CHP Edremit’te Mehmet Ertaş’ı seçti

CHP Edremit’te Mehmet Ertaş’ı seçti
CHP Edremit’te Mehmet Ertaş’ı seçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Balıkesir’in Edremit ilçesinde belediye başkan adayını belirledi. Parti üyelerinin oylarıyla yapılan ön seçimde, Mehmet Ertaş rakiplerini geride bırakarak adaylığını garantiledi. Ertaş, ön seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Edremit için, CHP için, Türkiye için el ele verip omuz omuza yürüyeceğiz” dedi.

haber arası detay

CHP, bugüne kadar 831 belediye başkan adayını ilan etti. Ancak bazı ilçelerde aday belirleme süreci devam ediyor. Bunlardan biri de Balıkesir’in Edremit ilçesi. Edremit’te 12 aday adayının başvurduğu ön seçim, 4 Şubat Pazar günü Edremit Şükrü Tunar Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Sabahın ilk saatinde başlayan oy verme işlemi, saat 17.00’de sona erdi. Parti üyeleri, demokrasi şöleni havasında oylarını kullandılar.

Ön seçimde, 3 numara ile katılan Mehmet Ertaş, rakiplerini geride bırakarak ön seçimin galibi oldu. Ertaş, 1564 oy alırken, Çelebi 926 oyda kaldı. Diğer aday adayları Seval Bozkurt 394 oy, Nevin Sayman 281 oy ve Yurt Yıldırım 1125 oy aldı.

Ön seçimin ardından bir açıklama yapan Mehmet Ertaş, bu bir demokrasi yarışı olduğunu ve kazananın CHP olduğunu söyledi. Ertaş, “Partimizin bize verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde hedefimiz büyükşehirde Edremit’te 1. parti olarak yolumuza devam etmek. Edremit halkına hizmet etmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Mehmet Ertaş, ön seçime katılan diğer aday adaylarına da teşekkür ederek, “Hepsi değerli arkadaşlarımız. Bu yarışta birlikte mücadele ettik. Bundan sonra da birlikte çalışacağız. Edremit için, CHP için, Türkiye için el ele verip omuz omuza yürüyeceğiz” diye konuştu.

Ön seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Mehmet Ertaş’ı tebrik eden partililer, sevinç gösterilerinde bulundu. Ertaş, partililerle birlikte kongre merkezi önünde fotoğraf çektirdi.

CHP Edremit’te Mehmet Ertaş’ı seçti: Ön seçimde rakiplerini geride bırakan Ertaş, “Edremit için, CHP için, Türkiye için el ele verip omuz omuza yürüyeceğiz” dedi. Bu başlık, haber metninin ana konusunu ve ön seçimin galibini vurguluyor. Ayrıca Ertaş’ın seçim sonrası sözlerine de yer veriyor.

Edremit’te CHP’nin belediye başkan adayı belli oldu: Mehmet Ertaş, ön seçimde en çok oyu alarak adaylığını garantiledi. Ertaş, “Partimizin bize verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağız” diye konuştu. Bu başlık, haber metninin ana konusunu ve ön seçimin sonucunu belirtiyor. Ayrıca Ertaş’ın ön seçim sonrası açıklamasına da yer veriyor.

CHP Edremit’te ön seçim heyecanı yaşadı: Belediye başkan adayını belirlemek için sandık başına giden parti üyeleri, Mehmet Ertaş’ı birinci sırada gösterdi. Ertaş, “Hedefimiz büyükşehirde Edremit’te 1. parti olarak yolumuza devam etmek” ifadelerini kullandı. Bu başlık, haber metninin ana konusunu ve ön seçimin atmosferini anlatıyor. Ayrıca Ertaş’ın seçim sonrası hedeflerine de yer veriyor.

Yorum Yaz