Aydem Perakende ve Yaşar Üniversitesi gençleri ve start-up’ları yenilikçi fikirlerde buluşturdu

Aydem Perakende ve Yaşar Üniversitesi gençleri ve start-up’ları yenilikçi fikirlerde buluşturdu
Aydem Perakende ve Yaşar Üniversitesi ulaşımdan iklimlendirme ye, aydınlatmadan akıllı şehirlere pek çok alandaki genç yetenekleri ortaya çıkarmak için iş birliği yaptı.
Aydem Perakende ve Yaşar Üniversitesi gençleri ve start-up’ları yenilikçi fikirlerde buluşturdu

Sürdürülebilir gelecek için enerji çözümleri üretme hedefiyle faaliyet gösteren Aydem Perakende ile geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunan Yaşar Üniversitesi, lise ve üniversite öğrencileri ile start-upları “Yenilikçi Fikirler Kampı"nda bir araya getirdi. Enerjisi ve heyecanı yüksek olan hackathonparlak buluşlara sahne oldu.

haber arası detay

 

Aydem Perakende ve Yaşar Üniversitesi ulaşımdan iklimlendirmeye, aydınlatmadan akıllı şehirlere pek çok alandaki genç yetenekleri ortaya çıkarmak için iş birliği yaptı. Yaşar Üniversitesi'nde "Geleceğin Enerjisini Bugünden Tasarla!" sloganıyla hayata geçen hackathon’da lise ve üniversite öğrencileriile start-up’laryenilikçi vesürdürülebilirprojeleriyle yarıştı. Alanlarında uzman mentorlar hackathon boyuncakatılımcılara eşlik ederken, jüri tarafından başarılı bulunan projeler ödüllendirildi. 

Etkinliğe katılarak gençlerin heyecanına ortak olan Aydem Perakende Genel Müdürü Mustafa İren,“Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Yenilikçi Fikirler Kampı’ ile gençlerin geleceği şekillendirecek yaratıcı fikirlerini hayata geçirmelerine destek oluyoruz. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi katılımcısı bir şirket olarak, gençlere öğrenme, paylaşma ve birlikte gelişme imkânı sunan bir projeye imza atmaktan dolayı mutluyuz. Geleceğin girişimcileri olacak gençlerimizisürdürülebilir bir gelecek inşa etmeleri için desteklemeye ve tüm ihtiyaçlarında yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Liseliler suyun boşa akmasına ‘dur’ dedi 
Hackathon kapsamında 19 takımın mücadele ettiği “LiseKategorisi”nde yarışan DATAS ekibi, ‘Akıllı Sıcak Su Tasarrufçusu’ (ASST) projesiyle birinci oldu. Projede şehrin su ve enerji tasarrufuna katkıda bulunmak için tasarlanan sistemle soğuk suyun boşa akıtılmasını önlendi.

Üniversitelilerden orman yangınları için ‘ULAK’

“Girişimci / Üniversite Kategorisi”nde yarışan 10 takım arasında bulunan ‘Alsancak GM-Arge Alfa” ekibi, ‘ULAK’ isimli orman yangını erken tespit cihazı projesiyle birinciliğe layık görüldü. Projedegeliştirilen otonom araç, zorlu arazi koşullarında nem, sıcaklık, rüzgar ve karbondioksit gaz sensörleri ile veriler toplayarak, yapay zeka ile analiz ediyor. Araç, analiz sonrası yangın müdahalesi için ultrasonik ses dalgaları kaynağını devreye sokarak yangını söndürüyor. Söndüremediği durumlarda ise ekiplere konum ve durum bilgisi iletiyor. 

“Şirketleşmiş Start-up Kategorisi”nde yarışan 9 takım içinde yer alan “Some Carbon” ekibi deendüstriyelkarbondioksitin yeniden enerjiye dönüşmesi projesiyle birinci olmayı başardı.Her kategorinin birincileri 45 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. 

Aydem Perakende Hakkında: 
Enerji sektöründe 40 yıllık deneyim ve uzmanlığa sahip Türkiye’nin ilk ve öncü entegre enerji şirketi Aydem Enerji Grubu’nun yapı taşlarından olan Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş, Aydın, Denizli ve Muğla’nın görevli tedarik şirketi olarak 2008 yılında faaliyetlerine başladı ve Türkiye’nin ilk özelleşen elektrik perakende şirketi oldu. Aydem Perakende, görevli tedarik şirketi olarak hizmet verdiği Aydın, Denizli ve Muğla illeri ile Türkiye’nin 81 ilinde 2 milyondan fazla noktada hayat için enerji sağlamakta veTürkiye’nin enerjisi ve ekonomisi için katma değer yaratıyor. Sürdürülebilir gelecek için enerji çözümleri üretme stratejisini kurum kültürüne yayan Aydem Perakende, müşteriyi odağına alan yaklaşımı, modern dünyanın getirdiği yenilikler ve ihtiyaçlardan beslenen hizmetleri, Türkiye’nin en yaygın hizmet ağına sahip müşteri ilişkileri merkezleriyle; müşterileri, çalışanları, tedarikçileri ve toplum için değer yaratma amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.Çalışma politikaları ve hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalarla yarattığı güçlü kurum kültürü ve çalışanlarına verdiği değeri tescil ettiren Aydem Perakende, Great Place to Work® Enstitüsü tarafından“Harika İş Yeri” olarak sertifikalandırıldı ve “Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi”nde yerini aldı. 
 

Yorum Yaz