CHP FOÇA KADIN KOLLARINDAN ÇAĞRI

CHP FOÇA KADIN KOLLARINDAN ÇAĞRI
CHP FOÇA KADIN KOLLARINDAN ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Foça Kadın Kolları 28 Mayıs Pazar Günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi İkinci turunun bir seçimden ziyade referandum anlamı taşıdığına vurgu yaparak kadınların sandığa gitmesi çağrısı yaptı. Yapılan basın açıklamasında mecliste temsil edilecek bazı partilerin kazanılmış kadın haklarını yok etmek üzere çalışmalar yaptığı ve bu seçimin kadınlar için hayati öneme sahip olduğu iddia edildi.

haber arası detay


BİR YANDA ESARET DİĞER YANDA ÖZGÜRLÜK 
Parti binası önünde, CHP  Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, yönetim ve kadın kolları üyelerinin de katıldığı basın açıklamasını İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Saraçoğlu okudu.  Bu seçimde ülkenin kaderinin ve kadın haklarının geleceğinin belirleneceğine dikkat çeken Suna Saraçoğlu; “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim iki aday arasında değildir. Bir referandum niteliğindedir. Bu seçim özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor. Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA PAR’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti. Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görenler yeni Anayasa yazmaktan bahsetti. Kız çocuklarının erken yaşta zorla evlendirilmesinin önünü açmak isteyenler, karma eğitimin zorunluluktan çıkarılmasını istiyor. Kadınların kayıt dışı istihdama itildiği yetmezmiş gibi kadınlar sadece hemşire, kadın hastalara bakan hekim ya da kreş öğretmeni olabilir demek istiyorlar. İstanbul Sözleşmesi bir gecede hukuksuzca fesih edilirken 6284 sayılı kanunun yürürlükte olması gerekçe gösterilmişti. Şimdi de 6284 işlevsiz hale getirilmeye çalışılıyor. Şiddet mağduru olan kadınların boşanmasının önünü kesmek, boşandığında da ailesinin evine dönmesine mecbur etmek adına yoksulluk nafakası kaldırılmak isteniyor. Biz bu ifadeleri söylerken utansak da kadın düşmanı zihniyet bu sözleri “müjde” diye ilan edebiliyor. Kadınlar bir sokak hayvanı gibi sahiplendirilmek isteniyor.

Türkiye’yi şeriat düzenine taşımak isteyenler kadının yüzünün görünmesine dahi tahammül edemese de biz varız ve var olmaya devam edeceğiz. Kadın milletvekili adayına “Kadın ile erkek yan yana fotoğraf çektirmez.” diyerek bağırdılar. HÜDA PAR 6284’ü budamak isterken Yeniden Refah Partisi kanunun tamamen yürürlükten kaldırılmasını istiyor. Hatırlarsınız, İstanbul Sözleşmesi’ne de karşı çıkmışlar ve kaldırılması için karalama kampanyaları yürütmüşlerdi. Şimdi de 6284’ü hedef tahtasına koydular. Medeni Kanun ile kazandığımız hakları elimizden almak istiyorlar. Çok eşliliği özendirmeye çalışıyorlar. Eşitsizlik öylesine derinleşti ki; hukuken kadın erkek eşitliğini savunması gereken AYM üyesi "kadın-erkek eşitliği modern hurafedir" diyebiliyor. 


ÜLKEMİZDE KADIN VE ÇOCUKLAR GÜVENDE DEĞİL
Ülkemizde artık çocuklar ve kadınlar güvende değil. Afganların ve Pakistanlıların Türkiye’ye gelmeden önce internette arama motorundan “Türk kızları, Türk çocukları” gibi aramalar yaptığını dehşetle öğrendik. Sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Bize reva görülen cehennemin içine hapsolmuyoruz. Haydi, kadınlar sandığa! “ dedi.

Yorum Yaz