Edremit ve Manyas’ta CHP üyeleri sandık başına gidiyor: İşte aday adayları listesi

Edremit ve Manyas’ta CHP üyeleri sandık başına gidiyor: İşte aday adayları listesi
CHP’nin Edremit ve Manyas ilçelerinde belediye başkan adayları ön seçimle belirlenecek
Edremit ve Manyas’ta CHP üyeleri sandık başına gidiyor: İşte aday adayları listesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde Balıkesir'in Edremit ve Manyas ilçelerinde belediye başkan adaylarını belirlemek için ön seçim yapma kararı aldı. CHP Parti Meclisi, bu iki ilçede anketlerde öne çıkan ilk beş ismin katılacağı, örgüt denetiminde gerçekleştirilecek ön seçimin 4 Şubat'ta yapılmasını kararlaştırdı.

haber arası detay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Balıkesir’in Edremit ilçesinde ön seçim yapmaya hazırlanıyor. Parti, ön seçimde beş aday adayı arasından seçilebilir durumdaki iki kadın aday adayının yarışmasına karar verdi. Böylece CHP ilk kez “mor sandık” uygulamasıyla ön seçim yapacak.


CHP, Balıkesir’in Edremit ilçesinde ön seçim yapmaya hazırlanıyor. Edremit ilçesinde 12 aday adayı başvurdu. CHP, anket, kamuoyu yoklaması gibi yöntemlerle aday adayı sayısını önce beşe düşürdü, 4 Şubat Pazar günü ise ön seçim için sandık kurulacak.

Genel merkez, ön seçimde beş aday adayı arasından seçilebilir durumdaki iki kadın aday adayının yarışmasına karar verdi. Edremit’teki parti üyeleri Nevin Sayman ve Seval Bozkurt arasında tercih yapacak.

CHP'nin Edremit ve Manyas ilçelerindeki aday adayları şöyle:

Edremit: Ahmet Özkoca, Cavit Cebeci, Cemal Arslan, Hasan Özpolat, Mehmet Ertaş, Metin Tunçer, Nevin Sayman, Özcan Sarıçam, Selman Hasan Arslan, Seval Bozkurt, Tümdeniz Çelebi, Yurt Yıldırım

Manyas: Ali Aydoğdu, Arif Güçlü, Coşkun Ünal, Ertunç Güngör, İsmail Yılmaz, Levent Koç, Mustafa Çimen, Ramazan Pala, Satılmış Karakoç, Süleyman Sevdi, Tunay Türkmen, Yakup Odabaşı

Ön seçimde oy kullanacak olan CHP üyeleri, 4 Şubat'ta belirlenen sandıklarda oy kullanacaklar. Ön seçim sonuçları, aynı gün akşam saatlerinde açıklanacak. Ön seçimde en çok oyu alan adaylar, CHP'nin Edremit ve Manyas ilçelerinde belediye başkan adayı olarak ilan edilecek.

CHP, Balıkesir'in diğer ilçelerinde ise anket yöntemiyle belediye başkan adaylarını belirleyecek. CHP'nin Balıkesir'deki tüm belediye başkan adaylarının 31 Ocak'ta açıklanması bekleniyor.

Yorum Yaz