Yatırım yapacak firmaların önceliği lojistik olmalı

Yatırım yapacak firmaların önceliği lojistik olmalı
Öz, firmaların yer seçimi yaparken bir çok noktaya dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Yatırım yapacak firmaların önceliği lojistik olmalı

Yatırım Danışmanı Öz:“Yatırım yapacak firmaların önceliği lojistik olmalıdır”; OSB ve sanayi bölgelerine yatırım danışmanlığı yapan ve firmaların anahtar teslimi ruhsat süreçlerini yöneten Yatırım Danışmanı Süleyman Öz, yatırım yapacak firmaların temel kriterinin lojistik olması gerektiğini söyledi. 

haber arası detay

 

OSB’de ve sanayi bölgelerinde yatırım yapmak isteyen firmalar için A’dan Z’ye tüm araştırma, fizibilite ve iletişim faaliyetlerini yöneterek, ruhsat başvurularını tamamlayan Yatırım Danışmanı ve aynı zamanda mali müşavirlik yapan Süleyman Öz, yatırım yapmak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken konulara değindi. 

Yeni OSB’lerin kurulduğunu ve yeni yatırım alanlarının oluştuğunu söyleyen Öz, firmaların yer seçimi yaparken bir çok noktaya dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Öncelikle firmanın üretimine, neye ihtiyacı olduğuna karar verdiklerini söyleyen Öz, “Firmanın yapısına en uygun OSB veya sanayi bölgesini belirliyoruz. Burada ilk baktığımız kriter elbette ki lojistik. Firmanın ürettiği ürünü pazarlama ve pazara ulaştırma noktasında bölgenin lojistik imkanları firmamıza uygun mu değil mi buna bakıyoruz. Bu da sadece ürünün ulaştırması da değil, personelin ulaşımı da söz konusu. O sebeple firmalara tavsiyem yatırım yapacakları bölgeye karar verirken öncelikle kriterleri lojistik olmalı” dedi.

OSB yönetimlerinde 10 yıllık tecrübe 

Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesin’de (BEGOS) Bölge Müdür Yardımcılığı ve Torbalı Karma ve Mobilya OSB’de Mali İşler Sorumluluğu görevlerini 10 yıl sürdürdükten sonra; şu anda masanın öbür tarafında yatırımcıya danışmanlık noktasında hizmet verdiğini belirten Öz, “10 yıllık OSB tecrübem ile yatırımcı firmaların tüm yatırım süreçlerini takip ediyor, ruhsatlandırma işlerini tamamlıyorum. Bu süreçte de firmanın neye ihtiyacı olduğunu belirleyerek yönlendirmeler yapıyorum” diye konuştu.

“Türkiye’nin tüm illerinde yatırım yapabilirsiniz”

Yatırım danışmanı olarak firmalara İzmir ve Türkiye’nin tüm OSB’lerinde yatırım danışmanlığı hizmeti sunduğunu anlatan Öz, “Torbalı bölgesi bu anlamda birçok avantaj sunuyor. Torbalı ile beraber İzmir ve tüm Türkiye’ye hizmet sunuyorum. Doğu illeri 1. Derece yatırım bölgesi olmasından dolayı oralara da yatırım yapmak isteyen firmalara hizmet veriyoruz.  Ayrıca yatırım teşvikleri ile ilgili Ankara’daki iş ortağım ile teşvik imkanları konusunda da yatırımcıya destek sunuyoruz” dedi. 

“Yatırımcı firmalar için Danışmanlık büyük kolaylık”

Yer seçiminden parselin alımına, ruhsatın alınıp üretimin başlamasına kadar tüm süreçleri kendisinin yönettiğini anlatan Öz, “Genelde bu işler kolay yürütülür sanılır ancak öyle değil. Mesela Çevre Bakanlığı kapsamı dışındaysanız kısa sürede ruhsatı alırsınız ama; kapsam dahilindeyseniz oradaki süreç uzun sürüyor ve bu ruhsatlandırma süreli oluyor. O süre dolunca tüm süreç baştan başlıyor. Bunları yürütecek, takip edecek bir danışmanın varlığı firmaya buralarda sorun yaşamaması ve bu süreçlerde zaman kazandırması adına büyük fayda sağlar” diye konuştu. 


 

Yorum Yaz