TRAC VAKIF ARAZİSİNDE ÜZERİNDE ÖZEL BİR  İŞLETMEYE  AYLIK 750 BİN LİRA KİRA  ÖDÜYOR

TRAC VAKIF ARAZİSİNDE ÜZERİNDE ÖZEL BİR  İŞLETMEYE  AYLIK 750 BİN LİRA KİRA  ÖDÜYOR
Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti, iletişim elektroniği alanında ülkemizi temsil eden tek STK olarak, hem hobi hem de afet haberleşmesi konusunda önemli bir rol oynuyor.
TRAC VAKIF ARAZİSİNDE ÜZERİNDE ÖZEL BİR  İŞLETMEYE  AYLIK 750 BİN LİRA KİRA  ÖDÜYOR

TRAÇ VAKİF ARAZİSİNDE ÜZERİNDE ÖZEL BİR  İŞLETMEYE  AYLIK 750 BİN LİRA KİRA  ÖDÜYOR

haber arası detay

TRAÇ  AFETLERDE GÖNÜLLÜ İLETİŞİM SAĞLAYAN   CEMİYET AMA  KARAVAN YERİ İÇİN KİRAYI KENDILERİ ÖDÜYÖR.

BÖYLESİNE ÖNEMLİ GÖNÜLÜ  KADRONUN KARAVAN KİRASI OLARAK YÜKSEK KİRA ÜCRETİNİ KENDİ CEPLERİNDEN ÖDÜYOR OLMALARI ÇOK ÜZÜCÜ.

BU AFET GÖNÜLLÜLERİNE ACİL BİR  İDARİ HİZMET  YERİ TEMİN EDİLMESİ BEKLENİYOR
Tahsin Tuna / Bergama
1962 yılında kurulmuş, merkezi istanbulda olan . 1991 yılından beri kamu yararına çalışan dernek Türkiye radyo amatörleri cemiyeti odayla  bergamada 2018 yılında görev yapıyor.
Temsilcilik, onlarında  2022 yılında şubesi kurulmuş 37 üyesi gönüllü üyesi bulunmakta.  Trac uluslararası olarak akedite ve ülkemizi temsil eden tek amatör telsiz dernek. Tüzüğünde de yeralan acil ve afet durum haberleşesini 1983 yılından beri meydana gelen tüm afetlere katılarak  kendini göstermiş bir dernek. 
Amatör telsizcilik hobisinde elektronik sevgisi ön plandadır.  iletişim elektroniği ile ilgili deneysel çalışmalar yapıyor ve  bir çok farklı projelere imza atıyor.  Burada görev alanlar,  tecrübelerini genç gönüllülere aktarıyor.  Yine bu tecrübesini  ve donanımını gereğinde kamu yararına açıyor, Afetlerde AFAD'ın türkiye afet müdahale planında haberleşme hizmet grubunda yer alan BTK, Telekom, GSM operatörler ile birlikte görevli tek STK. Olarak hizmet veriyorlar. 
 6. Şubat depremine şubeden 5 üye  görev alarak  12 gün süre ile Adıyaman İlinde Ordu Şubesi ile birlikte iletişimin ve koordinasyonun sağlanması için gönüllülük esasına göre görev yaptılar.  Sırf kendi imkanları ile izmir kuzey ilçelerinin tamamında ve  kazdağları hattına kadar kapsayan görev alanı bulunuyor. En yakın şubeleri ise Edremit, İzmir, Konak, Manisa, Balıkesir'dir. Soma ve Dikilide temsilciliklerimiz bulunuyor. Konteynırın ve içerisindeki tüm teçhizat 7/24 hizmete hazır olarak bekliyorlar. ilçemizin tanıtımında, öğrencilere ve gençlere eğitimlerde, uluslararası yarışmalarda, afetlerde ve sosyal sorumluk projelerinde aktif rol de oynuyorlar. 2023 yılı içerisinde 4 orman yangınında, AFAD sorumluluğunda görev yapan gönüllülerin  13 üyesi orman yangın gönüllüsü ve tüm üyelerimiz afad gönüllüsü olarak hizmet veriyorlar. 

 

Yorum Yaz