Ege Üniversitesi'nden Bebek ve Sağlık Hizmetlerine Devrim Yaratacak İki Patent

Ege Üniversitesi'nden Bebek ve Sağlık Hizmetlerine Devrim Yaratacak İki Patent
Dr. Nazan Tuna Oran'ın "Topraklayıcı Bebek Arabası" ve "Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi" projeleri patent almaya hak kazandı.
Ege Üniversitesi'nden Bebek ve Sağlık Hizmetlerine Devrim Yaratacak İki Patent

Toprakla Buluşan Bebekler ve Güvenli Sağlık Hizmetleri: Prof. Dr. Nazan Tuna Oran'dan İki Önemli Buluş; Prof. Dr. Nazan Tuna Oran'ın patentleri, hem bebeklerin sağlığını hem de sağlık çalışanlarının ve hastaların güvenliğini ön plana çıkarıyor.

haber arası detay

Ege Üniversitesi'nden Topluma Fayda Sağlayan Patentler: "Topraklayıcı Bebek Arabası" ve "Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi"

Ege Üniversitesi'nden İki Önemli Patent: "Topraklayıcı Bebek Arabası" ve "Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi"
Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Tuna Oran'ın "Topraklayıcı Bebek Arabası" ve "Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi" konulu projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Faydalı Model Belgesi" almaya hak kazandı. Prof. Dr. Oran'ın patentini aldığı buluşlar sayesinde hem sağlık sektörü hem de aileler olumlu yönde etkilenecek.

Prof. Dr. Necdet Budak: "Bilim İnsanlarımız Ürüne Dönüşerek Topluma Fayda Sağlıyor"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Nazan Tuna Oran'ı makamında ağırladı ve "Topraklayıcı Bebek Arabası" ve "Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi" projelerini tebrik etti. Budak, "Bilim insanlarımız tarafından yürütülen projeler ürüne dönüşüp hem ülkemiz hem de uluslararası arenada tescil edilerek, insanlığın ve bilimin hizmetine sunuluyor. Prof. Dr. Nazan Tuna Oran'ın patent alan projeleri topluma fayda sağlayacak. Hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

"Topraklayıcı Bebek Arabası": Bebek ve Ebeveynleri Toprakla Buluşturuyor

Prof. Dr. Nazan Tuna Oran, "Topraklayıcı Bebek Arabası" projesiyle bebeklerin ve bebek arabalarını kullanan ebeveynlerin toprakla bağlantısını sağlayarak hem bebeklerin sağlığını hem de ebeveynlerin stres seviyesini düşürmeyi amaçladığını söyledi. Oran, "Bebek arabaları modern şehir hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. Topraklayıcı bebek arabası ile bebek ve bebek arabasını kullanan anne, baba veya diğer kişilerin topraklanması aynı anda gerçekleşebilecek" dedi.

"Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi": Sağlık Çalışanları ve Hastalar için Güvenlik ve Konfor

Prof. Dr. Nazan Tuna Oran, "Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi" projesiyle ise kliniklerde ve müdahale odalarında yapılan obstetrik ve jinekolojik uygulamalarda hem sağlık hizmeti alan hem de sağlık çalışanlarının güvenliğini ve konforunu ön planda tutmayı amaçladığını belirtti. Oran, "Bu patent ile hem sağlık hizmeti alanın hem de sağlık çalışanlarının güvenliğini ve konforunu ön planda tuttuk" dedi.

Prof. Dr. Nazan Tuna Oran'ın Başarıları

Prof. Dr. Nazan Tuna Oran, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Oran, jinekoloji ve obstetrik alanında birçok ulusal ve uluslararası bilimsel makaleye imza atmıştır. Oran'ın bu alandaki diğer patentleri arasında "Erken Gebelikte Ultrason Tarama Sistemi", "Doğum Öncesi Eğitim Programı" ve "Emzirme Destek Sistemi" yer almaktadır.

Yorum Yaz