Depreme dayanıklı kentler oluşturmalıyız

Depreme dayanıklı kentler oluşturmalıyız
Depreme dayanıklı kentler oluşturmalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetimi, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nı (İzmir YMMO) ziyaret etti. İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin ve yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen, İl Sekreteri Özlem Ünsal ile Yönetim Kurulu Üyesi Leman Tunus da yer aldı.  

haber arası detay

 

İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, yakın zamanda göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu da kutlayarak ziyaret için teşekkür etti. Deprem felaketi sonrası neler yapılabileceğini konuştuklarını söyleyen İzmir YMMO Başkanı Zengin, “Deprem bu ülkenin bir gerçeği. Böyle bir gerçek karşısında gerekli tedbirleri öncesinde almamız gerekiyor. Depreme dayanıklı kentler yaratmak mecburiyetindeyiz” dedi. 

“Önce yaralarımızı saracağız”

İzmir YMMO olarak depremzedelere yardım için hem kurumsal hem de bireysel olarak çaba gösterdiklerini ve AFAD başta olmak üzere kentte kurumların başı çektiği yardım kampanyalarına katılım gösterdiklerini ifade eden Zengin, “CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan deprem bölgesine dair güncel bilgileri de aldık. Bundan sonra da yapılacak her tür yardım organizasyona hem kurum olarak hem de üye bazında katılım göstermeye devam edeceğiz. Ayrıca üyelerimizin hizmet verdiği şirket ve  kurumları da bu kampanyalara katkı koymaya teşvik edeceğiz” diye konuştu. 

Bu yaraları sarıldıktan sonra deprem gerçeği ile yaşamaya devam edeceklerini hatırlatan Zengin, “Bir daha bu boyutta bir felaket ve can kaybı yaşamak istemiyoruz. Deprem bu ülkenin gerçeği ve bu gerçeği uygun binalar yapmak zorundayız” dedi. 

“Odalar ve STK’lar çok önemli”

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da oda ve STK’ların yardımların organize edilmesinde büyük bir yükü sırtlandıklarını söyledi. İzmir’in bölgeye ilk yardım elini uzatan kent olduğunu söyleyen Aslanoğlu, “Yakın zamanda deprem gerçeği ile yüzleşmiş bir kent olarak yaşanan bu felaket karşısında çok çok üzgünüz. Elimizden geldiğince bölgedeki vatandaşlarımıza el uzatmaya çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda kentimizin önde gelen STK ve Oda’ları ile görüşerek neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Kentimizde ve ülkemizin genelinde organize edilen yardım kampanyalarına katkı koyan tüm oda ve STK’lara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz