İzmir’de 4 Fuar Birden Açıldı: HORECA, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve FoodFair Türkiye İzmir

İzmir’de 4 Fuar Birden Açıldı: HORECA, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve FoodFair Türkiye İzmir
HORECA, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve FoodFair Türkiye İzmir, farklı sektörleri bir araya getiren 4 uluslararası fuara ev sahipliği yapıyor. Fuarlar, sektörün gelişimi ve ihracatı için önemli fırsatlar sunuyor.
İzmir’de 4 Fuar Birden Açıldı: HORECA, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve FoodFair Türkiye İzmir

İzmir, HORECA Sektörünün Buluşma Noktası Oldu Otel, restoran, cafe, ambalaj, gıda ve ev dışı tüketim sektörlerini kapsayan 4 fuar, İzmir’de kapılarını açtı. Fuarlar, sektör temsilcileri, alım heyetleri ve ziyaretçiler için çeşitli etkinlikler ve iş görüşmeleri düzenliyor.
HORECA, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve FoodFair Türkiye fuarları, İzmir’de aynı anda başladı. Fuarlar, sektörün ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerin sergilendiği, iş birliği ve ticaretin geliştirildiği platformlar olarak öne çıkıyor.

haber arası detay

İzmir, farklı sektörleri bir araya getiren 4 uluslararası fuara ev sahipliği yapıyor. HORECA, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve FoodFair Türkiye fuarları, Fuar İzmir’de aynı anda başladı. Fuarlar, sektörün gelişimi ve ihracatı için önemli fırsatlar sunuyor.

Fuarların açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Aydın, şehrin bütün bileşenlerin katılımıyla daha fazla üreten ve ürettiğini pazarlayabilen bir toplum ülküsüyle yola çıktıklarını belirtti. Aydın, “4 fuarımız da bunun yansımasıdır. İzmir, bu fuarlarla sektörün ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerin sergilendiği, iş birliği ve ticaretin geliştirildiği platformlar olarak öne çıkıyor” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı Metin Akdaş ise özellikle Pack Fair Türkiye’nin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Dünya ambalaj sektöründe ticari hacmin 1 Trilyon Dolar, Türkiye’de ise 30 Milyar Dolara ulaştığını söyleyen Aktaş, “2023 yılında bir Milyar Dolar ihracata imza atan ve dış ticaret fazlası veren sektöre İzmir’in ev sahipliği yapması ayrı bir önem taşıyor. Ambalaj sektörü, gıda, otel, restoran, cafe ve ev dışı tüketim sektörlerinin de en önemli paydaşlarından biridir. Bu nedenle 4 fuarın bir arada düzenlenmesi, sektörler arası sinerjiyi artıracaktır” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen de kentin, ihtisas fuarları için cazibe merkezi olduğunu söyledi. İşleyen, “İzmir, hem coğrafi konumu hem de ticari potansiyeli ile uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu fuarlar, hem katılımcı firmaların hem de ziyaretçilerin sektördeki yenilikleri takip etmesine, yeni iş bağlantıları kurmasına ve rekabet gücünü artırmasına katkı sağlıyor” dedi. Ayrıca katılımcı firmalara seslenen İşleyen, Oda olarak stand desteklerini metrekare üzerinden yüzde 150 artırdıklarını belirterek başvuru çağrısı yaptı.

Fuarlarda otel tekstili, mobilyaları, ambalaj, gıda, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan yaklaşık 400 marka yer aldı. Fuarların ilk günü ikili iş görüşmelerine sahne oldu. Ticaret Bakanlığı organizasyonunda alım heyetleri fuar katılımcılarıyla bir araya geldi. Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika ile Balkan ülkeleri, İtalya, İspanya, Amerika, Yunanistan, Azerbaycan, Irak, Fas, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya başta olmak üzere 20 ülkeden katılımın gerçekleştiği iş görüşmeleri 4 gün boyunca sürecek. Fuarın ikinci gününe ise Sevgililer Günü’ne özel “Çikolata Aşkına” etkinliği damga vuracak. Fuarlar, 16 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.