Ağa Bahçesi Konağı’nı aslına uygun olarak yeniledi.

Ağa Bahçesi Konağı’nı aslına uygun olarak yeniledi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesindeki Ağa Bahçesi Konağı’nı restore ederek kent kültürüne kazandırdı. Konağın yanına da Muğla mimarisine uygun bir sosyal tesis inşa etti.
Ağa Bahçesi Konağı’nı aslına uygun olarak yeniledi.

Ağa Bahçesi Konağı ve Sosyal Tesis Açılıyor: Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de 19. yüzyıldan kalma Konağın yanına da üç katlı bir sosyal tesis yaptı. Her iki yapı da kısa süre içinde vatandaşların hizmetine sunulacak.
Muğla’da Tarihi ve Kültürel Miras Korunuyor: Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesindeki Ağa Bahçesi Konağı’nı restore ederek kent kültürüne katkı sağladı. Konağın hamamında ısı dağıtımı için kullanılan tarihi cehennemlikler de gün yüzüne çıkarıldı. Konağın yanına da Muğla mimarisine uygun bir sosyal tesis yapıldı.

haber arası detay


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesindeki tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nı restore ederek kent kültürüne kazandırdı. Konağın yanına da Muğla mimarisine uygun bir sosyal tesis inşa edildi.

Muğla evi mimarisi özellikleri taşıyan ve 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ağa Bahçesi Konağı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları sonucunda aslına uygun bir şekilde yenilendi. Konağın hamamında ısı dağıtımı için kullanılan tarihi cehennemlikler de gün yüzüne çıkarıldı. Konağın yanına ise üç katlı bir sosyal tesis yapıldı. Sosyal tesis, kentsel sit alanı içinde yer alıyor ve Muğla mimarisine uygun olarak tasarlandı.

Ağa Bahçesi Konağı ve sosyal tesis, kısa süre içinde vatandaşların hizmetine açılacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile hem tarihi bir binayı koruyarak kent kültürüne katkı sağladı hem de vatandaşları bir araya getirecek yeni bir mekan oluşturdu.

Yorum Yaz