Mutlu’dan Kadın Meclisi Müjdesi: “Kadınlar, Konak’ı Birlikte Yönetelim”

Mutlu’dan Kadın Meclisi Müjdesi: “Kadınlar, Konak’ı Birlikte Yönetelim”
CHP’li Mutlu, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlıyor
Mutlu’dan Kadın Meclisi Müjdesi: “Kadınlar, Konak’ı Birlikte Yönetelim”

CHP Konak Belediye Başkan A. Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların yerel yönetimde daha fazla söz sahibi olması ve Konak’ın kadın dostu bir kent olması için çalıştığını söyledi. Mutlu, sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerde, kadınların toplumsal eşitlik mücadelesine verdiği önemi ve desteği vurguladı.

haber arası detay

Mutlu, Konak’ın nüfusunun yüzde 51’ini kadınların oluşturduğunu belirterek, “Konak bir kadın kenti. Ben İzmir’in kadın mücadelesini çok önemsiyor ve uzun yıllardır bu mücadelenin içinde yer alıyorum. İzmirli kadınların bu direncini, kararlılığını çok değerli buluyorum. İzmir’in tüm Türkiye’ye örnek olan seküler duruşunu ve iktidara karşı olan dirençli duruşunu en çok kadınlara borçlu olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla artık yönetimde söz sırası, yönetme sırası ve karar sırası kadınlarda diyorum. Yetki ve karar mekanizmalarında artık daha çok kadının yer aldığı, meclisinin yüzde 50’sinin kadınlardan oluştuğu bir kent hedefiyle yola çıktık.” dedi.

Mutlu, Konak için tüm kadın örgütleriyle birlikte “Yerel Eşitlik Eylem Planı” hazırlayacaklarını ve ilçeyi cinsiyete duyarlı bütçe ve kadın dayanışması ile yöneteceklerini ifade etti. Bu planın, kadınların eğitim, sağlık, istihdam, katılım, şiddet ve kentsel hizmetler alanlarında yaşadıkları sorunlara çözüm getirmeyi ve kadınların toplumsal yaşama tam ve eşit yurttaşlar olarak katılımını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Mutlu, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların güçlenmesini desteklemek için belediye bünyesinde ve ilçe genelinde çeşitli eğitim, seminer, atölye, panel, sempozyum, festival, sergi, yarışma gibi etkinlikler düzenleyeceklerini de belirtti.

Mutlu, kadınların seslerini duyurabilecekleri, taleplerini iletebilecekleri ve karar alma süreçlerine katılabilecekleri bir platform olarak Kadın Meclisi’ni kuracaklarını da müjdeledi. Kadın Meclisi’nin, kadınların kendi gündemlerini belirleyebilecekleri, sorunlarını tartışabilecekleri ve çözüm önerileri geliştirebilecekleri demokratik bir katılım mekanizması olacağını söyledi.

Mutlu, kadın dostu bir kent yaratmak için tüm kadınların desteğine ihtiyaç duyduklarını ve kadınların dayanışmasının gücüne inandıklarını da dile getirdi. Mutlu, “Kadınlar, Konak’ın geleceğini birlikte şekillendirelim. Kadınlar, Konak’ı birlikte yönetelim. Kadınlar, Konak’ı birlikte yaşanabilir kılalım.” çağrısında bulundu.


 

 

Yorum Yaz