KESİAD yılın son toplantısında gündemi değerlendirdi

KESİAD yılın son toplantısında gündemi değerlendirdi
KESİAD Başkanı Günel: "Laik eğitimden taviz verilemez, enflasyonla mücadele şart"

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) yılın son geleneksel Perşembe Kahvaltısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda gündemdeki konuları değerlendiren KESİAD Başkanı Mutlu Can Günel, laik eğitim, asgari ücret, enflasyon ve ekonomi politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

haber arası detay

Günel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dini dernek ve kurumlar ile protokol imzalayarak, okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine izin vermesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Anayasa'da eğitimin bir hak olduğu ve Atatürk ilke ve devrimleri gözetilerek verilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olan laik eğitim anlayışından taviz verilemeyeceğini vurguladı.

Günel, son açıklanan asgari ücret artışının enflasyon ortamında kısa sürede eriyeceğini belirterek, enflasyonla mücadele için sıkı mali politikalar uygulanması gerektiğini ifade etti. Asgari ücret artışının ne işçiyi ne de işvereni memnun etmediğini, her iki kesimi de memnun edecek bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Günel, yeni yılda ekonomi politikalarının doğru bir şekilde yönlendirilmesinin büyük bir önem arz ettiğini, CDS primlerinin düşmesinin ekonomiye olan güveni artırdığını, enflasyonla mücadeledeki realist politikaların iş dünyasının güvenini kazandığını kaydetti. Bu politikaların kararlı bir şekilde uygulanması ve üretime destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Üretmeden bir ülkenin kalkınmasının, yurttaşlarının refah içinde yaşamasının mümkün olmadığını vurguladı.

Toplantıda ayrıca, Mirnas Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atlıhan ile Mirnas Yapı Proje Müdürü Varol Gündağ firmaları ve Turgutlu'daki konut projeleri ile ilgili bilgi verdi. İş-Kur Bornova Hizmet Merkezi Uzmanı Vildan Gökalp ise uygulama ve teşviklerle ilgili bilgi verirken, Bornova Kadın Kooperatifi Başkanı Hürriyet Yıldız ise kooperatiflerinin kadınlara sağladığı katkılar ile ilgili KESİAD üyelerini bilgilendirdi.

Yorum Yaz