İzmir gastronomi, kültür ve sanat alanında da çok gelişti

İzmir gastronomi, kültür ve sanat alanında da çok gelişti
İzmir gastronomi, kültür ve sanat alanında da çok gelişti
İzmir gastronomi, kültür ve sanat alanında da çok gelişti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’i ağırladı. Büyükelçi Reyes, İzmir'deki gelişimi yakından izlediklerini ve örnek alacakları çok alan olduğunu söyledi.

haber arası detay

İzmir     Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’i İzmir Sanat’taki ofisinde ağırladı. Ziyarette iki ülke arasında hem ticaret hem kültür sanat alanında ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Reyes, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İzmir’e ayak basan ünlü Venezuelalı devrimci Francisco de Miranda’nın Karaburun’a heykelinin konulması ve Venezuela’da sosyal sorumluluk amacıyla kurulan Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası’nın İzmir’de yapılacak bir etkinlikle yer alması önerisinde bulundu.

Büyükelçi'den İzmir'e övgü
İzmir’in kendileri için özel bir öneme sahip olduğunu belirten Reyes, "Latin Amerika’daki bağımsızlık savaşının öncüsü Francisco de Miranda 1786 yılında ilk kez karaya Karaburun'da çıktı. Burada bir büstünün yapılması bizi çok mutlu eder.  İzmir gastronomi, kültür ve sanat alanında da çok gelişti. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var" dedi.

Başkan Soyer'den davet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Venezuela Ankara Büyükelçisi’nin ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Uzun kilometrelere rağmen birbirimizin hayatlarına nasıl dokunabiliyoruz aslında görüyoruz. İzmir’e ve insanlarına duyduğunuz memnuniyet beni gerçekten çok mutlu etti. Bizler Venezuela’nın sanatının burada tanıtılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Francisco de Miranda’nın heykelinin yapılması konusunda da gerekli çalışmaları yapacağız. Ayrıca Simon Bolivar Senfoni Orkestrası’nı Temmuz ayında İzmir’e davet ediyorum. Biz sizlere burada ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz