İzmir Trabzonlular Derneği’nde Yeni Dönem: İhsan Çoruhlu Yeniden Başkan Seçildi

İzmir Trabzonlular Derneği’nde Yeni Dönem: İhsan Çoruhlu Yeniden Başkan Seçildi
İzmir Trabzonlular Derneği’nin 4. kongresinde kurucu eski başkan İhsan Çoruhlu, tek liste oylamasıyla yeniden başkanlığa getirildi. Çoruhlu, derneğin çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.
İzmir Trabzonlular Derneği’nde Yeni Dönem: İhsan Çoruhlu Yeniden Başkan Seçildi

İzmir Trabzonlular Derneği’nin 4. kongresi, EKAF Genel Başkanı Dursun Ali Özkan’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan İhsan Çoruhlu, oy birliğiyle 4. kez başkanlığa seçildi. Çoruhlu, Trabzon kültürünün İzmir’de yaşatılması için çalışacaklarını söyledi.

haber arası detay


ÇORUHLU “Niyazoğlu’ndan sonra İzmir de birlik içinde olamadık” 
İzmir de bulunan İzmir Trabzonlular Derneğinde 4. Kongre yapıldı. Divan başkanlığını EKAF Genel başkanı Dursun Ali Özkan’ın yaptığı kongre de tek liste oylamasıyla kurucu eski başkan İhsan Çoruhlu yeniden başkan seçildi.
Kongre sonrası başkan İhsan Çoruhlu, “Bizler İzmir de yaşayan Trabzonlular olarak rahmetli Mehmet Niyazoğlu abimizden sonra pek bir araya gelemedik. Yoğun geçen iş ve özel günlerimizden hemşerilerimizle buluşamaz olduk. Ama bence bu doğru değil. Zaten İzmir de derneklerimiz eskisi gibi revaçta değil ama bunu biz yapacağız ve hemşerilerimizle derneğimiz sayesinde bir araya gelerek kültürümüzün İzmir de de yaşatılması, dostluklarımızın daha da sıcak olması için arkadaşlarımızla büyük çaba göstereceğiz. Derneklerimiz aslında bu sosyal yaşamda önemli ve bu derneklerimizi dahada önemli getirmek için hepimizin derneğimize kültürümüze destek vermesi gerekir. Rahmetli büyük Başkan Mehmet Niyazoğlu abimizden sonra bu hemşeri dernekleri ile beraberliğimizi dernekler bazında kaybettik. Artık bu kongre sonrasında yeni yönetim arkadaşlarımızla hemşerilerimizle özlenen dernek çalışmalarımızla beraberliğimizi daha güzelleştireceğiz” dedi.


İhsan Çoruhlu Kimdir?
Libya’da müteahhitlik yapan babasının Türkiye’ye dönmesinin ardından ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşen Çoruhlu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Babasıyla uzun yıllar Ankara da başarılı işlere imza atan Çoruhlu, 14 yıl Başkent’te yaşadıktan sonra babasının inşaat işlerine İzmir’de devam etme kararı almasıyla 1994’te Ege’nin incisine yerleşti. İhsan Çoruhlu, üniversitede inşaat teknikerliği üzerine eğitim alırken ani bir kararla okulunu yarıda bırakarak henüz 20 yaşındayken Efes Peyzaj İnşaat’ı kurdu. İzmir’in farklı yerlerinde başta endüstriyel tesisler olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdi. Kalabalık bir aileye sahip olan Çoruhlu, hem onlara yeni iş alanları açmak, hem de kendisinden iş talep eden hemşerilerine faydalı olabilmek için 2015’te kardeşi yüksek gıda mühendisi Pınar Çoruhlu ve arkadaşı Murat Aka ile gıda sektörüne girdi. Veroni Gıda’yı kuran ve ‘MashaLounge’ markasını yaratan İhsan Çoruhlu, bugün inşaatın yanı sıra gıdada da emin adımlarla yoluna devam ediyor. 


 

Yorum Yaz