Mamak Belediyesi temsili Lavanta hasadı yaptı

Mamak Belediyesi temsili Lavanta hasadı yaptı
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse beraberindeki heyetle birlikte temsili Lavanta hasadı yaptı.
Mamak Belediyesi temsili Lavanta hasadı yaptı

Mamak Belediyesi Geleneksel Hasat Festivali büyük bir coşkuyla yapıldı.Gökçeyurt’ta Ekolojik Vadi’de gerçekleşen Hasat Festivaline Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, siyasi partilerin ilçe yönetimleri, belediye meclis üyeleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. 

haber arası detay

 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse beraberindeki heyetle birlikte temsili Lavanta hasadı yaptı. Aldı eline makası lavantaları hasat etti. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve siyasi parti ilçe başkanları da Mamak’ta yılın ilk hasadını gerçekleştirdi. Toplanan lavantalar, buket haline dönüştürüldü.

Festival alanı ise tam bir bayram yeriydi.  Mamak Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan etkinlikler, geleneksel atlı spor gösterisi ile devam etti. Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya geldikleri dönemden bu yana oynadıkları savaş oyunu yürekleri ağza getirdi. At üstünde yapılan hızlı hareketler, yer değiştirmeler, ok yay, kılıç kullanımı seyircilere büyük heyecan yaşattı. Gösteri, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse festivalin açılış konuşmasında “Milli tarım ekonomisine destek vermek amacıyla üretici ve tüketiciyi desteklemek amacıyla EKOKÖY projesini başlattık. Hamdolsun projemiz kapsamında üretici kardeşlerimizi destekleyecek birçok çalışma yaptık. Nohut, meyve ve sebze fideleri dağıttık. Bugün bu ürünlerimizin bir kısmının hasadını yapıyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin hasadı bereketli, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Mamak’a daha da değer kazandırmak çok farklı alanlarda marka şehir yapmak için çalışıyoruz” diyen Başkan Murat Köse, “Güzel Mamak’ımızı daha güzel hale getirmek için tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Yeşil belediyeciliğin tarım belediyeciliğinin en güzel örneklerini güzel Mamak’ta inşa ediyoruz. Değişen iklim koşulları ve kuraklık tehlikesine karşı tarım politikalarına destek veriyoruz”  diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ardından söz alan MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen “Cumhur ittifakı belediyelerinin toplumcu ve üretken belediyecilik   anlayışı örneklerinden  birini Mamak /Gökçeyurt’ta  Ekolojik Köyü yerinde  gezerek gördük … Mamak Belediyesi’nin atıl olan arazilerde tarım yapması, üretmesi, üreticiyi destekleyen projeler yürütmesi çok önemli. Ben Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Çiftçilerimizin hasadı bereketli olsun” dedi.

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ise “Şehirden uzaklaşmak isteyen tarımla toprakla buluşmak isteyen vatandaşlarımıza bu bereketli toprakları açan Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin hasadı bereketli olsun” diye konuştu.

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı da “Belediyemizin tarım ve hayvancılıkla ilgili destekleri çok önemli. Bunların devamının olmasını diliyoruz” diyerek Mamak Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Geleneksel Hasat Festivali, Arslanbek Sultanbekov’un konseriyle son buldu.  Vatandaşlar başta Dombra olmak üzere Sultanbekov’un birbirinden güzel şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Yorum Yaz