Emiralem Çilek Festival'inde ünlü akını yaşandı

Emiralem Çilek Festival'inde ünlü akını yaşandı
Emiralem Çilek Festival'inde ünlü akını yaşandı

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Emiralem Çilek Festivali, 13’üncü kez vatandaşların yoğun katılımıyla kapılarını açtı. Kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde Emiralemli üreticiler açtıkları stantlarda ürettikleri çilek ve çilekli ürünleri sergiledi. Üreticiye tüketicinin aynı alanda buluştuğu festivalin ilk gününde tüm katılımcılar yeşilçamın efsane isimleri Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş ve Engin Çağlar'ın söyleşisi ve Sinan Akçıl konseriyle keyifli anlar yaşarken, doğum gününde sahne alan Sinan Akçıl'a sahnede sürpriz pasta kesimi yapıldı.

haber arası detay

 

Yoğun ilgi gören festivalin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PEHLİVAN: SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ

Menemen Belediyesi’nin belde halkının isteği üzerine yaptığı modern düğün salonu ile gençlerin boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmesini sağlamak amacıyla inşa ettiği gençlik merkezi ve Emiralemli çocukların talep ettiği yeni nesil oyun parkı da festival etkinlikleri kapsamında açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılış töreninde konuşan Aydın Pehlivan, “Yöre sakinlerimizin, değerli muhtarlarımızın aracılığıyla bizlerden daha modern bir düğün salonu talebi olmuştu. Bugün bu sözümüzü siz değerli hemşehrilerimiz ve kıymetli konuklarımızla birlikte tutmanın huzuru içindeyiz. 800 metrekare alana sahip düğün salonumuz, umarım çok güzel birlikteliklerin, güzel hatıraların yaşanacağı bir tesis olur. Tabi tesisimizde gençlerimizi bir kez daha düşündük. Sayın Bakanımızın da destekleriyle Emiralemimize çok güzel bir halı saha kazandırmıştık. Bugün de düğün salonumuzun altındaki alanımıza geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha verimli vakit geçirmeleri için bir ‘Gençlik Merkezi’ inşa ettik. İçerisinde kafeterya, bilardo masaları, masa tenisi, play station odaları gibi alanlar bulunuyor. Gençlere yapılan yatırımların geleceğimize yapılan yatırımlar olduğunu düşünerek inşa ettiğimiz Gençlik Merkezimizin, düğün salonumuzun ve yenilenen parkımızın ilçemize, kıymetli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.  

YEŞİLÇAMIN EFSANELERİNDEN PEHLİVAN'A TEŞEKKÜR

Festivali kapsamında düzenlenen Yeşilçam Söyleşisi'nde Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş ve Engin Çağlar festivale katılan vatandaşlara Yeşilçam Anılarını aktardı. Söyleşi ile vatandaşlar mazinin güzel hatıralarını tekrar yad etti. Yeşilçamın değerli sanatçıları, böylesine güzel bir festivalde kendilerini bir kez daha vatandaşlarla bir araya getirdiği için Aydın Pehlivan'a teşekkür etti.

EMİRALEM ÇİLEĞİ İÇİN ÇOĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU YAPILDI

Sahneden vatandaşlara seslenen Aydın Pehlivan, 'Çilek Tadında Festival'i bir kez daha gerçekleştirecek olmanın heyecanını, gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bereketli Menemen Ova'sında yetiştirilen çok önemli tarım ürünlerinin olduğunu da vurgulayan Pehlivan, "Emiralem bölgemizde kokusuyla, tadıyla fark yaratan çilek de, ilçemizin en belirgin, sembol ürünlerimizden biri… Geçtiğimiz yıllarda hak ettiği değeri göremeyen çileğimiz, son iki yılda düzenlediğimiz festivalimiz sayesinde artık tüm Türkiye’de bilinir hale geldi. Bu başarı hepimizin… Buradan sizlere Çileğimi ile ilgili bir müjde de vermek istiyorum.  Türk Patent ve Marka Kurumu'na Emiralem Çileği için coğrafi işaret başvurusu yaptık. Süreç tamamlanıp coğrafi işareti aldıktan sonra ürünümüzün katma değeri artacak ve çileğimizin ulusal ve uluslararası bir marka olması için ilk adımı tamamlamış olacağız inşallah. Menemen Belediyesi olarak üreten ve elde ettiği ürüne değer katarak insanlara sunan tüm çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbimden tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli bir hasat sezonu diliyorum” dedi.

İzmir Milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, “Bizleri bu güzel organizasyonda buluşturan değerli Başkanımıza misafirperver Emiralemli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

DAĞ: HIZLI TREN GELİYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, “Malumunuz ürettiğimiz çileğin büyük kısmını tüketiyoruz. Kurutma işlemini yapıp artık ihracata gerçekleştireceğiz. İki buçuk yıldır Menemenimizde çok büyük hizmetler kazandırdık. Emiraleme yakışan hizmetler yaptık, gene yapacağız. En önemlisi İzmir Ankara hızlı tren projesini kazandırıyoruz. 2025 gibi bitecek olan hızlı trenimiz Menemene kadar uzanacak. Daha Güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN YÜZME HAVUZU MÜJDESİ
Son olarak söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Emiralemi dolduran, festivale katılan herkese çok teşekkür etti.
İzmir‘in hizmet noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde pekçok hizmetle tanıştığını ifade eden Kasapoğlu, “Yeni hizmetlere yeni ufuklara sizlerle birlikte yürüyoruz. Özellikle gençlik ve Spor alanında Menemenimize 20 futbol sahası kazandırdık. Yenilerini de kazandırıyor olacağız. Ayrıca Menemende yüzme bilmeyen kalmasın diyerek yüzme havuzları da inşa edeceğiz. Sporu erişilebilir kılmak adına tüm vatandaşlarımızı destekleme adına sizlerin emrinde sizlerin hizmetinde olmayada devam edeceğiz” dedi.

SİNAN AKÇIL DOĞUM GÜNÜNÜ SAHNEDE KUTLADI

Konuşmaların ardından Sinan Akçıl'ın sahne aldığı konser ile festival coşkusu zirve yaptı. Ünlü sanatçı güzel şarkılarını festival ziyaretçileri ile birlikte söyledi. Ayrıca doğum günü de olan Akçıl’a, Pehlivan pasta sürprizinde bulundu. Festivalin ilk günü, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Festival coşkusu, yarışmalar, çocuk oyun atölyeleri ve Merve Özbey konseri ile bugün sona erecek

Yorum Yaz