Eko Turizm İmarı Nedir?

Eko Turizm İmarı Nedir?
Eko Turizm İmarı Nedir?

Eko Turizm İmarı; Plansız alanlarda, Marjinal arazilerde , minumum parsel büyüklüğü 15 bin m2 , yola cepheli, tapu cinsi tarla olan yerlere %10 emsal ile çıkarılan imar demektir. Eko Turizm imarında minumum ifraz şartı 10 bin m2 dir. En hızlı çıkan imar yöntemidir. Plansız alanlarda yapıldığı için, kamuya geçmiş yol cephesi, %15 eğimli marjinal tarım arazileri, ilgili kurum ve kuruluşların onayı aldıktan sonra yapılabilen imar türüdür. Eko Turizm imarı tarım yapılan alanlara alınması yasaktır. Toprak Koruma Kurulu tarım yapılabilen alanara direkt ret vermektedir. Ekoturizm alanları Tarımsal Bütünlüğü bozmayacak şekilde belirlenmelidir. Tarımsal Bütünlüğü olan arazilere ret verilmektedir.  Ekoturizm imarında turizm tesisi alanı kurmak mecburidir. Kişisel konut yapılamaz, yapılan konutlar ticaridir. Konutlar üzerinde kat mülkiyeti, kat irtifakı kurulamaz. Ekoturizm İmarında Terk yoktur. Sadece yola terk işlemi uygulanır. Arazinin %30 yapı yapılmayacak alana ayrılır. %30 ayrılan bu alanlar imar emsaline dahil edilir. 

haber arası detay

Eko Turizm İmarı Doğal Kaynakları koruyan, aynı zamanda estetik ve konfor sağlayan, yerel malzeme kullanımı, sürdürülebilir çevre ve karbon ayak izi azaltma gibi çevresel etmenleri göz önünde bulundurularak yapılması gerekmektedir.

Ekoturizm imarı hakkında geniş bilgi almak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Eko İmar Bilgi için link; https://www.haritahaber.com/ekoturizm-projesi-nasil-hazirlanir-nereden-baslamaliyim_107.html

 

Ekoturizm imarı ile doğaya uyumlu, yöresel mimari özendirilerek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yapılar yapılması gerekmektedir.

Örnek Ekoturizm Proje 3B Modeller

Yorum Yaz