CHP’li Tugay: İzmir’e Türkiye’nin ilk monorayını yapacağız

CHP’li Tugay: İzmir’e Türkiye’nin ilk monorayını yapacağız
İZSİAD’ın düzenlediği toplantıda konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir’in ulaşım sorunlarına çözüm olarak monoray projesini gündeme getirdi.
CHP’li Tugay: İzmir’e Türkiye’nin ilk monorayını yapacağız

Türkiye’nin ilk monorayı İzmir’de olacak CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İZSİAD’ın Çarşamba Toplantısı’nda konuştu. Tugay, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatmak için monoray projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

İzmir’in yıldızı olacak proje: Monoray CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İZSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Tugay, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşımın kolaylaştırılması için monoray projesi hazırladıklarını söyledi. Tugay, “Bu proje İzmir’i Türkiye’nin yıldızı yapacak” diye konuştu.

haber arası detay

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İZSİAD) ‘Çarşamba Toplantısı’na katıldı. Tugay, İzmir’in ulaşım sorunlarına çözüm olarak monoray projesini gündeme getirdi.

İZSİAD’ın geleneksel Çarşamba Toplantısı’nda konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir’in dört bir yanında yaşadığını ve kenti çok iyi tanıdığını belirtti. Tugay, belediye başkanlığı döneminde katılımcı yönetim anlayışını uyguladığını ve özel sektörle iş birliği içinde olacağını söyledi.

Tugay, kentin en önemli sorunlarından biri olan ulaşım konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşımın rahatlaması için monoray projesi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Tugay, “Bir monoray fikri var aklımda. Olursa Türkiye’nin ilk monorayı olacak. İzmir’e de yakışır” dedi.

Tugay, daha önce Fuar İzmir ile Havalimanı arasında monoray çalışmasına dair bir projenin yapıldığını ancak bunun hayata geçirilmediğini hatırlattı. Tugay, “Biraz maliyeti yüksek bir iş olabilir ama yine de bunu yapmaya değer. İlk elden karayolunun Bayraklı’dan giden yolun genişletilmesi düzenlenmesine dair düşüncelerimiz var. Orta vadede monoray fikri var. İkinci Çevre Yolu açılması ve oraya bağlanması gerekiyor. Ulaşım planlamasını öğretim üyelerimizle konuşmaya devam edecek ve kısa zamanda çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

Tugay, Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılırken ulaşım sorununun önceden düşünülmemiş olmasına da tepki gösterdi. Tugay, “Bir doktor olarak tıp camiası da aynı fikirdedir. Bu kadar büyük hastane komplekslerinin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Şehrin her yerinden insanların tek noktaya toplanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Belediye eliyle Eşrefpaşa Hastanesi’nin ruhsatını kullanarak bazı çözümler üretmek niyetindeyiz. Organize sanayi bölgelerinde işçi sağlığı, çalışan sağlığı ile ilgili bazı tıp merkezlerimiz olabilir” dedi.

Tugay, İZSİAD’ın düzenlediği toplantıda, İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi için projelerini anlattı. Tugay, “Bu şehrin sorunlarını dayanışma içerisinde çözeceğiz. İzmir’i daha yaşanabilir, daha modern, daha demokratik bir kent haline getireceğiz. İzmir’i Türkiye’nin yıldızı yapacağız” dedi.

Toplantıda Tugay’ın yanı sıra İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ile çok sayıda iş insanı da yer aldı. Toplantının sonunda Tugay, İZSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı ve kendisine destek verenlere teşekkür etti.


 

Yorum Yaz