Balıkesir 23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı: Binlerce Kişi Kuvayı Milliye Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na Yürüdü

Balıkesir 23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı: Binlerce Kişi Kuvayı Milliye Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na Yürüdü
Başkan Akın: "Çocuklarımız Geleceğin Işığıdır". Balıkesir'e Çocuk Meclisi ve Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Tıp Merkezi Müjdesi
Balıkesir 23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı: Binlerce Kişi Kuvayı Milliye Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na Yürüdü

Başkan Akın: "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" Balıkesir Çocuklara Yatırım Yapıyor

haber arası detay

Balıkesir'de 23 Nisan Coşkusu: Binlerce Kişi Kuvayı Milliye Şehrine Yakışır Bir Coşkuyla Kutladı
Balıkesir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkulu kutlamalarla geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın da katıldığı kortejde binlerce Balıkesirli, Kuvayı Milliye Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Bandosu marşlar çaldı, çocuklar çeşitli gösteriler sundu ve halka ayran aşı ve simit ikram edildi.

Başkan Akın Coşkuyu Dile Getirdi:

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yaptığı konuşmada Balıkesir'in bu yıl 23 Nisan'ı "çok daha güçlü, çok daha heyecanlı 'Kuvayı Milliye Şehrine' yakışır bir coşkuyla" kutladığını söyledi. Akın, coşkunun artarak devam edeceğini vadederek şunları ekledi:

"23 Nisan; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde, Yüce Milletimizin bağımsızlığını, dünyaya ilan ettiği bir milattır. 23 Nisan; barışın, sevginin ve umudun en güzel temsilcileri kıymetli çocuklarımızın bayramıdır."

Çocuklara Vurgular:

Atatürk'ün Türk Milleti'nin bağımsızlığını ve geleceğini emanet ettiği sevgili çocuklar için de konuşan Başkan Akın, "Gözlerinizdeki ışık, yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin" dedi.

Hedefler ve Müjdeler:

Büyükşehir Belediyesi olarak her çocuğa "eşit fırsatlar sunan bir şehir" hedeflediklerini vurgulayan Başkan Akın, bu hedefe ulaşmak için en iyi eğitim imkanlarını sunacaklarını ve kıymetli çocuklarımızın yenilikçi fikir ve hayallerini daima destekleyeceklerini söyledi. Akın, Balıkesir'i çocuklar için daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir hale getireceklerini de sözlerine ekledi.

Eğitim merkezlerinden kreşlere, spor sahalarından okullarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesine, eğitim ve kırtasiye desteklerinden kültür ve sanat faaliyetlerine kadar her alanda evlatlarımızın yanında olacaklarını belirten Başkan Akın, Balıkesir'de bir Çocuk Meclisi ve Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Tıp Merkezinin de kurulacağını müjdeledi.

Başkan Akın'ın Atatürk'ten Sözleri:

Konuşmasını Ulu Önder Atatürk'ün bir sözüyle bitiren Başkan Akın, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz; geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz." dedi.

Kutlama Mesajı:

Başkan Akın, sözlerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak ve "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Hepinizle gurur duyuyorum, yolunuz ve bahtınız açık olsun" diyerek tamamladı.

Binlerce Kişilik Katılım:

Kortej yürüyüşüne, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti üyeleri, gaziler ve vatandaşlar olmak üzere binlerce kişi katıldı. Vatandaşlar Türk Bayrakları taşıyarak coşkulu sloganlar attı ve 23 Nisan'ın anlam ve önemini bir kez daha yad ettiler.

Etkinlikler Renkli Geçti: Etkinlikler kapsamında ayrıca;

Çeşitli folklor ekipleri gösteriler sundu.
Çocuklar için yüz boyama ve oyun alanları kuruldu.
Sergi ve stantlar açıldı.
Konferanslar ve paneller düzenlendi.

Yorum Yaz