Sony Airpeak resmen tanıtıldı. İşte Özellikleri

Dünya devi Sony bu zamana kadar ürettiği herhangi bir üründe hiçbir zaman kaliteden taviz vermemiştir. Sony Airpeak tanıtım filmini defalarca izledim. önemli yerleri  durdurup dron hakkında incelemelerde bulundum.  Kesin olmamakla birlikte Sony drone teknolojisinde bir çok köklü markları bir anda gecerek artı puan önde başlayabilir. Çünkü Airpeak uçarken bir kartal gibi süzülüp, gimbal hassasiyeti ve kamera açısını hiç bozmuyor. mükemmel kalkış ve inişleri var. Full frame kameraları online ekrandan programlayabiliyorsun. sensörleri oldukça etkili, Alpha kamera kullanılması sizi aldatmasin, çok hızlı bir şekilde kamera ve lens değişimi yapabiliyorsun ve bunu diğer dronelerde yapınca, her kamera ve lens değişiminde  gimbal kalibre etmen gerekir. hatta gimbal kalibrede lensin kapak ağırlığını bile hesaplaman gerekir. Airpeak dronun  tüm sony full frame kameraları uçuracak güce sahip olacağını düşünüyorum. Fotogrametri dünyasından da Airpeak drona adı  gibi pek iyi alabilir.

 

Sony Airpeak Özellikleri

Tam kare Alpha serisi aynasız kamera 6 taşıyabilen dünyanın en küçük drone'u, 55,9mph (25m/s) maksimum hız 1 , maksimum 180°/s açısal hız 2 ve 55°'ye kadar duruş açısı 3 Sony, tahrik cihazı ve uçuş kontrol sistemini geliştirdi. 22 dakikaya kadar uçuş süresi 4 bir yük olmadan. 44,7 mph (20m/s)'ye kadar rüzgarlarda kararlı 5 Engelsiz kamera görüş alanı için geri çekilebilir iniş takımı Hızlı kolay değiştirme ve taşıma için sökülebilir pervaneler Sony, gerçek zamanlı 3D uzamsal farkındalık için orijinal algoritmaya sahip stereo kameralar ve görüntü algılama işlemcisi geliştirdi


Kapalı alanlarda veya Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) menzili dışındayken istikrarlı uçuş sağlar
Çok yönlü algılama ile engel frenleme fonksiyonu ile donatılmıştır
RCR-VH1 uzaktan kumanda, gerçek zamanlı görüntü çıkışı sağlarken uçak, gimbal ve kamerayı çalıştırır.
Uçağı, uzaktan kumandayı, kamerayı ve uçuş sırasında gimbali kontrol etmek, izlemek ve yönetmek için "Airpeak Flight" mobil uygulamasıyla kullanın.
Uçağın ve Gimbal/Kameranın bağımsız kontrolü için İkili Çalışma Modu.
Uçmayı ve yaratmayı daha da kolaylaştırmak için esnek uçuş modlarıyla donatılmıştır
Uçuş planlarının, uçuş kayıtlarının ve ekipmanın entegre yönetimi için "Airpeak Base" web uygulaması

Boyut
Çapraz Dingil Mesafesi
Yaklaşık. 25,5 inç (pervaneler olmadan)

Boyut
Boyutlar
Yaklaşık. 20,75(Y) x 23,38(G) x 20,25(D) inç(İniş konumu, pervaneler olmadan) *Yaklaşık. 39,88(W) inç(İniş takımları hazır)

Ağırlık
Uçak Ağırlığı
Yaklaşık. 6 lb 14,9 oz (pil paketleri olmadan)

Azami yük
Yaklaşık. 5 lb 9,4 oz

Maksimum Kalkış Ağırlığı
Yaklaşık. 15 lb 5,7 oz

Uçuş Hızı
Max hız
25 m/s (55,9 mph) yüksüz, engel freni devre dışı

Maksimum Çıkış Hızı
7m/s (yüksüz, engel freni devre dışı)

Maksimum İniş Hızı
4m/s (yüksüz, engel freni devre dışı)

Hızlanma
Yaklaşık. 3.5 saniye (0'dan 49.7mph'ye, yüksüz)

Uçuş kontrol
Maksimum Açısal Hız
Eğim: 180°/sn, Sapma: 180°/sn, Yuvarlanma:180°/sn (Görüş Konumlandırma devre dışı)

Maksimum Adım Açısı
55° (Engel freni devre dışı), 35° (Engel freni devrede)

Operasyonel Limit
Maksimum Rüzgar Direnci
20m/s (44,7 mph) (yüksüz)

Maksimum Servis Tavanı
8.202 ft (Deniz Seviyesinin Üzerinde, maksimum taşıma kapasitesi ile)

Çalışma sıcaklığı
14~104 ℉

Uçuş zamanı
Maksimum Uçuş Süresi
Yaklaşık 22 dakika (yüksüz) Yaklaşık 12 dakika(a7SIII ve SEL24F14GM ile) *yüksüz, seyir hızı (9m/sn), deniz seviyesi, rüzgarsız

Gezinme Doğruluğu
Gezinme Doğruluk Aralığı
Dikey:±0,3ft , Yatay:±0,3ft(GNSS ve Görüntü Konumlandırma etkin) Dikey:±1,6ft , Yatay:±4,9ft(GNSS etkin ve Görüntü Konumlandırma devre dışı)

Bulaşma
Çalışma Frekansı
2.4 – 2.4835GHz, 5.15 – 5.25GHz, 5.725 – 5.82GHz

EIRP
2.4 – 2.4835GHz:23.8dBm, 5.15 – 5.25GHz:18dBm, 5.725 – 5.82GHz:25.6dBm

Maksimum Verici Mesafesi
2,4 - 2,4835 GHz:1,2 mil 5,15 - 5,25 GHz:0,6 mil 5,725 - 5,82 GHz:1,2 mil *Engelsiz, parazitsiz

pervane
modeli
PPL1785

Pervane Boyutu
17 inç

İniş takımı
İniş Takımı Konumu
Kaldır ve al

GNSS
GNSS
GPS, GLONASS, QZSS

sensör
Görüş Sensörü
Yöntem : Stereo kamera Yön : Ön, arka, sağ, sol ve aşağı yönler Çalışma Ortamı:Net desenli ve yeterli aydınlatmalı yüzeyler Algılama Mesafesi, FOV:1.6 - 177.2 ft, HFOV&VFOV 80°

Kızılötesi Menzil Sensörü
Yöntem:Kızılötesi, Yön:Yukarı ve aşağı yönler Algılama Menzili, FOV:0,3 - 6,6 ft、FOV ±20°

FPV Kamera
Görüntü sensörü
1/4 inç 8.17Mpx CMOS Sensör

Maksimum çerçeve hızı
30 kare/sn

bakış açısı
DFOV 120°

Gimbal Ekseni
2 Eksen Gimbal (Eğme, Yuvarlanma)

Paket içeriği
Paket içeriği
Airpeak S1×1 İniş Takımı×2 Batarya Paketi LBP-HS1 ×2 Batarya Şarj Cihazı LBG-H1×1 (AC Adaptörü, Güç Kodu Dahil)?Pervane PPL1785×2 (Pervane Sağa Yöne ×2、Pervane Sola ×2) Kalibrasyon Kartı ×1 Uzaktan Kumanda RCR-VH1×1 (AC Adaptörü, Güç Kodu Dahil) Güç Kablosu (Uçak - Gimbal)×1 Kontrol Kablosu (Uçak - Gimbal)×1 USB Type-C Kablosu (Uçak - Gimbal)×1 Mikro USB Kablosu (Gimbal) - Kamera) ×1 USB Type-C Kablosu (Gimbal - Kamera) ×1

Kamera ve Lens Uyumluluğu
Kamera
ILCE-1・ILME-FX3・ILCE-7C・ILCE-9M2・ILCE-7SM3・ILCE-7RM4・ILCE-7RM3・ILCE-7M3・ILCE-9*

Lens
SEL14F18GM・SEL20F18G・SEL24F14GM・SEL24F28G・SEL28F20・SEL35F28Z・SEL35F18F・SEL40F25G・SEL50F25G・SEL50F18F・SEL50M28・SEL55F18Z・SEL85F18

Notlar
- 1,1 kg'ın altındaki kamera sistemleri (lens filtresi, başlık vb.) ile kullanım. -Geniş açılı bir lensle çekim yaparken, uçak çekimi kısmen engelleyebilir. İniş takımına veya zemine temastan kaçınmak için 100 mm'ye kadar lens uzunluğu ile uyumludur. -Kamerayı gimbale bağlarken, USB-C bağlantı noktası modelleri için bir USB-C kablosu kullanın. Kablo çekme yönünü değiştirmeniz veya belirli lenslerle kablo uzunluğunu uzatmanız gerekebilir. - Bazı özellikler, belirli kamera modellerinde veya donanım yazılımı sürümlerinde bulunmayabilir.

Gimbal Uyumluluğu
gimbal
GBL-T3 (Gremsy Gimbal)
Güçlü Uçuş Performansı

Özel Tahrik Cihazı ve Uçuş Kontrolörü

55,9mph (25m/s)* maksimum hız, 180°/s* maksimum açısal hız ve 55°*'ye varan duruş açısı ile Airpeak S1, dinamik profesyonel havadan görüntüler için inanılmaz yaratıcı özgürlük sunar.
* yük yok, engel fren işlevi devre dışı.

Airpeak S1'in tahrik cihazı, maksimum uçuş performansı ve enerji verimliliği elde etmek için şirket içinde tasarlanmıştır. Güçlü ancak hafif fırçasız motor, maksimum güç ve minimum enerji kaybı için 17 inç pervaneleri optimize eder ve Elektrikli Hız Kontrol Cihazı (ESC), tüm sistemi en yüksek verimlilik için düzenlemek üzere dikkatle tasarlanmıştır. Bu tahrik cihazını sensörlerden gelen bilgilere entegre ederek, artan stabilite ve oldukça duyarlı uçuş kontrol sistemi gerçekleştirdi.

Şiddetli Rüzgarlarda Kararlı Uçuş

Maksimum 22dk Uçuş Süresi

Uçuş tahrik sistemini oluşturan pervaneler, motor ve ESC, özel uzaktan kumandayla birlikte optimum rüzgar direncine ulaştı. Airpeak S1, 20m/s* kadar yüksek rüzgar hızlarına dayanabilir ve düzensiz üst düzey rüzgarlarda ve güçlü düşük seviyeli kanyon ve kıyı rüzgarlarında dengeli uçuş sağlayabilir.
* yük yok.

Airpeak S1, faydalı yük olmadan maksimum 22 dakika*1 uçuş süresine sahiptir ve α7S III ve FE 24mm F1.4 GM gibi ağır bir yük ile donatıldığında 12 dakikaya*1 kadar uçuş sürdürebilir. Çalışırken değiştirilebilir pil, minimum aksama süresi için uçağı kapatmadan güç kaynağı değişimine*2 olanak tanır.
*1 deniz seviyesinde uçuyor, rüzgarsız, seyir hızı 9m/s.
*2, uçuş sırasında 2 pil gerektirir

Görüntülerde Görünmemek İçin Bacakları Açık/Kapalı İniş Takımları

Kolay Ayrılabilir Pervaneler

Airpeak S1, uçuş sırasında açık/kapalı ayakları olan bir iniş takımı ile donatılmış olup, gimbalın görüntülerde görünmesinden endişe etmeden pan yapmasına olanak tanır.

Pervaneler hafif, kompakt ve son derece dayanıklıdır ve hızlı serbest bırakma mekanizması, kolay takılıp çıkarılmasını sağlar.

Hassas Konumlandırma için Yüksek Performanslı Sensörler

Düşük Seviyeli Uçuşta Artan Stabilite

Sony'nin görüntü sensörlü 5 yönlü stereo kameralarıyla (ön, arka, sol, sağ, aşağı) donatılan görsel bilgiler, yüksek hızlı Görüş Algılama İşlemcisine ve tescilli algoritmaya beslenir. Bu bilgiyi IMU (Atalet Ölçüm Birimi), pusula, barometrik basınç ve kızılötesi menzil sensörlerine entegre eden Airpeak S1, kapalı alanlarda veya GNSS (Küresel Navigasyon) menzili dışındayken bile gerçek zamanlı konumunu ve konumlandırmasını inanılmaz bir hassasiyetle algılar. Uydu Sistemi), istikrarlı bir uçuş sağlamak için.

Yüksek hassasiyetli sensörler ve geliştirilmiş uçuş algoritması, Airpeak S1'in ortamını, konumunu ve konumlandırmasını doğru bir şekilde belirlemesini ve düşük seviyeli uçuş sarsıntısını minimumda tutmasını sağlar. Airpeak S1, en zorlu yakın çekimlerde bile sabit çekim için ağaçlık ve engellerin yoğun olduğu alanlarda sorunsuz ve güvenli bir şekilde uçabilir.

Engelden Kaçınma için Çok Yönlü Algılama

Alpha aynasız kameralar için Sınıfının En Küçük Drone'u

Airpeak S1, optimum engellerden kaçınmak için beş yönlü stereo kamerayı kızılötesi menzil sensörüyle birleştirir. Otomatik yavaşlama ve frenleme işlevleri, çevreye ve duruma sezgisel olarak tepki vermesini sağlar. “Engel freni işlevi” hem otomatik hem de manuel modlarda etkinleştirilebilir ve algılamayı belirli bir yöne sınırlama veya frenleme işlevini tamamen devre dışı bırakma seçeneği vardır.

Kompakt çerçeveye rağmen özel olarak tasarlanmış güçlü motor, Airpeak S1, 2,5 kg'a kadar bir kamera sistemini (gimbal dahil) taşıma kapasitesine sahiptir. Alpha serisi tam çerçeve aynasız fotoğraf makineleriyle tam uyumlu olan Airpeak S1, profesyonel içerik oluşturucular için olanaklar sunar.

Kameralar ve Lensler için Çeşitli Seçenekler

Özel olarak üretilmiş Gremsy Gimbal

Airpeak S1, çok çeşitli kamera ve lenslerle uyumludur ve içerik oluşturucuların ihtiyaçları için mükemmel kurulumu seçmelerine olanak tanır. α7S serisi veya FX3 gibi güçlü düşük ışıklı kameralar, karanlık koşullarda bile canlı görüntüler yakalamak için yüksek hassasiyet ve kararlılıktan yararlanır. α7R serisi gibi yüksek çözünürlüklü kameralar, ticari ve endüstriyel uygulamalar için büyük bir potansiyel ile olağanüstü kalitede havadan görüntüler elde edebilir. α9 serisi, sonuçta düşük bozulma ile yüksek kaliteli görüntüler yakalar ve α1, havada 8K kalitesinde çekim yapabilir. Lensler için Airpeak S1, E mount prime lenslerle uyumludur. Çeşitli amacınız için en iyi modeli eşleştirebilirsiniz.

Airpeak S1 için özel bir aksesuar olarak, Alpha serisi kameralarla uyumlu Gremsy gimbal “Airpeak için T3” bulunmaktadır. Gimbal bağlandığında, hızlı serbest bırakma mekanizması kolay bağlantı sağlar. Ve sıcaklık kontrollü IMU, herhangi bir sıcaklıkta gimbalin hassas kontrolünü sağlar.
*: Belirli kamera ve lens kurulumlarını kullanırken Gremsy gimbal parametrelerinin kalibre edilmesi gerekebilir.

Optimum İşlevselliğe Sahip Uzaktan Kumanda

“Airpeak Flight” uygulaması ile Uçak ve Ekipman Yönetimi

Profesyoneller düşünülerek geliştirilen uzaktan kumanda, üstün işlevselliği rahat bir tasarımla birleştirir. Uçuş sırasında canlı görüntü ve uçak ve gimbal üzerinde gerçek zamanlı kontrol sağlar. Dört adet özelleştirilebilir düğme vardır ve uçak, kamera ve gimbal düğmeleri ihtiyaca göre değiştirilebilir. Ayrıca ele rahatça oturacak şekilde tasarlanmıştır. Kavrama, güvenli kullanım için şekillendirilmiştir ve kontrol çubuğu, drone pilotları arasında popüler olan Futaba Corporation'ın tasarımına dayanmaktadır. Tutucu, akıllı telefonlar ve tabletlerle uyumlu hale getirerek maksimum 178,5 mm'ye izin verir. Ayrıca harici bir ekrana bağlanmak için bir HDMI bağlantı noktasına sahiptir.

“Airpeak Flight”, uçağın, uzaktan kumandanın, kameranın ve gimbalin kapsamlı izlenmesi ve yönetimi için bir mobil uygulamadır. Uygulama, uçuş mesafesini ve pil kullanımını kontrol etmekten kamera ayarlarını yapmaya kadar, uçuş deneyimini optimize etmek için tasarlanmıştır. Airpeak Flight, Alpha tam çerçeve aynasız kameralarla tamamen uyumludur ve uçuş sırasında kamera ayarlarına izin verir. “Airpeak Flight” hem manuel hem de otomatik uçuş modları ile kullanılabilir. "Görev Uçuş modu" sırasında, uygulama rotayı onaylamak, görevi yürütmek, uçağın durumunu kontrol etmek ve ekipmanı izlemek için kullanılabilir.

Uçağın ve Gimbal/Kameranın Bağımsız Kontrolü için İkili Çalışma Modu

Farklı İhtiyaçlar için Opsiyonel Uçuş Modları

"İkili Çalışma Modu", iki operatörün hava aracını ve gimbal/kamerayı ayrı ayrı kontrol etmesine olanak vererek, karmaşık çekim koşullarında daha hassas kontrole olanak tanır. FPV kamerayı uçağın burnuna yerleştirerek, kamera operatörü görüntüleri yakalamaya devam ederken, pilot FPV eğimini kontrol edebilir ve uçuş yönünü ve açısını kontrol edebilir. Ayrıca iki operatör uzaktan kumandayı kullanırken, kontrol çubuğu ve düğmeler buna göre pilota ve kamera operatörüne otomatik olarak atanacaktır.

Airpeak S1, uçmayı ve yaratmayı daha da kolaylaştırmak için birkaç farklı uçuş modu ile donatılmıştır. Varsayılan Hız Modu, şirket içinde geliştirildi. Bu mod, rüzgar ve dış etkilerin havada asılı kalma, dönüş ve manevra üzerindeki etkilerini azaltarak normal Konum Modundan farklıdır ve uçuş rotalarını daha doğru bir şekilde yeniden oluşturmayı kolaylaştırır. Pilot, “On Course Function”ı etkinleştirerek, dairesel bir uçuş yolunun doğru ve kusursuz bir şekilde yeniden oluşturulmasını kolaylıkla gerçekleştirebilir. Her uçuş modu, maksimum hızların, açıların, hızlanma oranlarının ve diğer parametrelerin özelleştirilmesine izin verir. Pilotlar, hız ve güç veya pürüzsüz ve sabit olsun, optimum performansı desteklemek için uçuş modunu bulabilecekler.

“Airpeak Üssü” ile Uçuş ve Ekipman Organizasyonu

Profesyoneller için Uçuş Planlaması

“Airpeak Base”, uçuş planlama ve uçuş günlüğü organizasyonundan ekipman durumunu ve kullanımını gözden geçirmeye kadar drone projelerini verimli bir şekilde organize etmek için kullanılan bir web uygulamasıdır. Ayrıntılı bir uçuş rotası planlamak, geçmiş uçuşlarla ilgili verileri görüntülemek için uçaktan uçuş günlüklerini indirmek veya geçmiş uçuş günlüklerinden yeni bir uçuş planı oluşturmak için uygulamayı kullanın. “Airpeak Base”, sahada beklenmeyen sorun riskini azaltmak için ekipman durumunu ve kullanım günlüklerini görüntülemek ve hata uyarıları ve bakım hatırlatıcıları ayarlamak için de kullanılabilir. Uçuş günlükleriniz yalnızca hesabınızda görüntülenebilir ve yönetilebilir, böylece veri gizliliği ve güvenliği sağlanır.

 

“Airpeak Base”, profesyonel içerik oluşturucuların sofistike uçuş planlarını kolaylıkla tasarlamalarını desteklemek için optimize edilmiştir. “Görev Uçuş modu” ile, zaman çizelgesi ile birlikte uçağın hızını ve konumunu (enlem, boylam, yükseklik) ayarlayabilir ve ayrıca hem video hem de hareketsiz görüntü yakalama için yalpalama yönünü ve kamera zamanlamasını belirleyebilirsiniz. Bu sadece düz yollar için değil, kavisli yollar için de geçerlidir. Uçak aynı yolu tekrar edecek şekilde programlanabilir ve rotayı her seferinde kusursuz bir doğrulukla yeniden oluşturabilir.

Önceki Uçuş Yollarını ve Sinematografik Zamanlamayı Doğru Şekilde Yeniden Oluşturun

Otomatik Eve Dönüş

"Tekrar Uçuş modu", sabit bir noktanın sürekli çekimi için veya aynı uçuş yolunu birden çok kez doğru bir şekilde yeniden oluştururken ideal olan, gimbal ve kamera hareketi dahil olmak üzere günlükten bir uçuş yolunun yeniden oluşturulmasını sağlar. Görev Uçuşu ve Uçuş Tekrarı sırasında manuel kontrol etkinleştirilir ve pilotların uçuş sırasında rotayı değiştirmesine veya yalpa açısını değiştirmesine olanak tanır.

Pil zayıfsa veya sinyal kaybolursa “Eve Dönüş (RTH)” otomatik olarak devreye girerek, uçağı güvenli bir şekilde ana noktaya geri getirir. Ve dönüş rotasında kısıtlı hava sahası veya engeller varsa, uçak otomatik olarak bir bypass rotası hesaplayabilir. “Eve Dönüş” özelliği, havadan görüntü projesinin sonunda uçağı güvenli bir şekilde ana noktasına geri getirmek için de uygundur.

Titiz ve Düzenli Kendi Kendine Teşhis

Bulutta Verileri Yönetin

Airpeak S1, motoru çalıştırmadan önce otomatik olarak tam bir sistem kontrolü gerçekleştirir. Pilotu olası sorunlara karşı uyaracak ve gerekirse kalkış ve inişi kısıtlayacaktır. Airpeak S1 ayrıca uçuş sırasında kendi kendini kontrol edebiliyor ve bir sorun olduğunda anında pilotu bilgilendirebiliyor ve gerektiğinde acil iniş yapabiliyor.

Uçak verileri bulutla paylaşılır ve “Airpeak Base”de görüntülenebilir. Birden fazla uçaktan gelen durum bilgileri tek bir yerden kontrol edilerek daha verimli uçuş hazırlığı ve planlaması sağlanır. “Airpeak Base” aynı zamanda geçmiş uçuş günlüklerini de saklar, böylece olaydan sonra hata verileri kontrol edilebilir. Airpeak S1 için müşteri desteği bulutla koordine edildiğinden, uçuş günlüklerinden veri yüklemek, verimli ve hızlı sorun çözümü sağlayabilir.

Sony'nin ilk dronu olan Airpeak modelinin havada uçuş fotoğrafı , görüldüğü gibi dronda gayet stabil duran ronin mx ten daha dengeli ve kolay kurulumlu gimbal kullanılmış, otomatik açılan ve kapanan ayaklar, hız çarpma sensörleri ve daha bir çok özelliği mevcut.

 

Dikkat edersek gimbal da Sony A7S3 kamera modeli kullanılmıştır. gimbal boşluklarından da anlayacağımız üzeri bu dronda daha büyük medium format Sony veya başka marka full frame sensörlü kızılötesi shutter olan kameralar kullanabileceğimizi gösteriyor.

Sony Airpeak dronda kendine ait ön izleme kamerası var, bu kamera ile aynı zamanda dronun uçuş yönünü görüyorsunuz. gözlem amaçlı ikinci bir kamerası da var. kamera altında yine sensörler bulunuyor. Yapı mimarisi ve malzeme yönünden de çok sağlam malzemeden üretildiğini gösteriyor.

EK1. İLAVE HABER

Sony Airpeak drone ile ilgili daha önce 100 megapiksel medium format ile başlayabilir diye bir haber yapmıştım. Bu söylemde sadece küçük bir vide demoda motor çapından böyle bir drone ortaya çıkacağını sezmişmiştim. ürün çıkmadan önceki haberimiz. http://www.haritahaber.com/sony-airpeak-100-megapiksel-drone-ile-atak-yapmaya-hazirlaniyor_27.html linkten okuyabilirsiniz.

Gelişmeleri inceledikçe Sony açıklama yapmadan kullandığı gimbal markasına ulaşarak gimbal hakkında bilgileri ve kullanacağı kameraları sunuyorum.

sony Airpeak Drone modelinde Gremsy T3 orta büyüklükte bir tasarıma sahip 3 eksenli gimbal kullanıldığını görüyoruz

AĞIRLIK VE BOYUT
 
Gremsy T3 orta büyüklükte bir tasarıma sahiptir ve maksimum 3,7 lb maksimum yük için 2,65 lbs ağırlığındadır.

AĞIRLIK / MAKSİMUM YÜK

2,65 lb / 3,7 lb

BOYUT (G x D x Y):

237 x 184 x 288 mm

KAMERA DURUMU (G x U x Y):

152 x 100 x 120 mm

Gremsy T3 Gimbal desteklediği kamera modelleri

Sony Airpeak dronun kamera desteklerinin içinde İXM50 ve İXM100 Phase One markasını gördükten sonra artık Sony Airpeak ürün özelliklerini sunmasını beklemeden  metrik kamerayı destekleyen fotogrametrik drondur diyebiliriz.

Phase One 100 megapiksel İXM-100 sayısal hava kamerasını desteklediğini görüyoruz. Sony bu tericihiyle fotogrametri sektörünü de unutmamış.

 


 

Yorum Yaz