Fotogrametrik drone'ların fiyat, performans ve kalite yönünden karşılaştırdık.

Fotogrametrik drone'ların fiyat, performans ve kalite yönünden karşılaştırdık.
Fotogrametri de kullanılan insansız hava araçlarının karşılaştırılması
Fotogrametrik drone'ların fiyat, performans ve kalite yönünden karşılaştırdık.

Drone'ların haritalandırılmasının karşılaştırılması, Bir haritalama veya ölçüm dronu satın alırken, seçim, çok yönlülüğü ve kullanım kolaylığı için Dikey Kalkış ve İniş (VTOL) ile birlikte çok daha geniş menzili için hızlı bir şekilde sabit kanatlı bir uçağa daraltılır. Bu segmentte, Avrupa menşeli birkaç ticari sınıf çözüm bulunmaktadır. Ancak yeteneklerini ve sınırlamalarını anlamak zor olabilir.

haber arası detay

 

Teknik bir ürünün tüm yönlerini karşılaştırmak zor ve zaman alıcı olabilir. Vertical Technologies'de şeffaflık için çalışıyoruz. Bu nedenle, bir araştırma ekibinden önde gelen üreticilerin tüm ilgili yönlerini derinlemesine incelemelerini istedik. Karşılaştırma, kuruluşlara, hangi İHA haritalamanın ihtiyaçlarına en uygun olduğuna karar verebilmek için gerekli bilgileri sağlamak için çok ayrıntılı bir şekilde yapılır. Araştırma, bir haritalama drone'u için satın alma kararı vermek için ihtiyaç duyacağınız her şeyi içerir.

Bu karşılaştırma için seçilen platformlar şunlardır:

Dikey Teknolojilerden DeltaQuad Pro #MAP
Wingtra tarafından WingtraOne
Quantum Systems'dan Trinity F90+
AtmosUAV tarafından Marlyn
SenseFly'den eBee X
İlk bölümde, herhangi bir haritalama veya ölçme çözümüyle ilgili en kritik yönlere hızlı bir genel bakış bulacaksınız. Bundan sonra, bilinen ve ilgili tüm özellikleri karşılaştıran tam bir liste bulacaksınız. Son olarak, analiz, bu karşılaştırmanın nesnelliğini doğrulayabilmeniz için bir kaynak ve referans listesi içerir.

Hektar cinsinden maksimum ölçüm alanı
Tek bir uçuşta haritalanabilecek maksimum alan, kamera çözünürlüğü, seyir hızı, dayanıklılık ve lens seçenekleri gibi çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Bu karşılaştırma, maksimum uçuş mesafesi ile birlikte her platform için sunulan en yüksek çözünürlüğe dayanmaktadır.

Değerler, piksel başına 3 cm çözünürlük ve %50 görüntü örtüşmesi temel alınarak hesaplanmıştır.

Maksimum telemetri aralığı
İHA'nın kontrol edilebileceği maksimum menzil. Uzun menzilli iletişim, enerji hatları, boru hatları, demiryolları ve yollar gibi koridor tipi araştırmalar için önemlidir.

Çoğu İHA için bu değer, kısa menzilli bir analog uzaktan kumanda ünitesinin kullanılması nedeniyle sınırlıdır. DeltaQuad Pro #MAP, hem manuel kontrol hem de görev kontrolü sağlamak için entegre bir dokunmatik ekranlı uzaktan kumanda ile donatılabilir. Güçlendirici paketi kullanarak 50 KM'ye kadar bir menzil elde edilebilir. Yedek bağlantı olarak dahil edilen 4G/LTE mobil ağı ile sınırsız bir menzil için bile kontrol edilebilir.

 

Maksimum görüntü çözünürlüğü
Maksimum görüntü çözünürlüğü, sabit kanatlı/VTOL İHA için önemli bir faktördür.
Daha yüksek bir çözünürlük şunları sağlar:

– Daha geniş alanları kapsama 
– Güvenlik ve verimlilik için daha yüksek irtifalarda uçma – Daha
yüksek çözünürlüklü nihai sonuçlar üretme
– Daha fazla doğrulukla daha iyi işlem sonrası performansı

Maksimum uçuş süresi
Sabit kanatlı İHA için maksimum uçuş süresi, deniz seviyesinden yüksekliğe bağlıdır. İrtifa arttıkça, daha düşük hava yoğunluğu nedeniyle İHA'ların daha hızlı uçması gerekir. Bununla birlikte, daha düşük hava yoğunluğu da daha az sürtünme sağlar, bu nedenle çoğu durumda maksimum uçuş mesafesi tüm irtifalarda aynı kalır.

Belirtilen maksimum uçuş süreleri deniz seviyesindedir.

 

Geoeye Fotogrametri Firması olarak; insanlı ve insansız hava araçlarıyla çekilen hava fotoğraflarından isteğe özel 1/1000 lik, 1/2000 lik, 1/5000 lik fotogrametrik halihazır haritalar üretmekteyiz. Aynı zamanda dron teknolojisinin kullanılamadığı sınır bölgeleri, savaş alanları gibi riskli bölge haritalarını güncel olarak 30 cm GSD stereo uydu fotoğralarından yapmaktayız.  Uydu fotogrametrisinde minumum 25 km 2 alanda sipariş alınmaktadır. daha düşük alanlar için fiyat verilememektedir.

 

GEOEYE FOTOGRAMETRİ

Uydu fotogrametrisinde YKN noktalarını araziye uyguladıktan sonra en geç bir hafta içinde stereo fotoğrafların çekimini gerçekleştirip, Sayısal true ortofoto ve SYM, ve halihazır haritaları belirlenen zaman içinde teslim etmekteyiz. 1000 hektar ve üzerindeki paftalarda insanlı hava araçları, 1000 hektar ve altı alanlar için İHA larımız ile projelerinizi yapmaktayız. Projelerimizde Endüstriyel metrik kameraralar kullanılmaktadır.  Siyah Beyaz Arşiv fotolar ile 50 yıl öncesine gidip, istenilen bölge ile ilgili çalışmaları stereo çizim yaparak projenin teslimini sağlamaktayız. 

GeoEye Fotogrametri firması olarak Neler Yapmaktayız?
İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Streo Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi

Halihazır harita uygun fiyat ve hızlı iş bitirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytullah Yılmaz ( 0 544 608 84 80 )

Fotogrametrik Nirengi Dengelemesi , True Ortofoto Üretimi, Fotogrametrik Halihazır Harita Üretimi,  Fotogrametrik Stereo Kıymetlendirme örneklerimiz.

 

 

 

Yorum Yaz