Manisa, DSİ’nin su ve enerji projeleriyle kalkınıyor

Manisa, DSİ’nin su ve enerji projeleriyle kalkınıyor
DSİ, Manisa’da tarım ve sanayinin gelişmesine katkı sağlamak için 21 yıldır su ve enerji projeleri yürütüyor. DSİ, bu süreçte Manisa’da 33 baraj, 11 gölet, 14 yeraltı depolama tesisi ve 77 taşkın koruma tesisi inşa etti.
Manisa, DSİ’nin su ve enerji projeleriyle kalkınıyor

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Manisa’da 19,71 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve 187 su yapısı tesisi inşa ettiklerini açıkladı. Balta, bu tesisler sayesinde Manisa’nın içme suyu, sulama, taşkın koruma ve hidroelektrik enerji ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılandığını söyledi.DSİ, ayrıca 239 bin 830 dekar araziye sulama imkanı sağlayarak bölge ekonomisine yıllık 1,2 milyar lira ek gelir kazandırdı.DSİ, Manisa’da 21 yılda 19,71 milyar liralık su ve enerji yatırımı yaptı. DSİ, bu yatırımlarla Manisa’da 187 su yapısı tesisi inşa ederek kentin içme suyu, sulama, taşkın koruma ve hidroelektrik enerji ihtiyaçlarını büyük oranda giderdi. DSİ, ayrıca 6 baraj ve 2 gölette inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

haber arası detay

DSİ, Manisa’da su ve enerji gücü oluşturuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin dört bir yanında su ve enerji gücü oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. DSİ, son 21 yılda Manisa’da 19,71 milyar liralık yatırım yaparak 187 su yapısı tesisi inşa etti. Bu tesisler sayesinde Manisa’nın içme suyu, sulama, taşkın koruma ve hidroelektrik enerji ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, DSİ’nin köklü bir kurum olduğunu ve “Su Vatandır” anlayışıyla milletin refah düzeyini artırmak için çalıştıklarını belirtti. Balta, “Bizler maziden atiye uzanan, tarihini ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesinin üzerine inşa eden köklü bir geleneğin mensuplarıyız. 18 Aralık 1953 yılında kurulan Genel Müdürlüğümüz kurulduğu tarihten bu yana ‘Su Vatandır’ anlayışıyla çalışmalarını sürdürerek işletmeye aldığı baraj ve göletler ile 183 milyar metreküp su depolama kapasitesi geliştirmiştir. Tamamlanan projeler ile 71 milyon dekar arazi sulamaya açılmış, yaklaşık 2 milyon hektar alan taşkınlardan korunmuştur. Hizmete alınan içme suyu tesisleri ile yıllık 5,2 milyar metreküp memba kalitesinde içme suyu temin edilmektedir. Güç ve ilhamını aziz milletimizden alan DSİ dün olduğu gibi bundan sonrada hayata geçireceği projeler ile Türkiye Yüzyılına damga vurmaya devam edecektir.” dedi.

Balta, Manisa’nın tarım ve sanayide Türkiye’nin lokomotifi olduğunu ve DSİ’nin bu alanda önemli projeler gerçekleştirdiğini vurguladı. Balta, “Manisa’yı Türk tarım sektörünün başkenti yapabilmek için 21 yıl önce başlattığımız projelerin artık meyvelerini vermeye başladık. Son 21 yılda kent genelinde 19,71 milyar liralık yatırım yaptık. 187 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlardan 47 tanesi sulama tesisi. 239 bin 830 dekar araziye can suyu verdik. Tarlardaki verimi ve ürün çeşitliliğini artırdık. Bölge ekonomisine yıllık ortalama 1 milyar 232 bin 685 bin lira ek gelir sağladık. 9 Sulama tesisimizin ise inşa çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu.

Balta, ayrıca Manisa’da 33 baraj, 11 gölet ve 14 yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini ve bu tesisler sayesinde kent genelinde 574 milyon metreküp depolama hacmine ulaştıklarını söyledi. Balta, “6 baraj ve 2 gölette ise inşaat çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu tesisler tamamlandığında Manisa’nın su ve enerji gücü daha da artacak.” dedi.

Balta, DSİ’nin vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden taşkın ve su baskını riskine karşı da etkin bir mücadele politikası yürüttüğünü ifade etti. Balta, “Son 21 yılda Manisa genelinde 77 ‘Taşkın Koruma Tesisi’ inşa ettik. Bu tesisler sayesinde 77 yerleşim yeri ile 79 bin 722 dekar arazinin taşkınlara karşı korunduğunu açıkladı.” şeklinde konuştu.

Balta, DSİ’nin Manisa’da gerçekleştirdiği projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin destekleriyle hayata geçirildiğini belirterek, Manisalı üreticilere ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Yorum Yaz