KOSBİ’den Deprem bölgesine 50 konteyner

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), 10 ili etkileyen ve 6 binin üzerinde binanın yıkıldığı deprem bölgesine konteyner desteği veriyor. KOSBİ, Adıyaman OSB ile işbirliği yaparak, Adıyaman OSB içerisine yerleştirilmek üzere 50 adet konteyner satın aldı. KOSBİ Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı ile İzmir Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü Engin Bişar’ın da yerinde inceleme yaptığı konteynerlerin 36 adedi deprem bölgesine gönderilirken, diğerleri de 1 hafta içerisinde Adıyaman OSB içerisinde kurulmuş olacak.  

KOSBİ olarak depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik bu girişimi başlattıklarını söyleyen KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, “Bu hafta 36 adedini bölgeye gönderdik.  Konteynerlerin yatak, çek yat, set üstü ocak, masa, buzdolabı, ısıtıcı, vb. ihtiyaçları kurumumuzca tefriş ediyoruz. Konteynerlerin kurulduğu alandaki elektrik, su, kanalizasyon altyapıları ise Adıyaman OSB tarafından sağlanacak” dedi. Konteyner adedini artırmak üzere katkıda bulunmak isteyen katılımcılara da bir çağrı yaptıklarını vurgulayan Diren, “Bölge Müdürlüğümüze ulaşarak taleplerini bildirmeleri halinde gerekli organizasyon kurumumuzca sağlanacak. Üyelerimizden de geri dönüş olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte konteyner gönderimine de devam edeceğiz” dedi.

Diren: “Dayanıklılık için profesyonel üretim konteyner tercih ettik” Konteynerlerin son derece donanımlı olduğunu, satışı yapılan bir konteyner olduğunu hatırlatan Diren, “Deprem bölgesine gönderilmek üzere hızlıca üretilen konteynerlerden almak istemedik. Depremzedelerin çokluğu ve bölgenin iklim şartlarını düşününce daha donanımlı ve bu tarz kullanımlar için profesyonelce üretilen hazır konteynerlerden satın almayı uygun gördük. Zira hava şartları dayanıklı konteynere ihtiyacımız olacağını gösteriyor. Sonrasında bu konteynerlerin muhafaza edilerek hiç arzu etmesek de olası başka afetlerde kullanılacak kalitede olmasını gözettik” diye konuştu.

 

Yorum Yaz