Bergama'da Kent Konseyi Kuruluyor, Bergama Kermesi Tarihleri Belli Oldu!

Kent Katılımına Önem Veren Bergama'da Kent Konseyi Kuruluyor! Bergama Kermesi de Geleneksel Tarihinde!

Bergama Belediye Meclisi, kent yaşamında katılımcı yönetimi teşvik etmek ve Bergama'nın kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla Kent Konseyi kurulmasına karar verdi. Bergama Kermesi ise 2-8 Eylül tarihleri arasında geleneksel tarihi ile düzenlenecek.

Bergama Belediye Meclisi'nin aldığı kararlarla Bergama'da yeni bir dönem başlıyor. Kent Konseyi kurulmasına başlanacak ve Bergama Kermesi 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Bu kararlar, Bergama'da büyük bir heyecan yarattı.

Bergama'da Kent Konseyi Kuruluyor, Bergama Kermesi Tarihleri Belli Oldu! Bergama Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında iki önemli karar alındı. Alınan kararlara göre; Bergama'da Kent Konseyi kurulmasına başlanacak ve geleneksel Bergama Kermesi 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Kent Konseyi ile Bergama'ya Katılımcı Yönetim Geliyor

Bergama Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısında, kent yaşamında katılımcı yönetimi teşvik etmek ve Bergama'nın kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla Kent Konseyi kurulmasına karar verildi. Kent Konseyi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve verme gibi konularda önemli rol oynayacak.

Bergama Kermesi Geleneksel Tarihinde Düzenlenecek

1937 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye'nin ilk yerel festivali olma özelliğini taşıyan Bergama Kermesi, bu yıl da 2-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulan Bergama Kermesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

Kermese kapsamında çeşitli konferanslar, tiyatrolar ve konserler düzenlenecek. Bergama'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımına katkıda bulunacak kermes, şehrin uluslararası alanda da tanınmasına yardımcı olacak.

Bergama'da Heyecan Artıyor

Alınan bu önemli kararlar, Bergama'da büyük bir heyecan yarattı. Kent sakinleri, Kent Konseyi'nin kurulması ile birlikte Bergama'nın daha da güzelleşeceğine ve gelişeceğine inanıyor. Bergama Kermesi'nin de geleneksel tarihi olan Eylül ayında düzenlenmesi, hem Bergama'yı ziyaret etmek isteyen turistler hem de yerel halk için sevindirici bir haber oldu.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, alınan kararların Bergama için hayırlı olmasını dileyerek, "Kent Konseyi ile birlikte Bergama'yı daha da yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışacağız. Bergama Kermesi'ni de bu yıl en güzel şekilde düzenleyerek şehrimizi uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yaz