Endemik Bitkiler Rotası Turizmi Canlandıracak

Endemik Bitkiler Rotası Turizmi Canlandıracak
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, endemik bitkilerden oluşan bir rota oluşturma önerisiyle turizme yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Endemik Bitkiler Rotası Turizmi Canlandıracak

Türkiye’nin tek aromaterapi festivali olan Balıkesir Aromaterapi Festivali, beşinci kez kapılarını açtı. Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç belediyelerinin ortaklığıyla düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

haber arası detay

Ayvalık Belediyesi'nden Kadın Üreticilere Destek:
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilk kez bu festivalde yer aldıklarını ve kadın üreticilerin ürünlerini sergileyerek aile ekonomilerine katkı sağladıklarını belirtti.

Balıkesir Aromaterapi Festivali Coşkuyla Başladı

Balıkesir Aromaterapi Festivali, bu yıl beşinci kez büyük bir katılımla ve coşkuyla başladı. Ayvalık Belediyesi'nin de paydaş belediyeler arasında yer aldığı festival, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda, Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç Belediyeleri’nin ortaklığıyla gerçekleştirildi. 4-7 Temmuz tarihleri arasında sürecek olan festivalin açılışı, Ören Meydanı’nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle yapıldı.

Açılış Konuşmaları ve Kortej Yürüyüşü

Festivalin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu vurguladı. Akın, “Balıkesir, şifanın, kültürün ve tarihin başkentidir. Bunun için tüm Türkiye'yi Balıkesir'e davet ediyoruz,” dedi. Açılışta ayrıca Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta da hazır bulundu.

Kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Belediye başkanları ve vatandaşlar, festivalin coşkusunu hep birlikte yaşadı. Bu yıl “Tarih, Şifa, Kültür” temasıyla düzenlenen festival, Türkiye'de alanında yapılan tek etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Ayvalık Belediyesi’nin Katkıları ve Projeleri

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, açılış konuşmasında ilk kez böyle önemli bir festivale ortak olduklarını belirtti. Ergin, “Ayvalık Belediyesi olarak ilk defa bu festivale ortak olduk. Bu festivalin içinde yer almaktan son derece mutluyuz. Festivalin gelişerek büyüyeceğine inanıyorum,” dedi.

Ayvalık Belediyesi, festival alanında iki stant açtı. Bu stantlardan biri, Ayvalık Belediyesi Kooperatifi tarafından işletiliyor. Kooperatifte kadınların ürettiği ürünler sergileniyor. Ergin, beş yıl önce kurdukları kooperatifin önemli bir yol kat ettiğini ve kadınların ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağladıklarını belirtti. Ayrıca, Ayvalık Belediyesi’nin mahalle evleri projesi ile kadınlara çeşitli kurslar verildiğini ve bu kurslar sayesinde yaklaşık bine yakın kadına iş imkanı sağladıklarını vurguladı.

Endemik Bitkiler Rotası Önerisi

Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin birçok projeye imza attığını belirterek, endemik bitkiler rotası oluşturma önerisinde bulundu. “Ayvalık, endemik bitkilerin çok olduğu bir ilçe. Burhaniye, Gömeç, Edremit ve Havran da kendine has endemik bitkilere sahip. Bu bitkilerden oluşan bir rota oluşturabiliriz ve bu, turizm için de fayda sağlar,” dedi. Ergin, bu projeyi Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ile organize ederek gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Festivalin Etkinlikleri

Dört gün sürecek olan festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Konserler ve eğlencelerle dolu festival programı, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Başkan Ergin, festival boyunca katılımcıların bol bol eğleneceğini ve etkinliklere katılım göstereceğini umduğunu belirtti.

Son olarak Ergin, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın olmak üzere tüm belediyelere teşekkür etti. Balıkesir Aromaterapi Festivali, şifa, kültür ve tarih temalarıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Yorum Yaz