarımızı zeytinyağı konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yaz