Topodrone Aquamapper su altı haritalama cihazını piyasaya sürdü

İsviçre merkezli tasarımcı ve dronlara, araçlara ve sırt çantalarına kurulum için yüksek hassasiyetli LiDAR ekipmanı üreticisi TOPODRONE, batimetrik ölçüm ve deniz inşaatı için drone tabanlı bir çözüm olan AQUAMAPPER'ı piyasaya sürdü. Yeni çoklu görev veri toplama cihazı, denizcilik branşında ve diğer su kaynaklarında çok çeşitli uygulamalar için tasarlanmıştır. Toplanan veriler, çalışılan bir alanın tam dijital ikizini sağlamak için LiDAR verileriyle birleştirilebilir.  

 

AQUAMAPPER, TOPODRONE tarafından şirket içinde geliştirilen yepyeni bir donanımdır ve eksiksiz bir fotogrametri, LiDAR ve batimetri ölçme çözümlerine katkıda bulunur. Bir İHA'ya monte edilen bu yeni ürün, tekneler gibi geleneksel yöntemlere başarıyla meydan okuyarak yüksek hızlı verimlilik (14 km/s'ye kadar) ve doğruluğun bir kombinasyonunu sağlar. DJI Matrice 300 RTK ile uyumlu, PPK hazır bir çözümdür. Uygulama alanları, bunlarla sınırlı olmamak üzere, 100m derinliğe kadar açık deniz batimetrik araştırması, sedimanların miktar araştırması ve hesaplanması, depolama havuzlarının periyodik bakım araştırmalarını içerir. 

TOPODRONE LiDAR ULTRA ve AQUAMAPPER, Romanya'nın en zorlu arazilerinden birinde bir otoyol inşa etmek için en önemli ve zorlu AB yol yapım projesi "Autostrada Sibiu – Piteşti, Secțiunea 2: Boița - Cornetu" için drone araştırması için başarıyla kullanıldı. Projede 7 tünel, 24 köprü ve 18 viyadük yer alıyor.

Arazi seviyesi, binalar, yollar, enerji hattı ağları, kadastro sınırları vb. hakkında doğru haritalar ve güncel bilgiler sağlamak için nehir derinliği drone LiDAR koridoru ve batimetrik araştırma Romanya'dan GRAPHEIN TOPO SA firması tarafından yapıldı. TOPODRONE LiDAR ULTRA gemide DJI Matrice 300 drone, 14 uçuşta 32 km uzunluğunda ve 400 metre genişliğinde koridoru kapsayacak şekilde engebeli arazi orman alanı üzerinden 100 - 120 metre yükseklikten lazer tarama verilerini yakalamak için kullanıldı ve aynı DJI Matrice'e bağlı yeni tasarlanmış AQUAMAPPER 300 drone, 6 nehir geçişinde batimetri araştırması yaptı. 

"TOPODRONE'un batimetrik ekipmanının, nehir yatağını tam otomatik modda ve herhangi bir tekne kullanmadan, santimetre seviyesinde hassasiyetle yüksek hızda yakalaması büyük bir avantaj. Ulaşılması zor ve sığ su alanlarında ve aynı drone ile çalışmamızı sağlıyor. taşıyıcı, LiDAR ve Batimetri anketi için kullanılabilir.GNSS ve Atalet ölçüm sisteminin kombinasyonu, yeni bir doğruluk, verimlilik ve esneklik standardı sağlayarak veri işleme sonrası doğru sonuçların alınmasına yardımcı olur."


Tanım
AQUAMAPPER, batimetrik araştırma ve deniz inşaatında drone tabanlı yeni çözümdür, denizcilik branşında ve diğer su kaynaklarında çok çeşitli uygulamalar için özel olarak tasarlanmış benzersiz bir çoklu görev platformudur. Bu ürün, tekneler gibi geleneksel yöntemlere başarıyla meydan okuyarak ve uygun maliyetli ve kullanımı kolay bir çözüm olarak bariz bir kâr sağlayarak, yüksek hız verimliliği ve doğruluğunun harika bir kombinasyonunu sağlar.
Özellikler
14 km/saate kadar yüksek tarama hızı;
Santimetre düzeyinde doğruluk;
Deniz araştırması için ucuz ve etkili çözüm;
Kolay planlama ve otonom görev;
Hızlı devreye alma, 10 dakikada kullanıma hazır;
Zor erişimli ve sığ su alanlarında çalışabilme;
Herhangi bir anket görevi için farklı sensörleri kullanma yeteneği;
Verileri LiDAR verileriyle birleştirme yeteneği;
PPK hazır çözüm;
DJI Matrice 300 RTK ile uyumludur.
Uygulamalar
100 m derinliğe kadar açık deniz batimetrik araştırması;
Depolama havuzlarının periyodik bakım araştırması;
Sedimentlerin miktar araştırması ve hesaplanması;
Sığ sularda ve zor erişim alanlarında batimetrik araştırma.
Kutuda
1 * TOPODRONE Aquamapper sensörü
1 * GNSS anteni
1 * UgCS SkyHub
1 * Uçağa montaj
1 * Kablo seti
1 * Taşıma çantası

Yorum Yaz