Türk doğal taşları İngiltere’de boy gösterecek

Türk doğal taşları İngiltere’de boy gösterecek
Doğal taş ihracatında Türkiye’nin öncüsü Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024 yılında ihracatını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Türk doğal taşları İngiltere’de boy gösterecek

Ege Maden İhracatçıları Birliği, ihracatını artırmak için İngiltere pazarına odaklandı. Surface Design Show Fuarı’nda Türk doğal taşlarının çeşitliliği ve kalitesi sergilenecek. Türk doğal taş sektörünün lideri Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024 yılında ihracatını ikiye katlamayı hedefliyor. Londra’da düzenlenecek olan Surface Design Show Fuarı’nda Türk doğal taşlarının tanıtımı yapılacak. Türk doğal taş sektörü, İngiltere pazarını hedefliyor: Surface Design Show Fuarı’nda Türk doğal taşlarının zenginliği ve güzelliği vurgulanacak.

haber arası detay


Ege Maden İhracatçıları Birliği, İngiltere pazarını fethetmek için harekete geçti

Türk doğal taş sektörünün ihracatını artırmak için çeşitli pazarlama çalışmaları yürüten Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), İngiltere pazarına yönelik yeni bir hamle başlattı. EMİB, 6-8 Şubat 2024 tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan Surface Design Show Fuarı’na katılarak Türk doğal taşlarının çeşitliliği, kalitesi ve estetiğini sergileyecek.

EMİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, yaptığı açıklamada, Türk doğal taş sektörünün 2023 yılında yaşanan ekonomik zorluklara rağmen 1 milyar 936 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Alimoğlu, 2024 yılında bu rakamı artırmak için yoğun bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti içinde olduklarını söyledi.

Alimoğlu, bu kapsamda Suudi Arabistan’a başarılı bir sektörel ticaret heyeti düzenlediklerini, ardından da İngiltere pazarına odaklandıklarını ifade etti. Alimoğlu, “İngiltere’ye yıllık 15 milyon dolar, İngiliz Milletler Topluluğuna 100 milyon dolar seviyesinde olan doğal taş ihracatımızı 5 yıllık dönemde iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. İngiltere’de yapılarda Türk doğal taşlarının öne çıkması için mimarların Türk doğal taşlarını tanımaları ve projelerinde kullanmaları öncelikli koşul. Bu amaçla 2018 yılında ‘İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti’ düzenledik. Bu heyet kapsamında; Zaha Hadid, Stanton Williams, Squire&Partnerk, Simpson Haugh, Allford Hall Monaghan Morris, Wilkinson Evre, Adjaye Associates gibi İngiltere’nin ünlü mimarlık ofislerinin aralarında yer aldığı 50’den fazla ünlü İngiliz mimarla bir araya geldik. 5-10 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 'İngiltere Sektörel Ticaret Heyeti’nde yeni mimarlık ofislerine Türk doğal taşlarını tanıtma fırsatı bulduk. 6-8 Şubat 2024 tarihleri arasında Londra Design Building Center’da düzenlenecek olan Surface Design Show Fuarı’nda Türkiye’nin zengin doğal taş çeşitlerinin İngiliz mimarlara tanıtacağımız gibi, farklı teknikler ile oluşturulan yüzey uygulamalarının örneklerini sunma olanağı bulacağız. Ege Maden İhracatçıları Birliğimizce bu yıl dördüncüsü düzenlenen Amorf Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışmasında ödül alan tasarımları uluslararası çevrelerin beğenisine sunacağız.” dedi.

Alimoğlu, ayrıca, Surface Design Show Fuarı’nda, Amerika, İngiltere ve Türkiye’de çalışmalarına devam eden uluslararası mimari çevrelerde tanınmış mimar Gökhan Karakuş’un iki panelde konuşmacı olarak yer alacağını duyurdu. Karakuş’un, “Taş ve Ötesi - Bu Kadim Malzeme Bugün Nasıl Güncelliğini Koruyor” ve “Mimari ve Tasarımda Türk Doğal Taşı” başlıklı panellerde Türk doğal taşlarının önemine değineceğini aktardı.

EMİB’in Surface Design Show Fuarı’ndaki standını EMİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şen, EMİB TİM Delegesi Burak Alimoğlu ve EMİB Tanıtım Komitesi Üyesi Yüksek Mimar Oben İnceler’in temsil edeceğini belirten Alimoğlu, “Türk doğal taş sektörü olarak mimarlara 150 farklı çeşit doğal taş ve 650 renk ve desen seçeneği sunuyoruz. İngiltere pazarında konumumuzu güçlendirmek ve Türk doğal taşlarının dünya mimarisinde daha fazla yer almasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Yorum Yaz