Çorum imar planı ihale edilecek, kaynak İlbank'tan

Çorum imar planı ihale edilecek, kaynak İlbank'tan
Çorum imar planı ihale edilecek.
Çorum imar planı ihale edilecek, kaynak İlbank'tan

Çorum Belediyesi imar planı çözülüyor. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN harekete geçerek Nazım imar planların yapımasını meclise sundu, Gündem Oybirliği ile kabul edildi.

haber arası detay

 

Çorum Belediyesi şehrin Nazım İmar Planı’nı hazırlamak için harekete geçti.  Nazım İmar Planı için İller Bankası’ndan kredi kullanmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu dün yapılan Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü. Bu konunun Çorum için hayati önemi olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Alacağımız karar şehrin imarı bakımından çok önemli bir karar. Biliyorsunuz bizim Nazım İmar Planı ile ilgili verilmiş bir sözümüz var. Bunun başlangıç kararı da budur. Nazım İmar Planını bu kararla beraber başlatmış bulunuyoruz. Şehrimize hayırlı olsun. İller Bankası aracılığı ile yapacağız. Planlamayı da kredi konusunu da İller Bankası halledecek. 1 milyon 600 bin lira gibi bir bedel görünüyor. Bunun için bir yetki istiyoruz.”dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İLBANK  FAALİYET KONULARI

Yerel Yönetimlere;

Finansman Temin Etmek,
Proje Geliştirmek,
Danışmanlık ve Teknik Hizmet Vermek
Proje Yürütmek,
Yerel yönetimlere Genel Bütçeden ayrılan payların dağıtımlarını yapmak, Bankaya kaynak temin etmek üzere, proje kaynağı için herhangi bir borç ve şartlı yükümlülük altına girmemek kaydıyla kâr amaçlı gayrimenkul yatırım projeleri ile uygulamalar yapmak veya yaptırmak, Bakanlık Tarafından talep edilen özel projeler ve kentsel altyapı projeleri ile yapım işlerini yapmak veya yaptırmak, Yurtiçi ve yurtdışı finansman kurumları ile işbirliği yapmak, Yurtiçi ve yurtdışı finansman kuruluşları ile para ve sermaye piyasalarından ve her türlü fonlardan kaynak sağlamak, Her türlü taşıt, menkul ve gayrimenkul malları almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, leh ve aleyhte rehin, ipotek, intifa, irtifak hakları, gayrimenkul mükellefiyetleri ve diğer ortaklıkları tesis etmek,
Kendi kaynakları dışında finansman temin edilmek ve Bankacılık Kanununa aykırı olmamak kaydı ile çalışma alanı kapsamında yurtdışında projelendirme ve danışmanlık hizmetleri vermek, Projelerin uygulanması için temin edilen finansmanın kullanılmasına aracılık etmek, Ortak idarelere dönük her türlü eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmaktır.

 

Yorum Yaz