Sony Airpeak 14 Haziran Pazartesi günü piyasaya sürülüyor

Sony Airpeak 14 Haziran Pazartesi günü piyasaya sürülüyor
Fotogrametride devrim yapacak olan Sony 14 Haziranda ezberleri bozuyor.
Sony Airpeak 14 Haziran Pazartesi günü piyasaya sürülüyor Sony Airpeak 14 Haziran Pazartesi günü piyasaya sürülüyor

Japan Drone 2021 Expo'da Sergi Standı; Bu yıl Airpeak, 14-16 Haziran tarihleri ​​arasında Japonya'nın Chiba kentindeki Makuhari Messe'de düzenlenen altıncı yılında ticari bir UAS sergi etkinliği olan Japan Drone 2021'e katılacak. Bir sergi standına ev sahipliği yapmanın yanı sıra, AI Robotik İş Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Izumi Kawanishi, Uluslararası Konferansın açılış konuşmasını yapacak.

haber arası detay


Olaya Genel Bakış
Tarihler (Sergi & Konferans)
14 Haziran (Pt.) - 16 (Çar.), 2021
mekan
Makuhari Messe (Chiba, Japonya)
kabul
Burada önceden kayıt
Organizatör
Japonya UAS Sınai Kalkınma Derneği (JUIDA)
Etkinlik Web Sitesi
https://ssl.japan-drone.com/en_la/index.html
Açılış Adresi
Sony'nin yeni drone projesine genel bakış: Yaratıcılığı Yükseltmek
Izumi Kawanishi, AI Robotics Business Group, Sony Group Corporation Kıdemli Başkan Yardımcısı

Tarih ve Saat
14 Haziran (Pzt.) 10:45 - 11:15 (JST)
mekan
Uluslararası Sergi Salonu
genel bakış
Kasım 2020'de Sony, yepyeni bir drone projesi başlattı.
Son yıllarda dron ve dron kullanıcılarının artması, bize daha önce görülmemiş dinamik görüntüler sunarak ve endüstriyel sektörde operasyonel verimliliğe ve işgücü tasarrufuna katkıda bulunarak geniş kapsamlı etkilere sahip oldu.
Konuşma, Sony'nin Görüntüleme, Algılama ve AI Robotik teknolojisiyle bu alana meydan okumanın önemini keşfedecek ve ilk Airpeak ürünü ve gelecek gelişmeler hakkında konuşacak.

Iriomote Island, Okinawa'da Saha Testi
Airpeak'i farklı ortamlarda saha testlerine devam ettik ve bu sayımızda Okinawa'nın Iriomote Adası'ndaki saha testlerinden video görüntülerini paylaşmak istiyoruz. Görüntüler yakın zamanda duyurulan 35mm Alpha™ E-mount FE14mm F1.8GM lens kullanılarak kaydedildi ve ultra geniş açılı lensten yararlanarak Iriomote Adası'nın dinamik doğal manzarasını yakalamayı başardık.


Iriomote Adası, Tokyo'nun yaklaşık 2.100 km güneybatısında bulunan ve çoğunlukla subtropikal ormanlarla kaplı bir milli parktır. Adanın el değmemiş güzelliği, onu hem drone ile çekim yapmak için ideal bir yer hem de zorlu uçuş koşullarının olduğu bir yer haline getiriyor. Saha testlerimiz sırasında farklı uçuş koşulları denedik. Örneğin, yükseklik farkı olduğunda Airpeak'in yeteneklerini test etmek için dronu bir şelalenin tepesinden ve havzanın yanından geçtik ve ayrıca drone'yu bir mangrov ormanından geçerek mümkün olduğu durumlarda nasıl çalışacağını test ettik. GNSS sinyallerini almak zor olabilir. Testlerden elde ettiğimiz veriler ve bilgiler, uçuş güvenliğini ve dengesini iyileştirmemize yardımcı oluyor.

Airpeak, çeşitli ekipmanları barındırabilecek bir yüke sahip olacak şekilde tasarlanacaktır. Bu, Alpha™ aynasız fotoğraf makinesi için bir dizi 35 mm Alpha™ E yuvalı lensle uyumlu olmayı içerir. Müşteriler, fotoğrafçılık koşullarına ve gereksinimlerine en uygun lensi seçebilecekler.
Örneğin, yüksek kaliteli video çekimi veya binaların veya tünellerin içi gibi düşük ışık koşullarında çekim yapmak için α7S III veya FX3 kullanmanızı öneririz. Yüksek çözünürlüklü panoramik hava fotoğrafçılığı veya inceleme için bir nesnenin bir kısmına yakınlaştırma için, yaklaşık 61.0 megapiksel fotoğrafçılık fotoğraf özelliğine sahip güçlü bir kamera olan α7R IV'ü öneriyoruz. Ayrıca Airpeak'i α1 ve α9 II ile uyumlu hale getirmeyi planlıyoruz.

Lenslere gelince, Airpeak'in FE14mm F1.8GM ve FE24mm F1.4GM gibi G Master serisi ürünler de dahil olmak üzere çeşitli prime lenslerle uyumlu olmasını planlıyoruz. Airpeak ile kullanılabilecek ek lensler arasında ölçüm için sıklıkla kullanılan Sonnar T* FE35mm F2.8ZA ve incelemeler için yaygın olarak kullanılan telefoto lens FE85mm F1.8 yer alır.
Ayrıca Airpeak'in kapasitesini Alpha™ serisinin gelecekteki sürümleriyle uyumlu olacak şekilde uyarlamayı amaçlıyoruz ve sizi bilgilendirmeyi umuyoruz.

Airpeak ayrıca FE14mm F1.8 GM lens için tanıtım filminin bir kısmını çekmek için kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde CES2021 teknoloji standında tanıtılan Sony Airpeak dronun fotogrametri açısından incelemesini ele aldık. Sony Airpeak medium format büyüklüğünde endüstriyel drone olma yolunda gidiyor. Eğer Sony Firması konsept değişikliği ve farklı versiyonlarını çıkarmazsa Sony Airpeak modelinin fotogrametrik projelerde kulanılabilirliğini ele alacağız. 


Drone sektörüne hızlı giriş yapan Sony firması Airpeak modeli ile bize bir çok kulvarda neler yapmak istediğini söylemiş oldu. Sony Airpeak dronunun kullanmış olduğu Gremsy T3 gimbal aslında dronun hangi kameraları taşıyabileceğini ve  hangi alanda işler yapılabileği ön bilgisini veriyordu. 


Drone sektörünü incelerken biz haritacılar olarak fotogrametrik projelerde bu dronu nasıl kullanabiliriz hep bunun yöntemlerini araştırmış bulunuyoruz. Sony Airpeak sektöre girer girmez aslında fotogrametri sektörünü de unutmamışa benziyor. Dronun üzerindeki Gremsy T3 gimbal seti ile desteklediği kameraları mercek altına altına aldık. en önemli gelişmelerden biri de PhaseOne firmasının üretmiş olduğu özel üretim olan, metrik kamera özelliği taşıyan fotogrametrik kamerayı desteklemiş olmasıdır. Buradan anlaşılacağı üzere direkt olarak Sony Airpeak fotogrametrik drone dur diyebiliriz. 


Sony Airpeak Drone Fotogrametri Sektöründe kullanılması
Aslında yorumları çok erken yapsakta; Sony CES2021 teknoloji standında sunduğu ürünün daha yüksek modelini yapacağını umuyorum. Sunmuş olduğu bu model bile bizi direkt fotogrametriye medium levelden başlatmaktadır. Yani Sony Airpeak modelinde kullacağımız PhaseOne 100 megapiksel metrik üretim olan fotogrametrik kamerası insanlı uçaklarda kulanılan kameradır. Bu kamera ile fotogrametri bilimin gerçek hakkını vermiş olacağız. Metrik kamera fotogrametrinin temelidir. metrik kamera demek distorsiyon hataları en az olan ve özel labratuvar otamında üretilen sayısal hava kameralarıdır. Sony Airpeak ile Büyük Ölçekli Haritalar Yönetmeliği veya İller Bankası Halihazır Harita yönetmeliğine uygun fotogrametrik halihazır haritalar , true ortofotolar yapabilirsiniz.

Sony Airpeak modeli kulandığı gimbal Gremsy T3'tür.
Gremsy T3 (sürüm 3), inceleme, haritalama ve diğer zorlu uygulamalar için birçok endüstriyel kamerayla birlikte uçmaya hazır en gelişmiş 3 eksenli kamera sabitleyicidir. Yerleşik HDMI ve AUX bağlantı noktalarına sahip T3, basit ve temiz kurulumun yanı sıra sisteminiz için daha fazla taşınabilirlik sağlar. Kurulum kontrolünüz sırasında optimum konfor için yerleşik bluetooth işlevselliği sağlamakla kalmıyor, tak ve çalıştır kurulumunuzu 2 saniye içinde kolaylaştırıyoruz. Gremsy T3 ile çeşitli hava görevlerine uyum sağlamak hiç bu kadar hızlı ve kolay olmamıştı.


 

Sony Airpeak modeli kulandığı gimbal Gremsy T3'tür.

HDMI HYPER HIZLI YAYIN
 
Gimbal üzerine entegre edilmiş HDMI, mükemmel video kalitesini iletme yeteneği sağlarken, temiz ve basit kurulum sağlar.HDMI Hyper QR ile rahatsızlık ortadan kalkar. Sadece içeri itin, kilitlemek için çevirin ve bitti. Hyper QR'deki yerleşik 14,5V Güç Düzenleyici sayesinde, T3, 14,5V güç kaynağına dönüştürmek için doğrudan uçuş pilinden güç alabilir.
GELİŞMİŞ G / Ç ARAYÜZÜ
 POWER, CAN, COM, SBUS, JR, USB, AUX ve HDMI bağlantı noktalarını içeren sezgisel donanım arabirimi, 3. taraf uçuş kumandası, uzaktan kumanda, yardımcı G / Ç gibi birden çok cihazla hızlı bir şekilde arabirim oluşturmak ve ideal sisteminize güç sağlamak için QR'de yeniden konumlandırılmıştır. kameralar / aksesuarlar.

AUX GİRİŞİ
 
Kullanıcıların ek işlevsellik için AV sinyali veya kamera tetikleyicisi gibi diğer cihazlara bağlanması için S1-S9 isteğe bağlı sinyallere sahip Aux bağlantı noktası.

TEMİZ TASARIM İÇ KABLOLAMA
Birçok kabloyu takma ihtiyacını ortadan kaldıran T3, hava görevlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.
ISITMALI VE SICAKLIK KONTROLLÜ IMU
T3, doğru ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için 3 eksenli ivmeölçer ve 3 eksenli jiroskop IMU kullanır. Isıtmalı ve sıcaklık kontrollü IMU sensörü, alüminyumdan yapılmış bir kutu ile korunmaktadır. Bu, çok yüksek veya çok düşük ortam sıcaklıklarında kusursuz çalışma sağlar.

YÜKSEK PERFORMANSLI GİMBAL DENETLEYİCİ
Gremsy tarafından tasarlanan ve üretilen gMotion Denetleyicisi, 32 bit seviyesinde benzersiz profesyonel kamera sabitleme özellikleri sunar. Sensör verileri ve motor düzeltmesi, inanılmaz derecede düzgün çekimler sağlamak için saniyede 2000 kez kadar hızlı güncellenir.

AĞIRLIK VE BOYUT
Gremsy T3 orta büyüklükte bir tasarıma sahiptir ve maksimum 3,7 lb maksimum yük için 2,65 lbs ağırlığındadır.

AĞIRLIK / MAKSİMUM YÜK

2,65 lb / 3,7 lb

BOYUT (G x D x Y):

237 x 184 x 288 mm

KAMERA DURUMU (G x U x Y):

152 x 100 x 120 mm

Sony Airpeak Modeli Drone Hangi Kameraları Destekliyor ve Özellikleri Nelerdir?

iXM-100 / iXM-50 İHA ve Drone Kameralarında Devrim
Phase One Industrial, teknolojik yeniliklerin sınırlarını yeniden tanımlayan İHA tabanlı hava görüntüleri için devrim niteliğinde ve benzersiz bir şekilde tasarlanmış kameralar olan iXM serisini geliştirdi.

Phase One Industrial, teknolojik yeniliklerin sınırlarını yeniden tanımlayan İHA tabanlı hava görüntüleri için devrim niteliğinde ve benzersiz bir şekilde tasarlanmış kameralar olan iXM serisini geliştirdi.

Çığır Açan Bir Kamera Platformu
İXM 100MP ve iXM 50MP, özel olarak tasarlanmış bir dizi RSM lensi olan yüksek üretkenliğe sahip metrik kameralardır. İXM kameraları, Phase One'ın DJI Matrice 600 Pro çözümü de dahil olmak üzere çok çeşitli İHA platformlarıyla kolay entegrasyona hazırdır . Kameralar, çeşitli haritalama, ölçme ve inceleme uygulamalarını tatmin etmek için üstün kaliteli havadan görüntüleme ve esnek çalışma sağlar.

RSM Lens Seçimi
Odak uzunlukları 35 mm ila 300 mm AF arasında değişen beş yeni Faz Bir RSM lensi, görüntü genelinde keskinliği korurken piksel ve sensör boyutuna uyacak şekilde özel olarak oluşturuldu. Lensler yüksek optik çözünürlüğe sahiptir ve hem inceleme hem de haritalama uygulamaları için yeni kullanımlar sunar. Lenslerin entegre yaprak deklanşörü, bir dizi uçuş koşulu için yüksek çekim hızı sunar.

Üstün Depolama Yetenekleri ve Bağlantı
Phase One iXM 100 MP ve 50MP kameralar, süper hızlı depolama özelliklerini destekler. Ayrıca, aşağıdakileri tanımlamak için bir kablosuz bağlantı üzerinde tam kontrol sağlar:
ISO
Deklanşör hızı
Diyafram açıklığı
Gelişmiş işlevler
Odak mesafesi
Uçuş planlarını yükle

Benzersiz özellikler
Piksel sayısı ile yüksek çözünürlük:
İXM 100MP için 11664x8750
İXM 50MP için 8280x6208
İXM 100MP için 3,76µm piksel
Arka aydınlatma teknolojisine sahip orta format sensör
İXM 100MP için 3 fps'lik hızlı yakalama hızı
Özel olarak geliştirilmiş beş RSM lens seçeneği
Çeşitli İHA platformlarıyla kolay entegrasyon - seri iletişim kamera kontrolü ve HDMI çıkışı, üst üste kamera durumu ve görüntü verileri dahil
Büyük İHA'lara ve uçaklara çok yönlülük için USB-C ve 10G Ethernet
Phase One'ın uzaktan kamera kontrolü için iOS uygulaması dahil olmak üzere DJI M600 PRO dronlarla tam entegrasyon
İsteğe bağlı 50MP Sensör
İXM kamera serisi, 50MP sensör seçeneği sunar. 8280x6208 çözünürlük ve 5,3 µm piksel boyutuyla iXM 50MP, yüksek doğruluklu görüntülerin yakalanmasını sağlar ve daha küçük ölçekli haritalama ve inceleme görevlerinin ihtiyaçlarını karşılar.

Tam Entegre Drone Çözümü M600 PRO
Phase One'ın Drone Çözümü, yeni görev türlerine ve uygulamalara kapı açar. Muayene projeleri veya fotogrametri, harita yapımı ve ülke güvenliği amaçları için, M600 PRO ve Phase One orta format kameraların kombinasyonu, kullanıcıların daha kısa sürede profesyonel sonuçlar, daha yüksek kaliteli görüntüler, daha geniş yüzey kapsamı sunmasını sağlar 

Birinci Aşama Drone Çözümü

Havadan görüntüleme pazarında Drone ve İHA tabanlı platformların kullanımı hızla artmakta ve uzaktan algılama, nitel hava verilerini toplamak için tercih edilen bir yöntem haline gelmektedir.

Önde gelen bir havadan görüntüleme çözümleri sağlayıcısı olan Phase One Industrial, müşterilerinin operasyonel yeteneklerini genişleten tam entegre ve güçlü bir drone çözümü geliştirdi. Bu çözüm, zorlu bölgelere kolay ve güvenli havadan erişim, tek bir uçuşta daha geniş yüzey kapsamı, daha yüksek çözünürlüklü görüntüler ve uygun maliyetli ve verimli bir araçla havadan veri alma fırsatı sunar.
 
Birinci Aşama Endüstriyel Drone Çözümleri, son teknoloji ürünü donanım ve yazılım bileşenlerini birleştirir:

Birinci Aşama Orta Format Kamera Seti
Phase One drone kamera kiti - iXM 100MP veya iXM 50MP metrik kameralar - dört RSM lens seçeneğine sahiptir. Küçük boyutları ve ağırlıkları ile bu kameralar DJIM600 PRO'ya kolayca entegre edilerek kullanıcılara orta format kameraların avantajlarını ve yüksek kalitesini sağlar.

WIRIS ® Pro
Workswell WIRIS® Pro, özel olarak tasarlanmış bir termodiyagnostik cihazdır. Termal kamerası, 640 × 512 piksel çözünürlüğe (7.5 - 13.5 μm aralığında) sahip bir LWIR mikrobolometrik sensörle donatılmıştır ve 'Süper Çözünürlük Modu' işlevi, 1266 × 1010 piksel çözünürlükte son bir termogram sunar. RGB kamera, Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükle gelir ve 10x (6,9 ° - 58,2 ° görüş alanı) kadar kesinlikle rakipsiz bir optik ultra zoom sağlar. Termal kameranın ölçebileceği en yüksek sıcaklık 1.500 ° C'dir.


Canon EOS 6D Mark II Fotoğraf Makinesi 
26,2 megapiksel tam kare sensörüyle Canon EOS 6D Mark II, özellikle düşük ışıkta mükemmel görüntü kalitesi sunar. Alan derinliği üzerinde ekstra kontrol ve 6,5 fps sürekli çekim sağlayan portreler için mükemmeldir. Kompakt tasarımı ve koruyucu sızdırmazlığı, profesyonel manzara fotoğrafçılığı için de ideal bir seçimdir.
Bu çok yönlü, yüksek kaliteli Canon EOS 6D Mark II, seyahat ederken de harikadır. 
Genel Özellikler
26.2 MP Çözünürlük
Full Frame CMOS sensör
45 Noktalı AF Sistemi (tüm çapraz tip)
6,5 FPS Sürekli Çekim
Camera Connect Uygulaması sayesinde akıllı telefonunuzdan makinenizi kumanda edin
Canon Irista Uygulaması ile 100GB Kullanma Alanına sahip olun.
Full HD video kaydı
DIGIC 7 Görüntü İşlemcisi
ISO 40000 - 102400
Çift piksel otofokus teknolojisi
Dahili Wi-Fi / Bluetooth
7.5cm Hareketli LCD Ekran
HDR Film ve Zaman Aşımı Film
Suya Dirençli Çift SD kart yuvaları
% 100 kapsama alanı sağlayan optik vizör
Ağırlık - 685 g (Gövde)


Pentax 645Z Orta Format Fotoğraf Makinesi 

Pentax'ın 645Z Orta Formatlı Fotoğraf Makinesi 51.4 efektif megapiksel görüntü üretebilen 43.8 x 32.8 mm CMOS sensörüne sahiptir. Sensör, netlik ve ayrıntıları en üst düzeye çıkarmak için anti-aliasing filtre olmadan tasarlanmıştır. RAW dosyalar 14-bit'de kaydedilebilir PEF dosya formatında veya Adobe'nin DNG dosya formatı ile kayıt yapabilir.
Demo amacı ile kullanılan bu fotoğraf makinesi kozmetik olarak kusursuz durumdadır. Maksimum 2500 kare çekilmiş bu fotoğraf makinesi eksiksiz kutu içeriği ile outlet satışına sunulmaktadır.

• 43.8x32.8mm ebadında 51.4MP CMOS Sensör yapısı.
• 204.800 ISO ışık hassasiyeti.
• Prime III görüntü işlemcisi.
• AA filtresiz sensör yapısı.
• Özel lens dengeleme yazılımı.
• SAFOX11 netleme sistemi
• Çift kart okuyucu yuvası
• Hareketli LCD ekran
• Zor şartlara dayanıklı gövde yapısı
• Full HD 60i video kayıdı.
Çözünürlük    51.4 MP
Fotoğraf Çözünürlüğü    8256 x 6192
Hassaslık    ISO 102.400
Kamera Formatı    Full Frame (1.7x Crop Factor)
Segment    Profesyonel
Sensör Boyutu    CMOS, 43.8 x 32.8 mm
Video Çözünürlüğü    1920 x 1080
Video Oranı    1080P
Diğer
Garanti Süresi (Ay)    24
Yurt Dışı Satış    Yok
Stok Kodu    HBV00000A5LO9


Nikon D800
Olağanüstü çözünürlük, olağanüstü hız ile buluşuyor.
Nikon, D800 ve D800E'yi piyasaya sürdüğünde, DSLR görüntü kalitesi ve orta formata yaklaşan süper yüksek çözünürlüklü fotoğrafçılık için yeni bir ölçüt belirledi. Şimdi, beş yıl sonra, Nikon, fotoğrafçıların 45,7 megapiksel parlak çözünürlükte hızlı aksiyonu yakalamasına olanak tanıyan bir kamera olan yüksek çözünürlüklü DSLR'lerde bir sonraki evrimi gururla sunar. Pano genelinde dikkate değer gelişmelerle — sensör tasarımı, otomatik odaklama, dinamik aralık, hassasiyet, Speedlight kontrolü, pil ömrü, deklanşör ve ayna tahrik mekanizmaları, Canlı Görüntü modunda Sessiz Fotoğrafçılık, odak kaydırma özelliği ve daha fazlası - bu muhtemelen en etkileyici olanıdır , henüz çok yönlü DSLR.

20.3MP Digital Live MOS Sensör
Venus Engine Görüntü İşlemci
Cropsuz 4K Video
Dahili 24/30fps 4:2:2 10-Bit 4K Video Kaydı
5-Aks Sensor Görüntü Sabitleme
0.76x 3.68m-Dot OLED Vizör
3.2" 1.62m-Nokta Dokunmatik Ekran
Geliştirilmiş DFD AF Sistemi; 6K & 4K Fotoğraf
ISO 25600 ve 12 fps Sürekli Çekim
Dual UHS-II SD Kart Girişi; Wi-Fi & Bluetooth
Panasonic GH5 özellikleri ve fiyatı itibariyle selefi Panasonic GH4 gibi ortalığı kasıp kavuracak gibi. Photokina 2016 etkinliğinde tanıtılan Panasonic GH5 4K 60fps, 1080p 120fps video çekimi yapabiliyor. Belli başlı özellikleri şöyle:

Bildiğimiz gibi Panasonic GH4 2013’te çıktığında 4K video kaydı ve V-Log resim profili sebebiyle, mevcut kullanıcılar arasında sinemacıların gitgide daha çok tercih etmeye başladığı bir kameraydı. Kendi döneminin en iyi video performansını sunan kameralarından biri olması sebebiyle özellikle videographerlar yeni gelecek Panasonic GH5’i sabırsızlıkla bekliyordu. Eylül 2016 itibariyle Panasonic GH5 resmen duyuruldu. 4K 60fps, 1080p 120fps çözünürlük ve fps seçenekleriyle karşımıza çıkan GH5’in en dikkat çeken özelliği ise 4K 30fps’de 4.2.2 10Bit renk derinliğine sahip olması.

4.2.2 10 bit renk derinliği bize görüntüyü işlerken renk konusunda esneklik sağlarken özellikle farklı kameralarla çalışılan durumlarda çok daha kolay renk eşlemesi yapılmasına olanak sağlayacak. Bu derinlik Panasonic’in flat resim stili V-log ile kullanıldığında müthiş bir dinamik aralığı da beraberinde getirecektir. Tabii bu renk derinliğini 4K 30fps’de kullanabiliyoruz. 4K 60fps’yi seçtiğimizde ise renk derinliği eskiden olduğu gibi 4.2.0 8 bit’e düşecektir.

Şunu da hemen belirtelim 4.2.0 8 bit 16 milyon renk barındırırken 4.2.2 10 bit bir milyar renk barındırmaktadır bu da özellikle gökyüzü gibi degrade alanların bulunduğu çekimlerde farkını iyice ortaya koymaktadır. Birçok söylenti Panasonic GH5’in 6K video çözünürlüğüyle geleceği yönündeydi fakat söylentiler maalesef asılsız çıktı. Panasonic GH5 18MP yani 6K çözünürlüğünde video değil fotoğraf çekebiliyor. Makine fotoğraf konusunda da geri de kalmamış. Panasonic GH5, 8 Megapiksel çözünürlüğünde saniyede 60 kare fotoğraf çekebiliyor.

Beklenildiği gibi Micro Four Thirds sensörlerle uyumlu olan bu lensler ‘’Hybrid Leica Zoom Lenses’’ olarak adlandırılıyor.

2016 Photokina’da duyurusu yapılan ve protitipi gösterilen Panasonic GH5 ve Hybrid Leica lensler için şimdiden para biriktirmeye başlayan Shoot and Gun’cılar maalesef 2017 yılına kadar beklemek durumunda kalacak. Tam çıkış tarihi ise açıklanmadı. Makine hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar. Panasonic’ten bilgiler geldikçe bu yazıyı güncellemeye devam edeceğiz. Makine elimize ulaştığında ise çok detaylı bir inceleme yazısı ve videosu hazırlayacağız. Tekrar görüşmek üzere.


α6500 Premium E-mount APS-C Fotoğraf Makinesi

24,2 MP1 Exmor® CMOS görüntü sensörü
α6500 yaklaşık 24,21 efektif megapiksel APS-C görüntü sensörü, ince kablo katmanı ve ışık toplama verimliliği için büyük fotodiyot alt tabakasına sahiptir. BIONZ X™ görüntü işleme motoruyla birlikte görüntü sensörü, düşük parazitle ISO 100-512002 geniş hassasiyet aralığına ulaşır. Sensörün hızlı iletimli bakır kablo katmanı, fotoğraf makinesinin 120 fps'de (100 fps3) 4K ve Full HD çözünürlükte videolar çekmesine yardım eder.


Sony Alpha A7 III Body Aynasız Fotoğraf Makinesi

24MP Full-Frame Arka Aydınlatmalı CMOS Sensör
BIONZ X Görüntü İşlemci
693-Noktalı AF Sistem & 10 fps Seri Çekip
UHD 4K30p Video, HLG & S-Log3 Gamma
2.36m-Nokta Tru-Finder OLED Vizör
3.0" 922k-Nokta Tilting Dokunmatik LCD
5-Akslı Görüntü Sabitleme
ISO 204800 & Pixel Shift Multi Çekim
Dahili Wi-fi ve NFC, Dual SD Bölmesi
USB Type-C Giriş, Hava Koşullarına Dayanıklı Tasarım

Sony A7R IV Body Aynasız Fotoğraf Makinası

Sony a7R IV Aynasız Fotoğraf Makinası fiyat inceleme ve özellikleri itibariyle Sony Alpha a7R IV , daha da yüksek bir çözünürlük alanına taşındı etkileyici fotoğraflar, video performansı ve çok yönlülük özellikleriyle dikkat çeken son derece yetenekli tam çerçeve kamera serisini sürdürüyor. A7R'nin bu dördüncü baskısı, güncellenmiş 61MP Exmor R BSI CMOS sensörünün ve geliştirilmiş düzgünlüğü, 15 duraklı bir dinamik aralık ve tabii ki hızıyla etkileyici görüntüleme sonuçları veren gelişmiş BIONZ X görüntü işlemcisinin dahil edildiğini görür. Her ikisi de Gerçek Zamanlı Eye AF ve İzleme AF teknolojilerini destekleyen UHD 4K30 video kaydı ile 10 fps'ye kadar çekim yapmak mümkündür. Gözden geçirilmiş sensör tasarımı, özellikle hızlı ve doğru odaklanma performansı için 567 faz algılamalı otofokus noktaları olan bir Hızlı Hibrit AF Sistemi kullanır. Böyle bir yüksek çözünürlüklü sensör olmasına rağmen, Aynı zamanda, çeşitli aydınlatma koşullarında çalışmak için esnek doğal hassasiyet aralığı, ISO 100-32000'den farklıdır. Ek olarak, hem fotoğraf hem de video işleminden faydalanan a7R IV, kamera sarsıntısının görünümünü en fazla 5,5 duraklamayı en aza indirmek için etkili olan 5 eksenli SteadyShot INSIDE sensör kaydırma görüntü sabitlemesini korur.

Sony Alpha A9 II Body
Genel Özellikler
24.2MP 
Full Frame Exmor RS CMOS Sensör
BIONZ X Görüntü İşlemcisi ve Ön Uç LSI
4K UHD Video Kaydı
693-Noktalı Faz Algılama AF Sistemi
Saniyede 20 fps'ye kadar Çekim
Işık Hassasiyeti / ISO 100-204800
5 Eksenli SteadyShot (Titreşim Engelleme)
Quad-VGA OLED Tru-Finder EVF Vizör
Dahili Wi-Fi / Bluetooth
İkinci nesil hızlı, Sony a9 II öncülünün etkileyici özelliğini oluşturuyor ve gelişmiş bağlantı, zarif bir gövde tasarımı ve daha da hızlı performans ekliyor. Kanıtlanmış 24.2MP tam çerçeve Exmor RS BSI'den istiflenmiş CMOS sensörünü ve güncellenmiş bir BIONZ X işlemcisini kullanan a9 II, özellikle hızlı ve duyarlı özelliklere sahiptir. Sessiz bir elektronik obtüratörle 20 fps'ye kadar çekim yapılabilir veya genişletilmiş bir ISO 204800'e ulaşan geniş bir hassasiyet aralığı ile birlikte mekanik obtüratörlü 10 fps'ye kadar desteklenebilir. 

UMC-S3CA
Tam 35 mm çerçeve Exmor ™ CMOS Sensörlü Ultra Yüksek Hassasiyetli 4K Video Kamera
Çok yönlü 4K uzak kamera
Gimbals veya VR teçhizatına montaj için ideal olan bu kamera, herhangi bir sahnede başlatılabilir. Kompakt boyutu ve yerleşik kayıt özelliği, kamerayı uzak PoV (Bakış Açısı), belgeseller, vahşi yaşam ve canlı çekim çekimleri ve ayrıca kablo veya alanın sınırlı olduğu zorlu ortamlar için ideal hale getirir. Ultra yüksek hassasiyeti ve uzun kayıt süresi (SD kart kapasitesine bağlıdır) ile birlikte canlı prodüksiyonları kaydetmek için Genlock aracılığıyla çoklu kamera kurulumu yapabilen UMC-S3CA, 4K uzak kameralarla ilgili geleneksel fikirlere meydan okuyor.
Her açıdan, her ışıkta net görüntüler
Kayıt yetenekleri açısından UMC-S3CA, piyasadaki diğer uzak kameraların hepsinden ayrı durur. Bunun nedeni 4K kayıt kapasitesi (100 Mbps'ye kadar XAVC S formatında 4K / 29.97P / 25P) ve minimum 0,004 lx / ISO 409600 * aydınlatma ile yüksek hassasiyet - ciddi görüntü paraziti sorunlarına neden olan ışık seviyeleri kombinasyonudur. diğer kameralar için.

Kompakt tasarımı ve uzun depolama kapasitesiyle (SD karta bağlıdır), küçük kameraların gürültülü görüntüler üretebileceği sınırlı alanlarda kayıt için idealdir.

* Standart ISO 100–102400, 50–409600'e genişletilebilir

Fujifilm X-T4 Siyah
Fujifilm, müşteri odaklı iyileştirmelere devam ediyor. APS-C sensörlü X serisi makinelelerinde son ulaştığı noktayı X-T4 ile göstermiş oluyor. Şirketin sürekli yazılım güncellemeleri ile gövde ve lenslerindeki küçük hataları zamanında düzeltme gayreti de takdire şayan. X-T4 ergonomik olarak daha da iyileştirilmiş. Yeni batarya ile pil ömrü uzatılmış. En önemlisi gövde içine yerleştirilen İBİS teknolojisi ile önemli bir eksiği de tamamlanmış oluyor. Daha çok yazılabilecek artıların yanı sıra birkaç da küçük eksiğini yazmak istiyorum: EF-X8 gibi küçük bir flaş da kutudan çıkmalıydı. Harici şarz cihazı olmaması da bir eksiklik. Çok küçük bir detay ama, powerbanklar ile şarz edilebilmesi veya fotoğrafların bilgisayara aktarabilmesi için, bir ucu USB tip A diğer ucu USB tip C olan bir küçük kablo da kutu içeriğinden esirgenmiş. Hatta bir adet micro HDMİ kablo da konabilirdi. Küçük detayların müşteri memnuniyetini artırmada çok işe yarayacağı gözden kaçırılmış. Bu küçük detayları gözardı edenler için mükemmel bir gövde olduğunu söyleyebilirim.

 

Yorum Yaz