1923 Sosyal Sorumluluk Platformu, Defne’de çocuklara yuva açtı

1923 Sosyal Sorumluluk Platformu, Defne’de çocuklara yuva açtı
1923 Sosyal Sorumluluk Platformu tarafından yaptırılan Defne 1923 Çocuk Evi, depremde yıkılan veya hasar gören binalarda yaşayan çocuklara psikolojik destek, eğitim, oyun, spor ve sanat gibi faaliyetler sunuyor
1923 Sosyal Sorumluluk Platformu, Defne’de çocuklara yuva açtı

Hatay’ın Defne ilçesinde 1923 Sosyal Sorumluluk Platformu tarafından yaptırılan Defne 1923 Çocuk Evi, 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından bölgedeki çocuklara umut oluyor. Çocukların eğitim ve gelişim süreçlerini desteklemek amacıyla kurulan merkez, Yol Açık Yola Çık Derneği ve Hatay Psikologlar Derneği iş birliğiyle ücretsiz olarak hizmet veriyor.

haber arası detay

Merkezin açılış törenine 1923 Sosyal Sorumluluk Platformundan İlker Beyhan ve CHP İzmir-Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Beyhan, çocuk evi projesinin depremden önce başladığını ancak bürokratik engeller nedeniyle geciktiğini belirterek, “Bizim en büyük idealimiz, Atatürkçü Düşünce Sistemine sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk’ün izinde yol almak ve verdiğimiz sözün arkasında durmaktı. Bu merkez, buradaki çocuklara güvenli ve mutlu bir ortam sunmak için kuruldu. Ben bir mühendisim, yarın Mercedes fabrikasında kartımı basıp Atatürk’ün bir mühendisi olarak işimin başında olacağım. Burada da Atatürk’ün bir evladı olarak görevimi yapmış olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Hızlıateş ise, gençlere Cumhuriyet aydınlığıyla tanıştırıp, Mustafa Kemal idealleri ile yol göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Deprem sonrası burada ne yapabileceğimizi düşündük ve bu projeye destek verdik. Hep birlikte güçlü bir dayanışma örneği gösterdik. Bu merkez, depremin yaralarını sarmak için çok önemli bir adım. Burada görev yapacak olan Yol Açık Yola Çık Derneği ve Hatay Psikologlar Derneği’ne de teşekkür ediyorum. Bu ağ, bu arkadaşlık ortamı, bu bölgede yapacağımız yeni projelere ışık olacaktır” diye konuştu.

Defne 1923 Çocuk Evi, depremde yıkılan veya hasar gören binalarda yaşayan çocuklara psikolojik destek, eğitim, oyun, spor ve sanat gibi faaliyetler sunuyor. Merkezde ayrıca çocukların aileleriyle de iletişim kurularak, onlara da rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Yorum Yaz