BAYOSB’den AB Yeşil Mutabakat avantajı

BAYOSB’den AB Yeşil Mutabakat avantajı
BAYOSB Başkanı Aydın Telseren:“Bağyurdu OSB, AB Yeşil Mutabakatta bir adım önde”
BAYOSB’den AB Yeşil Mutabakat avantajı

Yeşil OSB kimliği ile Türkiye’de örnek olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, (BAYOSB)  Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’na uyum yolunda katılımcılarını bir adım öne çıkarıyor. BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “2011’den beri zorunlu olmadığı halde katılımcılarımız bünyelerinde yağmur suyu hasadı dahil bir çok çevre öncelikli sistemler inşa ettiler. Bu onları AB Yeşil Mutabakatı’nda bir adım öne taşıyor” dedi. 

haber arası detay

 

Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın Telseren,  sanayicilerin yeşil OSB’ye dönük yaptıkları yatırımları ceplerine koyup karbon analizlerini yaptıklarında göreceli olarak yeşil mutabakatta öne geçeceklerini söyledi. Avrupa yeşil mutabakatı kapsamında faaliyet gösteren firmalar için BAYOSB’nin çok cazip olduğunu vurgulayan Telseren, “2008 yılında 1500 dönüm alan üzerinde kurulu BAYOSB, kurulduğu günden bu yana yeşil OSB hedefine emin adımlarla yürüyor. Yakında GES ve yeşil idari bina projelerimizi de hayata geçireceğiz, elektrikli araçlar için şarj istasyonlu otopark yapacağız” dedi. 

“BAYOSB’nin genişleme alanına ihtiyacı var”

Bölgede 90 parsel bulunduğunu ve parsel tahsislerinin tamamlandığını ifade eden Telseren, “Sadece 1 parselimiz boş. 22 parsel sahibi GSM ruhsatı alıp faaliyete geçti. 9 tanesi yapı kullanma izin belgesi aldı. İnşaat aşamasında 13 parselimiz var. Proje aşamasında da 45 parsel var. Önümüzdeki 2 sene içinde proje ve inşaat aşamasında olan firmalarımız yatırımlarını tamamlayacaklar” dedi. Bin dönümlük bir genişleme alanı için de çalışmalara başladıklarını da vurgulayan Telseren, “Bakanlıktan olumlu değerlendirmeler aldık. İzmir’de yatırım parsellerine olan talep çok fazla, bize de çok talep geliyor. Firmalarımızın ilave alanlara ihtiyacı oluyor. Altyapı oluşumumuz da genişleme alanını besleyebilecek güçte. Yeni parsellerimiz açıldığında hem istihdam hem de ülke ekonomimize olan katkımız da artacak. 

Yorum Yaz