Tıp Fakültesi'nde Emeklilik Töreni: Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen'e Plaket ve Çiçek Takdim Edildi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törenle emekliliğe uğurlanan Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, "Kadından Bilim İnsanı Olur mu?" konulu bir konferans verdi. Emeklilikte yeni projelere yelken açacağını belirten Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, bilimde kadın olmanın zorluklarına da değindi. Törende Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen'e akademik ve idari başarılarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.

Emekliliğe Uğurlanan Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen: "Kadından Bilim İnsanı Olur mu?" Konulu Konferans Verdi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, düzenlenen törenle emekliliğe uğurlandı. Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde gerçekleştirilen törene Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, akademisyenleri, öğrenciler ve Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen’in sevenleri katıldı.

Emeklilik töreninde konuşan EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen’in eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunumu alanlarındaki önemli hizmetlerinden bahsetti. Sözmen’in idari ve akademik görevlerinin yanı sıra yürüttüğü projelerden de bahsederek emeklilik yaşamında mutluluklar diledi.

Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Sezer ise Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen’in akademik ve idari görevleri ile bilimsel projeleri hakkında bilgi verdi. Sezer, Sözmen’in en çok proje yapan hocalardan biri olduğunu ve bu nedenle takdir ve ödül aldığını belirtti. 64 adet ulusal projesi, 2 adet TÜBİTAK projesi, 1 Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, bir KOSGEB projesi ve 2010-2012 yılları arasında yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi'nin yanı sıra 2 adet patenti olduğunu da kaydetti. Sezer, Sözmen’in kurucu olarak görev aldığı dernekler ve yürüttüğü diğer görevler hakkında da bilgi verdi.

Meslek hayatı boyunca üzerinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen ise bu töreni düzenleyen Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ailesine teşekkür ederek duygularını dile getirdi. Sözmen, karşılaştığı her zorluğun kendisine güzel bir yol açtığını ve birçok değerli hocayla birlikte önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kurslar, seminerler düzenlediklerini ve dersler verdiklerini belirten Sözmen, bu yolda yürümesini sağlayan hocalarına ve ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, "Kadından Bilim İnsanı Olur mu?" başlıklı bir konferans verdi. Tören, Prof. Dr. Yıldırım Sözmen’e plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından son buldu.

Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen'in Emekliliği ile İlgili Bazı Önemli Noktalar:

Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak uzun yıllar görev yaptı. Emeklilik töreninde Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan ve Prof. Dr. Ebru Sezer, Sözmen'in akademik ve idari başarılarını övdüler. Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, meslek hayatı boyunca üzerinde emeği geçenlere teşekkür etti ve "Kadından Bilim İnsanı Olur mu?" başlıklı bir konferans verdi.

Yorum Yaz