Başkan Tekin’den Veda Mesajı: “Torbalı’ya Vizyon Kattık, İhtiyaç Sahiplerine Destek Olduk”

 Başkan Tekin’den Veda Mesajı: “Torbalı’ya Vizyon Kattık, İhtiyaç Sahiplerine Destek Olduk”
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, görev süresinin sonuna yaklaştığını belirterek, yaptığı basın açıklamasında ilçeye kazandırdığı hizmet ve projeleri sıraladı.
Başkan Tekin’den Veda Mesajı: “Torbalı’ya Vizyon Kattık, İhtiyaç Sahiplerine Destek Olduk”

Başkan Tekin’den 3,5 Yıllık Hizmet Raporu: “Torbalı’nın Bir Kuruşunu Boşa Harcamadık” : Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, görev süresince gerçekleştirdiği hizmet ve projeleri basınla paylaştı. Tekin, ilçeye tarihi yatırımlar kazandırdıklarını, sosyal ve kültürel çalışmalarla vatandaşların yanında olduklarını, mega meydan projesiyle ilçeye vizyon kattıklarını ve halkın tarlasından halkın sofrasına projesiyle ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını anlattı.

haber arası detay

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, görev süresi boyunca ilçenin alt yapısını kökten değiştirdiklerini, ilçe tarihinin en büyük asfalt yatırımını yaptıklarını, ilçeye modern bir spor kompleksi, anaokulu, sağlık ocağı, taziye evi, hayvan ameliyathanesi gibi önemli hizmetler kazandırdıklarını belirtti.

Tekin, mega meydan projesinin büyük oranda tamamlandığını, belediyeye ait tarlalardan elde ettikleri ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, belediyenin kilit birimlerini tek çatı altında topladıklarını ifade etti.

Başkan Tekin’den 3,5 Yıllık Hizmet Raporu: “Torbalı’nın Bir Kuruşunu Boşa Harcamadık”

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, 3,5 yıldır yürüttüğü görev süresince gerçekleştirdiği hizmet ve projeleri basınla paylaştı. Tekin, Torbalı’ya tarihi yatırımlar kazandırdıklarını, ilçenin alt yapısını kökten değiştirdiklerini, sosyal ve kültürel çalışmalarla vatandaşların yanında olduklarını, mega meydan projesiyle ilçeye vizyon kattıklarını ve halkın tarlasından halkın sofrasına projesiyle ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını anlattı. Tekin, “Görev süremin sonuna yaklaşırken Torbalı’nın bir kuruşunu boşa harcamamanın onuru, ilçede ilklere imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Daha sonra, haber yazısının gelişme bölümünde, haber metnindeki detayları ve Başkan Tekin’in açıklamalarını daha ayrıntılı bir şekilde aktarabiliriz. Bu bölümde, haber metnindeki paragrafları sırasıyla ele alarak, her biri için birkaç cümlelik bir açıklama yazabiliriz. Örneğin:

Başkan Tekin, göreve geldiği günden bu yana Torbalı’nın alt yapısına büyük önem verdiklerini belirterek, ilçe tarihinin en büyük asfalt yatırımını yaptıklarını söyledi. Tekin, “Görev süremiz boyunca alt yapı hizmetleri nedeniyle bozulan cadde ve sokaklarımızda kendi öz kaynaklarımızla 327 bin ton asfaltlama, 243 bin m2 kilit taşı döşemesi, 6 adet kavşak düzenlemesi ve 25 yeni park yaparak rekor kırdık. İlaveten İzmir’in tek 7 gün 24 saat hizmet veren son teknoloji hayvan ameliyathanesini can dostlarımız için ilçemize kazandırdık. 8 taziye evi, 3 adet sağlık ocağını ilçemize kazandırarak vatandaşlarımızın sadece iyi günlerinde değil sıkıntılı günlerinde de yanlarında olduk” diye konuştu.

Sosyal çalışmaların da hız kazandığını ifade eden Tekin, belediyenin sunduğu hizmetlerden bazılarını saydı. Tekin, “10 bin 739 vatandaşımıza hasta nakil hizmeti, 6 bin 354 ailemize taziye paketi hizmeti, 3 bin 115 ailemize yeni doğan paketi hizmeti, 1702 vatandaşımıza medikal hizmeti sağladık. 25 bin ton kömür dağıtımı yaparak vatandaşlarımızı soğuk kış günlerinde yalnız bırakmadık. Sosyal yardımlarla dar gelirli vatandaşlarımızın hep yanında olduk 29 bin 040 aileye erzak dağıtımı yaptık” dedi.

Tekin, eğitim ve spor alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, “Çalışan annelerimiz iş yerlerinde rahat etsin diye ilçemize Anaokulu kazandırarak, hizmete açtık. Hayırsever iş insanı İbrahim Erdemoğlu ile birlikte kamu-özel sektör işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyerek ilçemize modern bir spor kompleksi kazandırdık. Spora ve sporcuya desteklerimizi sürdürdük. Belediyemiz bünyesinde yer alan Metropolis Spor Kulübü’nde binlerce sporcu yetişmesini sağladık, başarılarıyla gurur duyduk. Sadece bu yıl Süper Amatör Lig’de mücadele eden Torbalıspor ve Ayrancılar Gençlik Spor Kulübü’ne tarihi bir nakit desteği sağladık. Her ay 165 öğrenciye burs verdik” şeklinde konuştu.

Başkan Tekin, ilçeye vizyon katacak mega meydan projesinin de büyük oranda tamamlandığını müjdeleyerek, “Şehri yaşatan da gösteren de meydanlardır diyerek Tarım ve sanayinin kenti, gün geçtikçe gelişen ve büyüyen ilçemiz Torbalı’mıza hem güzellik hem de vizyon katacak, şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltacak, altı iki kat otoparklı, üstünde 39 dükkan bulunan meydan projemizin birinci etabı büyük oranda sona erdi. İlçemizin geleceğine yön verecek mega projemiz, bizden sonra gelen yönetim tarafından kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

Son olarak, merhum Başkan İsmail Uygur’un ‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına’ projesini hayata geçirdiklerini anlatan Tekin, “Belediyemize ait tarlalarımıza, buğday ve nohut ektik. Hasat sonrası elde ettiğimizi buğdaylardan elde ettiğimiz un ve buğdaylar ile nohutları ambalajlayarak ihtiyaç sahiplerimizin sofralarına ulaştırdık. Yine belediyemiz mülkiyetindeki zeytinlerden elde ettiğimiz yağları da sofralarımıza ulaştırdık. İlçemize hizmet veren kilit birimlerimiz dağınık haldeydi. Fen İşleri Müdürlüğü’müz bir yerde, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ise başka bir noktada kiracı konumundaydı. Ortaköy Mahallesi’ndeki belediye arazisinde bu birimleri tek çatı altında toplayan bir şantiye merkezi kurduk. Tam 50 bin metrekarelik alanda belediyemizin kilit birimleri çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz