Ordu Büyükşehir'den Ekoturizm amaçlı yol yapım çalışması tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı asfalt seferberliğiyle ilçelerin kaderi değişiyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde devam eden çalışmalarda, Fatsa ilçesinde, Eylül ayı içerisinde 27 kilometre asfalt yol vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Kabakdağ mahallesi Ekoturizm'e hazırlanıyor; Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun il olan Ordu’da, mahalle ve grup yolları asfalt konforuyla buluşmaya devam ediyor.  Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarda, on yılların sorunları bir bir çözüme kavuşturuluyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Eylül ayında, Fatsa ilçesinde, 27 kilometrelik güzergahı asfaltla buluşturduklarını söyledi.

BİR AYDA 27 KİLOMETRE ASFALT YOL

Ekiplerin mahalle ve grup yollarında hummalı bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Güler, “Eylül ayı içerisinde, sadece Fatsa ilçemizde, 6 farklı güzergahta, 27 kilometre asfalt yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kapsamda, Saraytepe, Aşağıardıç, Yukarıardıç Mahallesi bağlantı yolu 7 km, Duayeri Mahallesi yolunda 2.5 km, Küçükkoç Mahallesi yolunda 1.3 km, Yenikent Mahallesi yolu 1.75 km, Tahtabaş, Yukarıardıç, Duayeri, Yenikent grup yolu 1,6 km emülsiyon asfalt çalışması yaptık” dedi.

EKOTURİZM'İN TURİZMİN KALBİ SICAK ASFALTA KAVUŞTU

İlçede organik tarımın yanı sıra eko turizm çalışmasının gerçekleştirildiği tek mahalle unvanına sahip Fatsa Kabakdağ Mahallesi ve dört mahalleyi kapsayan grup yolundaki 11,8 km’lik sıcak asfalt çalışmasının tamamlandığını vurgulayan Başkan Güler,  “Tayalı, Kılavuzömer, Kabakdağı, Bağlarca ve Konakbaşı mahallelerini birbirine bağlayan grup yolu artık sıcak asfalt. Kış mevsiminde 3 bin Yaz mevsiminde ise 15 bin kişinin yaşadığı bu bölgeyi ilk kez sıcak asfalta kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca ilçedeki Örencik Mahallesi Pazaryeri Mevkiini de 500 metre sıcak asfaltla buluşturduk” diye konuştu.

Özel mülkiyetlere Ekoturizm Tesisleri Yapımı ile ilgili ;

Ekoturizm Alanları: doğal ve kültürel değerleri koruyarak, bu alanlarda ve çevresinde yaşayan nüfusun sosyo-ekonomik gelişimi için kaynak yaratabilen alternatif turizme dönük, doğal yaşama aktif katılımın sağlanabildiği, çevreye duyarlı alanlardır. 

Eko-Turizm Alanları : Bu plan ile belirlenen veya il bazında bütüncül olarak hazırlanacak çevre düzeni planları veya nazım imar planlarında belirlenebilecek olan bu alanlarda; Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik doğrultusunda belirlenmiş olan yapılar yer alabilir. Yapılacak yapılarda doğal yapı ve geleneksel mimari dokunun korunması sağlanacaktır. Bu alanlarda yapılanma koşulları: Maks. Emsal = 0,10, Toplam İnşaat Alanı = 500 m2, Her Yönden Görünen Maks. Bina Yüksekliği = 10,5 m (2 kat) olacaktır.

Yorum Yaz