Seferihisar'a 850 depremzede geldi

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, depremden etkilenen bölgelerden 850 kişinin ilçede ağırlandığının bilgisini verdi. 

AK Parti Seferihisar İlçe Teşkilatı Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından oluşturulan heyet AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın da katılımıyla Seferihisar’da bulunan depremzedeleri ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili bilgi veren Başkan Aydın ilçede şu an itibariyle Kahramanmaraş depreminden etkilenen Afet ve Acil Durum Yönetimi’ne kayıtlı 850 kişinin bulunduğunun bilgisini verdi. 

Depremzedelerin misafir edilmesi noktasında Seferihisar’ın tek yürek olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın: “Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerden 850 kişiyi Seferihisar Afet ve Acil Durum Yönetimi koordinasyonunda misafir ediyoruz. Bu ailelerimiz şu an Sığacık’ta Gödence’de, Ürkmez, Doğanbey’de turistik işletmelerde; İçişleri Bakanlığı’na bağlı Polis Moral Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tesisileri ve Devlet Su İşleri kampında Seferihisar halkı olarak ağırlıyoruz. Seferihisar Afet ve Acil Durum Yönetimi koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlar seferber olmuş durumda. Depremzedelerin ihtiyaçları acil olarak karşılanıyor. Seferihisar, deprem bölgesine yardım ulaştırma konusunda olduğu gibi depremden etkilenen ailelerin ağırlanması noktasında da tek yürek oldu” dedi.

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın Seferihisar’da bulunan depremzedelerin afet ve acil durum yönetimine bildirilmesinin önemine dikkat çektiği açıklamasında: “Depremden etkilenen aileler uygun barınma ve çalışma ortamı sağlanana kadar bizim uzun soluklu misafirlerimiz. Barınma ve gıda dışında sağlıktan eğitime birçok ihtiyaçları var. Depremzede ailelerin ilerleyen sürelerde mağdur olmamaları noktasında bu kişilerin Seferihisar’da oluşturulan afet ve acil durum yönetimine bildirmeleri büyük önem taşıyor. İlçede çeşitli bakanlıklara bağlı faaliyet yürüten tüm kurum ve kuruluşlarımız depremzede ailelerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında var güçleri ile çalışıyorlar. İhtiyaçların karşılanması ve planlaması ile ilgili süreçte ailelerin bilgisinin ilgili resmi kurumlarda bulunması kritik bir öneme sahip” dedi.

AK Parti Seferihisar İlçe Teşkilatı Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından oluşturulan heyetin ilçede depremzedeleri ağırlayan tesisleri ziyaret ederek burada depremzede ailelerle bir araya gelip yetkililerden bilgi aldıklarını belirten Başkan Aydın: “Bugün Seferihisar’da depremzede aileleri Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından oluşturulan heyet ile birlikte ziyaret ettik. Kurumlar depremzedelerin ihtiyaçları ivedilikle ve büyük hassasiyetle karşılanıyor. Gelen talepler hızlıca çözüme kavuşturuluyor. Devlet Su işleri kampı ziyaretimizde odalara klima alınması ve bağlanması; depremzede aileler için düzenli berber ve kuaför geliyor oluşu; çocuklarla özel ilgilenilmesi tanık olup gurur duyduğumuz gelişmeler” dedi.

Yorum Yaz