Topcon firmasından kültürel mirasa büyük destek

Topcon firmasından kültürel mirasa büyük destek
CyArk'ın dünyanın en önemli kültürel miras alanlarını arşivleyen sivil toplum kuruluşudur.

Topcon Konumlandırma Grubu, dünyanın dört bir yanındaki kültürel miras alanlarının korunmasına kendini adamış önde gelen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan CyArk ile ortaklığını duyurdu. CyArk, 3D dijital dokümantasyon teknolojisini kullanarak, kültürel açıdan önemli sitelerin mevcut ve gelecek nesillerin yararı için eksiksiz ve doğru bir şekilde dokümante edilebilmesini sağlamak için çalışır. CyArk CEO'su John Ristevski'ye göre, bunu yapmak için gereken teknolojilerin çoğu jeo-uzamsal dünyadan geliyor ve Topcon ortaklığını hoş bir hale getiriyor.

haber arası detay

"Bangladeş'teki Bagerhat Camii Şehri'nden Paskalya Adası'ndaki ikonik heykellere kadar dünya çapında 200'den fazla sitenin dokümantasyonunu destekledik, ancak yüksek hassasiyetli dokümantasyona olan ihtiyaç artmaya devam ediyor ve henüz pek çok heyecan verici proje var," dedi. "Kültürel açıdan önemli bu sitelerin yüksek hassasiyetli ölçümü ve dokümantasyonu karar verme için kritik öneme sahiptir, bu nedenle bu alanda bir endüstri lideri olan Topcon ve daha fazlası ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz."

Topcon'un taahhüdü GNSS alıcılarını, robotik toplam istasyonları, saha kontrolörlerini, MAGNET yazılımını ve şirketin gerçek zamanlı GNSS referans ağı Topnet Live aboneliğini içerir. Geçmişte CyArk ile birlikte çalışmış olan Topcon Positioning Group için Geopositioning'in başkan yardımcısı Ulrich Hermanski'ye göre, organizasyonu bu şekilde desteklemeye devam etmek bir zevkti.

Hermanski, " CyArk ile ilişkimiz , Japonya'nın ulusal endüstriyel tarihi yerlerinden biri olan Sogi Elektrik Santrali'ni dijital olarak belgelemelerine yardımcı olduğumuz 2015 yılına dayanıyor " dedi. “Her türden kültürel simgesel yapıların dijital formatta korunmasını sağlamada oynadıkları can alıcı rolü çabucak anladık ve takdir ettik. Uzmanlığımız - hassas ölçüm çözümleri sunmak - şimdi ve ilerledikçe ihtiyaçlarıyla mükemmel uyum sağlar. Yeni çözümleri kullanmayı planladıkları ilk projelerden biri, son orman yangınlarında ciddi hasar gören Kaliforniya'daki Big Basin Redwood Eyalet Parkı'ndaki sekoya korusunun haritasını çıkarmaktır. Bu önemli çabaya yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. "

CyArk'ın dünyanın en önemli kültürel miras alanlarını kaydetme, arşivleme ve paylaşma misyonu, yalnızca bu yerleri dijital olarak kaydetme değil, aynı zamanda sitelerin bugün fiziksel olarak korunması ve restorasyonuna yardımcı olmak için kritik bilgiler sağlama arzusundan kaynaklanmaktadır. Ristevski, "Yalnızca son yıllarda, kültürel açıdan paha biçilmez sitelerin kundakçılık, terörizm veya iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle hasar gördüğü veya kaybolduğu örnekler gördük" dedi. "Doğru dijital dokümantasyon çabalarının yeniden inşa veya yeniden inşa etmede rol oynayabileceğini bilmek, alçakgönüllü bir fırsat. Topcon'un çabalarımızda bizimle ortak olmasına minnettarız. "

CyArk hakkında daha fazla bilgi cyark.org adresinde  mevcuttur .

Topcon Positioning Group Hakkında Topcon Positioning Group
, teknoloji ve müşteri avantajlarında her zaman bir adım önde, küresel inşaat, jeo-uzamsal ve tarım pazarları için hassas ölçüm ve iş akışı çözümlerinin endüstri lideri tasarımcısı, üreticisi ve dağıtıcısıdır. Topcon Positioning Group'un merkezi Livermore, California, ABD'dedir ( topconpositioning.com , LinkedIn , Twitter , Facebook ). Avrupa merkez ofisi Hollanda'da Capelle a / d IJssel'dedir. 1932 yılında kurulan Topcon Corporation ( topcon.com ), Tokyo Borsasında (7732) işlem görmektedir.

Kültürel miras alanlarının 3B modellerini oluşturmak, CyArk'taki çalışmalarımızın temel bir parçasıdır ve çoğu zaman insanların ilk fark ettikleri şey güzel olduklarıdır (harika konularla çalışmamıza zarar vermez). Estetik kesinlikle önemli bir özellik olsa da, bu modellerin en önemli yönü değildir. Ayrıca, hem modelin kendisi hem de modelin dünyadaki konumu içinde mekansal doğruluk için çalışıyoruz ve Topcon ile yeni ortaklığımız , bu hedeflerin her ikisine de ulaşma yeteneğimizi büyük ölçüde artırdı.

Güzel yüzey ağları ve dokuları oluşturmak için LiDAR ve fotogrametri olmak üzere iki teknolojiye dayanıyoruz. LiDAR tarayıcılarımızla, tarayıcının görünümündeki her şeyin doğru yüzey ayrıntılarını yakalayabiliyoruz ve ardından tam kapsama sağlamak için tarayıcıyı sitedeki diğer konumlara taşıyabiliyoruz.

LiDAR'daki delikleri doldurmak, geometriyi tamamlamak ve en yüksek seviyede dokusal doğruluk sağlamak için, hem el kameralarından hem de drone'lardan gelen fotogrametri benzer bir şekilde kullanılır ve birden fazla konumdan ve açıdan dokusal yüzey detayını yakalamaya çalışır. 

Tüm bu farklı parçaları bir araya getirmek ve büyük mesafelerde doğruluğu sağlamak için site genelinde kontrol ve bilinen noktalar olarak hareket eden hedefler yerleştiriyoruz. Topcon'un sunduğu yeni Total Station'ımız , bu kontrolü (tarama hedefleri ve drone hedefleri) araştırmamıza ve bu noktalar için doğru bir mekansal referans sağlamamıza yardımcı olarak, farklı verileri bir araya getirmeye ve özellikle büyük sahalarda hata birikimini en aza indirmeye yardımcı olur. Yeni GNSS alıcılarımızla artık yeni kontrol oluşturabiliyoruz veya genellikle yüksek doğrulukta anket kontrolünden yoksun olan kültürel miras alanlarında mevcut bir jeodezik kontrolü genişletebiliyoruz. Bu, bir projede toplanan tüm veriler için doğru coğrafi konumlandırma sağlar, ancak farklı zaman dilimlerinde toplanan veri kümelerini karşılaştırmak için kararlı bir referans görevi görebilir. 

Verilerimizdeki ölçülebilir mekansal doğruluk, kültürel miras konusunda bilinçli karar verme için kritik öneme sahiptir. Rapa Nui adasında devam eden projemizdoğru çözüme bilgi vermek için yüksek doğrulukta verilerin gerekli olduğu harika bir örnektir. Ada, kıyı boyunca yer alan ve erozyona, fırtına hasarına ve iklim değişikliğinin artan etkilerine maruz kalan birçok önemli anıtla binlerce arkeolojik sit alanına ev sahipliği yapıyor. LiDAR ve fotogrametri kullanan anıtların yıllık dokümantasyonuna dayalı olarak zaman içinde ayrıntılı değişiklik yapmak için bir metodoloji oluşturmaya yardımcı oluyoruz. Bu analiz, yalnızca dahili olarak tutarlı ve coğrafi konumu yüksek bir doğrulukla belirlenmiş, bu anıtlarda ve çevredeki manzaradaki santimetre düzeyinde değişikliklerin doğru bir şekilde tanımlanmasını ve yaklaşan fiziksel koruma çabalarını akıllıca bilgilendirmesini sağlayan veri kümelerinde uygulanabilir.

Yeni Topcon enstrümanlarımızın ve çözümlerimizin 2021'de yapılacak saha projelerimizde kullanılması için iddialı planlarımız var ve bu sonuçlardan bazılarını yakın gelecekte paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Yorum Yaz