Türk Lezzetleri Japonya'yı Fethetti: İhracatta Roket Hızı!

Türk Lezzetleri Japonya'yı Fethetti: İhracatta Roket Hızı!
Türk gıda ihracatı 2024'te Japonya'ya roket hızıyla yükseliyor. Foodex Japan Fuarı'nda 51 Türk firması Japon alıcılara lezzetli bir şölen sundu. 2 ayda ihracat yüzde 42 artarak 98 milyon dolara ulaştı.

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Japonya'ya ihracatta lider. Michelin yıldızlı Türk şef Osman Serdaroğlu'nun lezzetleri Japonları büyüledi. 51 Türk firması 165 Japon ithalatçı ile 750 civarında görüşme gerçekleştirdi. Japonya'da zeytinyağına büyük ilgi var. Türk gıda sektörü son 5 yılda Japonya'ya ihracatını yüzde 72 artırdı. Hedef 1 milyar dolar!

haber arası detay

Türk Lezzetleri Japonya'yı Fethetti!
Türk gıda ihracatı 2024'te Japonya'ya roket hızıyla yükseliyor! 5-8 Mart tarihleri arasında Tokyo'da düzenlenen Foodex Japan Fuarı'nda 51 Türk firması, Japon alıcılara lezzetli bir şölen sundu. Bu şölenin sonucunda ise Türk gıda ihracatı 2024 yılının ilk iki ayında yüzde 42 artarak 98 milyon dolara ulaştı.

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü Lider

49 milyon dolarlık ihracatla Japonya'ya ihracatta lider olan sektör, su ürünleri ve hayvansal mamuller oldu. Bu sektörü 18 milyon dolarla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü takip etti. Kuru meyve sektörü ise ihracatını yüzde 114'lük artışla 5,2 milyon dolardan 11,2 milyon dolara taşıyarak ihracat artış rekortmeni olmayı başardı.

Michelin Yıldızı Lezzetiyle Japonlar Büyulendi

Michelin yıldızlı Türk şefimiz Osman Serdaroğlu, fuarda sunduğu lezzetlerle Japonları ve diğer ziyaretçileri büyüledi. Serdaroğlu'nun menüsündeki lezzetleri tatmak için uzun kuyruklar oluştu. Fuarda ayrıca Türk somonu ve orkinosu ile yapılan sushi ve sashimi'nin yanı sıra zeytinyağı ve Türk şarapları da beğeni topladı.

Hedef 1 Milyar Dolar

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, fuarın çok başarılı geçtiğini ve 1 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Türk Gıda Sektörü Japonya'da Güçlü Bir Konumda

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk ise Japon alıcıların Türk ürünlerine yoğun ilgi gösterdiğini ve Türk gıda sektörünün Japonya'da güçlü bir konumda olduğunu belirtti.

Zeytinyağında Hedef 100 Milyon Dolar

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er de Japonya'da zeytinyağına büyük bir ilgi olduğunu ve önümüzdeki dönemde ihracatın 100 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Japonya'ya Gıda İhracatı Son 5 Yılda Yüzde 72 Arttı

Türk gıda sektörü Japonya'ya ihracatını son 5 yılda yüzde 72'lik artışla 164 milyon dolardan 282 milyon dolara çıkardı. Geçtiğimiz 5 yılda Japonya'nın gıda ithalatı ise yüzde 17'lik artışla 62 milyar dolardan 73,6 milyar dolara yükseldi.

Foodex Japan Fuarı'nda Yoğun Görüşmeler

Ege İhracatçı Birlikleri, Foodex Japan Fuarı'nda Türk gıda sektörünün ihracatını artırmak için ikili iş görüşmeleri organize etti. Etkinlikte 51 Türk firması 165 Japon ithalatçı ile 750 civarında görüşme gerçekleştirdi.

Foodex Japan Fuarı'na Katılan Türk Firmaları:

Foodex Japan Fuarı’nda Türk gıda sektörünün ihracatını artırmak için; “A.KUARTET GIDA IC VE DIS PAZ LTD STI, ABALIOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİC. A.Ş., ACARSAN MAKARNA UN GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş., ALTUNKAYA İNŞ. NAK. GIDA TİC.A.S., ARCAN DANISMANLIK GIDA SAN VE TIC A.S., ARMADA GRUP DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ASMADAN TARIM ÜRÜNLERI VE BAĞCILIK SAN. VE TIC. A.Ş., BOZTOPRAK GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., BURCU GIDA KONSERVECİLİK VE SALÇA SANAYİ A.Ş., CHEF SEASONS GIDA SAN. VE TIC. LTD. STI., DOVIDO GIDA SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI, DURUM GIDA SAN. VE TIC. A.S., E N F GIDA DANIŞMANLIK İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ A.Ş, EVER GREEN GIDA DIS TICARET A.S., FINE FOOD GIDA SAN. VE TIC. IHR. ITH.A.S., GAZİANTEP SANAYİ ODASI, GÖKNUR GIDA MADDELERİ ENERJİ İMALAT İTH. İHR. TİC. VE SAN. A.Ş., GÖYMEN FOOD GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., GÜVEN ASA GIDA SANAYİ VE TİCARET A.S., IŞIK TARIM ÜRÜNLERI SANAYI VE TICARET A.Ş., JAIN FARM FRESH GIDA SAN VE TIC A.Ş., K.F.C. GIDA TEKSTIL SANAYI ITHALAT IHRACAT YATIRIM A.S., KLARK KURU MEYVE İHRACAT TİCARET VE SANAYİ LTD ŞTİ, KOZMOPOLİTAN GIDA SAN. VE TİC. A.Ş., MALIA TARIM ÜRÜNLERI SAN VE TIC AŞ, MARBİL YAĞ SAN.VE TİC.A.Ş., MARTAS TARIMSAL URUNLERI DEGERLENDIRME A.S., MATEKS TARIM ÜRÜNLERI GIDA ENERJI SAN VE TIC A.Ş., MEVSIM GIDA SANAYI VE SOGUK DEPO TICARET A.S., MİLHANS GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş., MINIMAL İLETIŞIM MEDYA DANIŞMANLIK HIZMETLERI TIC. LTD. ŞTI., NEJAT ATALAN DIS TICARET A.S., NILBATU GIDA, NUTRUIT SÜPERGIDA SANAYİ AŞ, OBA MAKARNACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş., OVE GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ, PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş., SANFORD GIDA AS, SAVOLA GIDA SAN. VE TIC. A.Ş., SELÇUK K GIDA YATIRIM SAN. VE TİC. A.Ş., SELVA GIDA SANAYİ A.Ş., SEVEN FOODS TARIM ÜRÜNLERİ VE GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD ŞTİ., SINIRLI SORUMLU TARİŞ ÜZÜM TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ, TASCO GIDA VE DANIŞMANLIK SANAYI TICARET LTD. ŞTI., TEKİNAK GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., TERMES TARIM SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI, TİCARET VE SANAYİ KONTUVARI T. A. Ş, TÜRKİYE GIDA İHRACATÇILARI, UYGUN RAFİNE YAĞ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., VERDE YAG BESIN MADDELERI SAN.VE TIC AS, YÜCEBAŞ GIDA ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ.” Firmaları pazarlama faaliyetinde bulundu.
 

Yorum Yaz