Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’e hazır

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’e hazır
Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024’e akademik paydaş olarak katılıyor. Üniversite, festival kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarına iddialı bir şekilde hazırlanıyor.
Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’e hazır

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te hem bilimsel hem de sosyal anlamda ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor. Üniversite, yarışmalara katılacak olan takımlarına her türlü desteği sağlıyor ve geleceğin teknolojilerine odaklanıyor.

haber arası detay

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te yarışacak

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin teknoloji hamlesine katkı sağlamak için TEKNOFEST 2024’e akademik paydaş olarak katılıyor. Üniversite, festivalde düzenlenecek olan 46 ana, 117 alt kategorideki teknoloji yarışmalarına başvurularını yapıyor ve bu yıl daha çok takımla yer alacağını duyuruyor.

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te iddialı

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024’e akademik paydaş olarak katılıyor. Festival kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite olarak tüm birimlerle ve güçleriyle hazırlıklarını sürdürdüklerini ve bu yıl daha çok takımla yarışmalara katılacaklarını söyledi.

TEKNOFEST 2024, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor. Festival, 21-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. Festivalin amacı, milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisini artırmak, bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak ve Türkiye’nin teknoloji hamlesine katkı sağlamak.

Festival kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları, her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olma özelliği taşıyor. Bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek olan yarışmalara başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek. Yarışmalara katılan teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak.

Yarışmalar, ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenleniyor. Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyonu, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği yarışmaların yanı sıra, Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistem Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılan yarışmalar arasında yer alıyor.

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’e akademik paydaş olarak katılan üniversitelerden biri. Üniversite, festivalin başlangıcından bu yana yarışmalara aktif olarak katılıyor ve başarılı sonuçlar elde ediyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TEKNOFEST 2024 için başvuruların başladığını duyurdu ve üniversite olarak tüm birimlerle ve güçleriyle hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Rektör Budak, “Türkiye’deki teknoloji ve inovasyon ekosistemini desteklemek amacıyla başlatılan TEKNOFEST 2024 için başvurular başladı. Milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurum ve kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen bu organizasyon, havacılık ve savunma alanlarına yönelik araştırma geliştirmeye büyük önem veriyor. Ülkemizin üreten ve teknolojiyi kullanabilen beyin gücüne ihtiyacı bulunuyor. TEKNOFEST bu noktada, yeni neslin ilgisini bu alanlara yönlendirme konusunda başat rol oynuyor. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için farklı disiplin ve kategorilerde yarışmalar düzenliyor. Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirme hedefine katkı sağlamak için başlatılan bu organizasyonun artık dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali haline geldiğini, ülkede sathında olduğu gibi üniversitemiz öğrencilerinin de yarışmalara ilgilerinin giderek arttığını ifade etmek isterim” dedi.

Rektör Budak, ayrıca, TEKNOFEST 2024’ün Adana’da gerçekleştirileceğini hatırlatarak, “Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan bu dev organizasyonun yarışmacı başvuruları başladı. Ege Üniversitesi olarak tüm birimlerimizle ve gücümüzle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Proje geliştiren başta öğrencilerimiz olmak üzere her bir mensubumuzun ihtiyaç duyduğu her türlü desteği veriyor, heyecanlarını paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun en önemli göstergesi olan TEKNOFEST organizasyonunda bu sene daha çok takımla yer alacağız. Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin bilim ve teknoloji ekipleri yarışmaya disiplinler arası bir konseptle hazırlanıyorlar. Projelerinde geleceğin teknolojilerine odaklanıyorlar. Başvurularımızı yapıyoruz. Başta üniversitemiz mensupları olmak üzere tüm teknoloji tutkunlarını şimdiden Adana’ya davet ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te iddialı bir şekilde yer almak için çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite, yarışmalara katılacak olan takımlarına her türlü desteği sağlıyor. Üniversitenin bilim ve teknoloji ekipleri, yarışmalara hazırlanırken, geleceğin teknolojilerine odaklanıyor. Üniversite, TEKNOFEST 2024’te hem bilimsel hem de sosyal anlamda ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz