MODEKO 34.kez kapılarını açtı

Mobilya sektörünün buluşma noktası MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını 34'üncü kez açtı. 39 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi gelmesinin beklendiği MODEKO, açıldığı ilk gün uluslararası satın alımcıları ağırladı. 

 

Nobel Expo ve Efor Fuarcılık iş birliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen 34. MODEKO, 750 markanın katılımıyla kapılarını açtı.Bahçe mobilyaları, ev-ofis mobilyaları, mobilya aksesuarları, bebek-genç mobilyaları, yatak-baza-başlık ürün grupları başta olmak üzere eşsiz konseptleri ve yenilikçi ürünler, ilk kez görücüye çıktı. Fuarın ilk gününden itibaren ise 28 farklı ülkeden fuara çıkarma yapan alım heyetleri sektörün yüzünü güldürdü. İkili iş görüşmeleri zirve yaptı. Ticaret Bakanlığı ve EİB koordinasyonunda düzenlenen B2B ikili iş görüşmeleri ise “B2B HostedBuyerLounge” alanında gün boyu devam etti. Avrupa’dan Güney Amerika’ya, Körfez’den Afrika ve Ortadoğu’ya kadar 39 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin ise beş gün boyunca fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. 

NOBEL EXPO Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, MODEKO'nun her yıl daha da büyüme hedefiyle yol aldığını vurguladı. Çelik “Dört gün boyunca fuarımızda çok sayıda ülkeden alım heyeti ve ziyaretçi ağırlayacağız. Bize güvenerek gelen katılımcıları yüzleri gülerek uğurlayacağız” diye konuştu. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, MODEKO'nun sektörün en büyük destekçisi olduğunu ifade ederek "Birlikte büyümeye devam edeceğiz" dedi. 

MODEKO'YA TAM DESTEK Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de MODEKO'nun sektörü katkısıyla gurur duyduklarını ifade etti. Soyer “Amacımız Dünya’nın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak. Bunu da başaracağımızdan şüphem yok” dedi. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı ise 500 milyar dolar büyüklüğe ulaşan küresel mobilya sektöründeki paydan faydalanmak gerektiğini belirtti. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle de "Amacımız ihracatımızı ilk 5 ülke arasına sokmak” dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Sayman Üyesi Aytekin Öztaş MODEKO'nun yeni pazarlar kazandırdığını belirterek "Üreticimize de fuarımıza da güveniyoruz” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Özpoyraz da MODEKO'nun yakın zamanda İtalya ve Almanya’daki rakipleriyle yarışacağını belirterek "İhracatı ve üretimi artırmaya devam edeceğine inancımız tam” dedi.

Fuarın açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu da İzmir’in her alanda marka şehir olduğunu söyledi. Sektör hedefleri doğrultusunda tüm kurumlararasıişbirliklerin devam edeceğine dikkat çekti.  AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise "İzmir’i mobilyanın başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam ettireceğiz” diye konuştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de bu kapsamda İzmir'i marka şehir yapma konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yorum Yaz