TEKNOFEST 2024 Başvuruları Devam Ediyor

TEKNOFEST 2024 Başvuruları Devam Ediyor
TEKNOFEST 2024’te 30 Milyon TL’den Fazla Ödül Dağıtılacak
TEKNOFEST 2024 Başvuruları Devam Ediyor

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2024, Adana’da gerçekleşecek. Festival için 46 farklı teknoloji yarışmasına başvurmak isteyenler, 20 Şubat 2024 tarihine kadar www.teknofest.org sitesinden başvurabilirler.

haber arası detay

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024, Adana’da milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalde, gençlerin yaratıcı fikir ve projelerine sahne olacak 46 farklı teknoloji yarışması yapılacak. Başvurular için son tarih 20 Şubat 2024.

Türkiye’nin en büyük ödüllü teknoloji yarışması olan TEKNOFEST 2024, Adana’da düzenlenecek. Festivalde, ilkokuldan mezun seviyesine kadar herkesin katılabileceği 46 farklı teknoloji yarışması gerçekleştirilecek. Yarışmalarda dereceye giren takımlara 30 milyon TL’den fazla para ödülü verilecek. Başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam ediyor.

Başvuruları Devam Eden TEKNOFEST 2024 Adana’da Yapılacak Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024, Adana’da teknoloji tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının düzenlendiği festival için başvurular devam ediyor. TEKNOFEST 2024, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Festival, ülkemizin milli teknoloji üretimine ve nitelikli insan kaynağına katkı sağlamayı amaçlıyor. Geçen yıl İzmir’de 1,5 milyonu aşkın ziyaretçi rekoru kıran TEKNOFEST 2024, bu yıl da büyük bir ilgi görüyor. Festival için tüm Türkiye’den başvurular gelirken, İzmir’den de başvuru sayısı artıyor. Festivalde, gençlerin yaratıcı fikir ve projelerine sahne olacak. ‘Gelecek Sensin’ sloganıyla yola çıkan TEKNOFEST, teknoloji severlere unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Festivalde, ilkokuldan mezun seviyesine kadar herkesin katılabileceği 46 farklı teknoloji yarışması yapılacak. Yarışmalara katılan takımlara 55 milyon TL’den fazla malzeme desteği, ulaşım ve konaklama desteği verilecek. Yarışmalarda dereceye giren takımlara ise 30 milyon TL’den fazla para ödülü dağıtılacak. ‘Ülkemizi Bir Teknoloji Üssü Yapacağız’ TEKNOFEST’in ülkemizin teknolojik gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ‘Teknoloji alanında dünyada söz sahibi olmak isteyen bir ülke olarak, en büyük gücümüz olan gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. TEKNOFEST ile gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine ve geleceğin teknoloji liderleri olmalarına destek oluyoruz. İzmir’den gelen başvuruların artması da bizleri mutlu ediyor.’ dedi. TEKNOFEST 2024’te 46 Ana Kategori 117 Alt Kategori Var Türkiye’nin en büyük ödüllü teknoloji yarışması olan TEKNOFEST, her yıl yeni yarışma kategorileri ekleyerek genişliyor. TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi 46 ana kategori, 117 alt kategoride yarışma yapılacak. 2023 yılında yapılan yarışmalara ek olarak, TEKNOFEST 2024’te Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistem Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları da ilk kez düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 için başvuru yapmak isteyenler, www.teknofest.org sitesinden detaylı bilgi alabilirler. Başvurular, 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Yorum Yaz