DJI Air 2S resmen tanıtıldı. Mavic Air2 ile bariz farklar var

DJI Air 2S resmen tanıtıldı. Mavic Air2 ile bariz farklar var
DJI Air 2S daha stabil ve kararlı uçuşu ile her yönden Air2 den üstün üretildi.
DJI Air 2S resmen tanıtıldı. Mavic Air2 ile bariz farklar var DJI Air 2S resmen tanıtıldı. Mavic Air2 ile bariz farklar var

DJI Air 2S kalkış ağırlığı 595 gr, 31 dakika havada kalma, 18.5 km mesafe uzunluğu, 1" cmos sensör, 20 mp ve 2.4 mikronluk kamera, 88 derece  görüş açısı, f'2.8 diyafram açıklığı, 22mm lensi ve daha bir çok özelliği bulunmaktadır.

haber arası detay

DJI Air 2S ve Mavic Air 2 arasındaki farklar şunlardır; öncelikle kamera performansı, akıllı özellikler, engel tanıma sensörleri ve algılama sistemleri büyük ölçüde daha yüksek performans sunmaktadır. 1" CMOS sensör, düşük geçikmeli iletim, APAS 4.0, üstte çift sensörler ve MasterShots özelliği bulunmaktadır.

DJI Air 2S ile uçmak The DJI Fly app yazılımını kullanabilirsiniz. Mavic Air2 ile Air2s kumandaları bir biri ile uyum sağlamaktadır. DJI Smart Controller, DJI Air 2S ile uyumludur.
Air 2S pervane montajlarını doğru bir şekilde yapmak için;  Turuncu işaretlileri turuncu motorlara, işaretsiz pervaneleri işaretsiz motarlara takmalısınız. DJI FLY uçuş yapmadan sizi uyararak hatırlatıcı gösterecektir.
Air 2S'in desteklediği SD kart modelleri şunlardır; UHS-I Hız Sınıf 3 mikro SD kartlar önerilir: SanDisk Extreme PRO 64GB V30 A2 microSDXC, SanDisk Yüksek Dayanıklılık 64GB V30 microSDXC, SanDisk Extreme 64GB V30 A2 microSDXC, SanDisk Extreme 128GB V30 A2 microSDXC, SanDisk Extreme 256GB V30 A2 microSDXC, Lexar Lexar 667x 64GB V30, Lexar Yüksek Dayanıklılık 64GB V30 microSDXC, Samsung EVO 64GB microSDXC, Samsung EVO Plus 64GB microSDXC, Samsung EVO Plus 256GB microSDXC, Kingston 128GB V30 microSDXC, Netac 256GB A1 microSDXC kartlarını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.


Air 2S ile güneşli havalarda net fotoğraflar almak için ND filtreler kullanabilirsiniz. DJI Air 2S, DJI FPV Goggles serisini veya DJI Motion Controller'ı destekleyip desteklemediğini bilmek için yazılım güncellemelerini takip etmenizde fayda görüyorum.
DJI Air 2S'de yardımcı bir LED ışığı vardır.  DJI Air 2S, Mavic 2 serisine benzer şekilde düşük ışık koşullarında gelişmiş görüş ve güvenlik için yardımcı bir LED ışığa sahiptir.

DJI Air 2S çok yönlü engel algılama sağlamaz, 4 yönde engel algılamayı desteklemektedir. bunlar yukarı , aşağı, ileri ve geri sensörleridir. APAS 4.0 ile APAS 3.0 arasındaki farklar şunlardır; APAS 4.0, daha yumuşak ve daha güvenilir engellerden kaçınma ve atlama performansı sağlamak için yeni eklenen yukarı doğru sensörle harita oluşturma algoritmalarını daha da geliştirmiştir.

ActiveTrack 4.0 ile ActiveTrack 3.0 arasındaki farkları bilmenizde fayda görüyorum; ActiveTrack 4.0, bir engel tespit edildiğinde önceden bir rota planlayan daha gelişmiş uçuş rotası planlama algoritmalarına sahiptir ve bu da optimum bir izleme deneyimi sağlar.

O3 iletim sistemi, OcuSync 2.0'a göre daha mı iyidir? işte cevabı; Yepyeni bir iletim çözümü ile donatılmış O3, dört antene sahiptir ve iki frekans bandını destekler. Daha güçlü parazit direncine sahiptir, 12 km'ye kadar (engellenmediğinde, parazitsiz ve FCC uyumlu olduğunda) tam HD video aktarımı sağlar ve şehirlerde ve diğer karmaşık ortamlarda daha güvenilir iletim sağlar.

Air 2s te Uzaktan kumanda HDMI'yı desteklemektedir.
Sinyal alımını nasıl iyileştirmenin yöntemleri şunlardır; Uzaktan kumandanın akıllı telefon kelepçesi antenleri barındırır. Antenlerin Mavic Air'a paralel olduğundan emin olun. Anten yönünün ayarlanmasıyla ilgili daha fazla bilgi için kullanım kılavuzuna bakın. Ek olarak, herhangi bir iletici giyilebilir cihaz takmadığınızdan ve mobil cihazlarınızda Wi-Fi ve Bluetooth'un kapalı olduğundan emin olun.

Yeni uzaktan kumandanın avantajları bulunmaktadır; Uzaktan kumanda, ekranda daha iyi bir izleme deneyimi için dört saate kadar uzun pil ömrü, daha rahat bir tutuş ve gelişmiş bir anten tasarımına sahiptir.

Air 2s Hangi fotoğraf çekim özellikleri şunlardır; Fotoğraflar 20 MP'de çekilebilir ve JPG veya RAW formatları da mevcuttur.

DJI Air 2S tarafından desteklenen en yüksek video çözünürlüğü ise; DJI Air 2S, 5,4K / 30fps'ye kadar çözünürlükte videolar çekebilir. Ayrıca 4K / 60fps videoları da destekler.

D-log veya farklı bir düz renk profilinde çekim yapabilirsiniz. DJI Air 2S, 10 bitlik D-log videolarını H.265 kodlama formatında kaydedebilir ve sonradan düzenlemede renk ayarlaması için uygundur.

DJI Air 2S'deki 1 inç sensör kameranın avantajları ise şunlardır: DJI Air 2S, olağanüstü düşük ışık performansı sunan 2,4 μm boyutlu piksellere sahip 1 inç CMOS sensörüne sahiptir. Olağanüstü pozlama ve dinamik aralık ile RAW formatında 12.6 durağa kadar yakalayabilir. Ek olarak, 5,4K çözünürlük yüksek düzeyde ayrıntı sunar.
H.265 video codec bileşeninin avantajları avantajları bulunmaktadır; HEVC (H.265), H.264'ten daha modern bir video codec bileşenidir; daha fazla ayrıntı saklar ve daha az depolama alanı kullanır.

DJI Air 2S te Kamera ayarlarını manuel olarak kontrol ederek süper fotoğraflar elde edebilirsiniz. M modunda ISO ve deklanşör hızı gibi kamera parametrelerini ayarlayabilirsiniz.

SmartPhoto özelliği nedir? Hakkında geniş bilgi; SmartPhoto, optimum sonuçlar için sahne tanıma, HyperLight ve HDR'yi tek bir moda entegre eder. Sahne tanıma, farklı sahneler için farklı kamera parametrelerini optimize eder ve beş kategorinin akıllıca tanınmasını destekler: gün batımı, mavi gökyüzü, çimen, kar ve yeşil ağaçlar. HyperLight, gece veya düşük ışık koşullarında çekilen fotoğrafları optimize eder. HDR, optimum parametreleri belirleyen uyarlanabilir dinamik genişletme algoritması sayesinde birden çok katmandan en iyi görüntüyü seçer.

MasterShots'un büyük avantajları bulunmaktadır; Bir sonraki içerik oluşturma düzeyi olan MasterShots, otomatik hava fotoğrafçılığını ve sonradan düzenlemeyi destekler. Hedefin türüne ve mesafesine göre DJI Air 2S, Proximity, Landscape ve Portrait şablonlarından otomatik olarak seçim yapar ve sinematik bir çekim dizisi oluşturur. Çekim tamamlandıktan sonra DJI Air 2S, çekimi otomatik olarak düzenler. Tek bir dokunuşla etkileyici videolar için çeşitli şablonlar mevcuttur.

FocusTrack modu 'nu mutlaka bilmenizde fayda görüyorum. FocusTrack, üç farklı akıllı izleme modundan oluşur: ActiveTrack 4.0, Point of Interest 3.0 ve Spotlight 2.0. Her üç mod da her durum için farklı izleme özellikleri sunar.

DJI Air 2S şu akıllı yazılım özelliklerini desteklemektedir; DJI Air 2S, MasterShots, QuickShots, Hyperlapse ve FocusTrack'i destekler.

APAS 4.0 veya FocusTrack'in kullanılamadığı herhangi bir video kayıt ayarı var mı?
FocusTrack is not available while recording in 5.4K/30fps, 5.4K/25fps, 5.4K/24fps, 4K/60fps, 4K/50fps, 4K/48fps, 2.7K/60fps, 2.7K/50fps, 2.7K/48fps, 1080p/120fps, 1080p/60fps, 1080p/50fps, and 1080p/48fps. APAS 4.0 is not available while recording in 5.4K/30fps, 5.4K/25fps, 5.4K/24fps, 4K/60fps, 4K/50fps, 4K/48fps, 2.7K/60fps, 2.7K/50fps, 2.7K/48fps, 1080p/120fps.

DJI Air 2S'nin donanım yazılım güncellemelerini çok rahat yapabilirsiniz; Donanım yazılımını DJI Fly uygulamasında veya DJI Assistant 2 (Tüketici Drones Serisi) masaüstü yazılımında (Mac ve Windows için mevcuttur) güncelleyebilirsiniz. Her ikisi de DJI'nin resmi ana sayfasında bulunabilir.

Uzaktan kumanda ve pil donanım yazılımı sürümleri eşleşmezse mutlaka bunu denemelisiniz. Aygıt yazılımını güncellemek için DJI Fly uygulamasını veya DJI Assistant 2'yi (Tüketici Drones Serisi) kullanın.

DJI Fly uygulamasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz;: DJI Fly uygulamasını indirmek için https://www.dji.com/air-2s/downloads adresindeki DJI Air 2S'nin resmi indirme sayfasını ziyaret edin.

Dji Air2s ile çekilmiş hava fotoğrafı


 

Yorum Yaz