Muzaffer Koşan Apiterapi ve Aromaterapi  sağlıklı yaşam vadisinde şifa dağıtıyor

İş insanı Muzaffer Koşan Balıkesir ili Havran ilçesi Kazdağları eteklerinde kurmuş olduğu Sağlıklı Ekolojik Yaşam   tesislerinde misafirlerine şifa dağıtıyor.

 

MARSİD ( Marmara Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) ve Balıkesir Tıbbi Aromatik Bitkiler Birliği Başkanı , Gastronomi Uzmanı Muzaffer Koşan Balıkesir ili Havran İlçesi Fazlıca Köyü Kozcağız Yaylasında kurmuş olduğu Sağlık Yaşam Vadisi'nde  misafirlerine şifa dağıtıyor.
İş insanı Koşan, Apiterapi  ve Aromaterapi üzerine kurmuş olduğu tesisler bünyesinde Apiterapi Kafe, Aromaterapi Kafe, Apiterapi  ve Aromaterapi glambing tesislerinde de misafirlerini konuk ediyor. 
Dünyanın Alplerden sonra en fazla oksijen oranı olan Kazdağları etekleri Sağlık Yaşam Merkezi Üzerine profesyonel bir tesis istiyordu. Bu boşluğu farkeden iş insanı Muzaffer Koşan profesyonel  kadrosu ile işe koyuldu.  Apiterapi ve Aromaterapi uzmanları ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak  Kazdağları Sağlıklı Yaşam Merkezi kurmaya karar verdi. Kısa sürede projesini hayata geçirdi, tesislerinde herşeyin organik ve doğal olmasına özen gösterdi. Misafirlerinin sağlık ve şifa bulması için çaba gösteren Koşan; " Kazdağları Sağlıklı Yaşam Merkezi projemiz Türkiye'de ilktir. Eşi ve benzeri yoktur. Tesislerimizde herşey organik ve doğaldır. Tesislerimizde geleneksel arıları Apiterapide, kendi üretmiş olduğumuz tıbbi aromatik bitleri de aromaterapide kullanıyoruz. Misafirlerimizi konuk ettiğimiz tesislerimizde isteyen misafirlerimiz Apiterapi ve aromterapi odalarında konaklayabilirler. Canlı Arılar içinde , arı ve polen kokusunu hissederek uyuyabilir ve hastalıklıklarında şifa bulabilirler. 

YÖRESEL ARILAR AROMATİK VE ENDEMİK BİTKİLERİ HARMANLAYIP ÇALIŞIYOR.

Kazdağları Etekleri, Havran Fazlıca'da Kozcağız  Yaylasında işletmenin Arı Evi organik bal üretmeye devam ediyor. Halk arasında yaylanın ismi Koşan Yaylası olarak biliniyor. İş insanı Muzaffer Koşan misafirleri için arı yolu yapmış. Misafirler arı yolundan arı evine giderken arıların bal yapmak için kullandığı, tıbbi aramotik bitkiler, endemik bitki türleri, kızılçam ağaçlarını incelemeyi de ihmal etmiyorlar. Ayder Yaylası değil artık Koşan Yaylası Balı olarak literatüre geçmeye hazırlanıyor diyebiliriz. Apiterapi de kullanılan yöresel arı cinsleri bu kovanlar ile iletişim halinde çalışıyorlar. Ortak bal aldıkları tıbbi aromatik bitkiler, doğal havuzlardan içtikleri sular aynı, sadece yaşam alanları farklı, bazı arılar arı evinde konaklarken diğer arılar ise glambing çadırların içindeki şeffaf camekan içindeki yuvasında geceyi geçiyorlar. Glambing çadırların havalandırma hortumundan çıkarak doğaya bal üretmeye gidiyorlar. Glamping çadırların içinde Arı Kokusunu hissederek misafir oluyorsunuz. Bu hizmet insana büyük bir haz veriyor.

İş insanı Muzaffer Koşan; " Apiterapi ; Arıların kendi kokularını glamping odalaramızda ve kafemizde , bal, polen, propolis, arı sütü ikramları ile yaptığımız bir çeşit tedavi türüdür. Apiterapi almanız için illaki hasta olmanız gerekmez, ister hasta olun ister olmayın bu tedayi herkese olmayı öneriyorum. Apiterapi ; Astım, koah, menstrüel ağrılar, ms hastalığı, eklem iltihabı bel ve boyun fıtığı , hemen hemen tüm ağrılar için birebir tedavi yöntemindir. Aromaterapi ise kendi tesis bünyemizde organik olarak yetiştirmiş olduğumuz tıbbi aromatik bitkilerin, yaprak, çiçek,köklerinin yağların çıkarak veya distilasyon makinelerinde damıtarak elde ettiğimiz ürünlerimizi hasta misafirlerimize uygulamaktayız. Apiterapi ve aromaterapi tıpta tamamlayıcı tevadi unsurlardır. Kazdağları Muzaffer Koşan Sağlıklı Yaşam Vadisinde şifa dağıtmaya devam ediyoruz. Misafirlerimizi tesislerimizi görmeye beliyoruz. Aynı zamanda Tesislerimizin üzerindeki hava ölçümlerini 9 Eylül Üniversitesine yaptırdık. Kazdağlarının en temiz havası bizim yaylamız çıktı. misafirlerimiz ile hava ölçüm raporlarını paylaşıyoruz. ifadelerini kullandı.

Birinci etap olarak Apiterapi ve aromaterapi kafemizin lasman açılışını gerçekleştirdik , açılışa yurtiçi ve yurtdışı apiterapi ve aromaterapi uzmanlarının yayında Sn Havran Kaymakamı Enver Özderin, Sn Havran Belediye Başkanımız Emin Ersoy, Avrupadan Apiterapi uzmanı stefhan ve çalışma arkadaşları, çok sayıda misafirlerimiz ve basın mensupları katıldı, bu mutlu günümüzde bizleri yanlız bırakmayan tüm katılanlara ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim." dedi. 
Apiterapi uzmanı Stefhan; 60 ülke gezdim, Apiterapi üzerine tesisleri gezdim, böyle bir yer görmedim. Muzaffer Beyin yapmış olduğu çalışmaları hayranlıkla inceledik. Havran Kazdağları Sağlıklı Yaşam Vadisi Projesini çok beğendiklerini her seferinde mutlaka uğrak yeri olacağını dile getirdi.

Yurtiçi ve Yurtdışı Misafirler Katılım Kadrosu Şöyle Gerçekleşti; Ihsan Kocas  Arıcılık için apiterapi danışmanı ve vasıflı işçi Semra Kocas Ebe Arno Bruder Alman Apiterapi Derneği Başkanı Beatix Bruder Ümit Yalcin Arıcı ve apiterapi danışmanı Hildegard Ackermann Bärbel Philipp Apiterapi danışmanı Eckhard Heinrich Arıcı ve apiterapi danışmanı Dr.Stefan Stangaciu Romanya Apiterapi, Fitoterapi ve Aromaterapi Derneği Başkanı

 

KOŞAN VADİ KAZDAĞLARI SAĞLIK YAŞAM MERKEZİNE NASIL GİDERİM?

Koşan Vadi Kazdağları Sağlık Turizmi Projesi Kapsamında Yurtiçi ve Yurtdışı birçok misafir ağırlamaktadır. Koşan Vadi Kazdağları Sağlıklı Yaşam Merkezi , Apiterapi, Aromaterapi hizmeti almak için ulaşım oldukça kolaydır. Yurtdışından gelecek misafirleri çin Kocaseyit Havalimanı ile Tesisleri arası uzaklık 23 km 32 dakika sürmektedir. Havran merkezden gitmek isteyen için 13 km mesafe tahmini varış süresi 21 dakikadır. Havran üzerinden gidecek misafirler için yol güzergahınız Kalabak Köyü üzerinden olması tavsiye edilir. Havran - Kalabak Köyü - Koşan sağlıklı Yaşam merkezi yolu asfalt ve düzgün yoldur. Bu yoldan gitmenizi tavsiye ederiz. Kazdağları Sağlıklı Yaşam Köyü, Eko Turizm Köyü

Yorum Yaz