Kayseri UNESCO kreatif şehirler ağına girdi

Kayseri UNESCO kreatif şehirler ağına girdi
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Gastronomi Programı
Kayseri UNESCO kreatif şehirler ağına girdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Gastronomi Programı’na katıldı.
Programın yapılacağı otel önünde bulunan Başkan Büyükkılıç ile Vali Gökmen Çiçek’i Çiçekçiler Çarşısı önünden geçtikleri sırada esnaf güllerle karşılayarak, ‘Kayseri’ye hoş geldiniz’ diyerek, sarı ve kırmızı gül hediye etti.

haber arası detay

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında bir otelde gerçekleşen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Gastronomi Programı’nda konuşan Başkan Büyükkılıç, gastronomi alanında bir yol haritası çizdiklerini, UNESCO’nun ulusal bazda Kreatif Şehirler Ağı’na girdiklerini anlattı.

Kayseri’nin zenginliğini tanıtmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Bu şehirde yüzlerce medeniyet gelmiş, geçmiş ve yaşamış. Elbette her biri bir kazanımı, zenginliği geleceğe taşımış. Bu anlayış içerisinde biz Kayseri’mizi daha zengin konumda insanlığın hizmetine sunmak, bu kazanımları göz ardı etmemek adına bir gayretin içerisine girmeliyiz diyoruz. Bu zenginliklerimizi gerek ürünler bazında, gerek ürünlerin oluşturduğu yemek çeşitleri bağlamında hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

“SONBAHARDA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Özvatan’dan Tomarza’ya, Yahyalı’dan Develi’ye ve Pınarbaşı’dan İncesu’ya kadar her ilçenin ayrı bir ürün zenginliği olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sonbaharda Kayseri’mizde önemli ve anlamlı ulusal bazda bir çalışma yapacağımızın şimdiden müjdesini veriyorum. Bu arada şehrimizin gerdanlığı olan kalemizde her akşam sanatçılarla, yeme içme ürünleri ile bu haftayı sizlerle paylaşıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, 26 Mayıs’ta Ziraat Türkiye Kupası’nın final maçında Yukatel Kayserispor’a da başarılar dileyerek, “Kupa kayserimize yakışır diyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİ ÇİÇEK, KAYSERİ ÜRÜNLERİNE “MUHTEŞEM” DEDİ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, Kayseri’de pastırma, mantı ve sucuğun yanı sıra çok sayıda ürünleri olduğunu gördüğünü belirterek, tandır böreği ve nevzine tatlısını ‘muhteşem’ olarak niteledi. Başkan Büyükkılıç’tan Kayseri’nin Kreatif Şehirler Ağı’na dahil edildiğini öğrendiğini vurgulayan Vali Çiçek, “İnşallah devamı da gelir. Bu çok muhteşem bir olay, gastronomi denilince akla ekonomi gelir” dedi. 

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise, oda tarafından 2021 yılı içerisinde 12 yeni coğrafi işaret tescil başvurusu gerçekleştirdiklerini, mevcut tescilli ürünlerden olan pastırma, mantı ve sucuğun tescil içeriklerini yenilediklerini söylerken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da Türk mutfak kültürü hakkında bilgiler vererek, Kayseri mutfağının tanınırlığının artırılmasının temel amaçları olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gastronomi festivallerinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı Kayseri protokolü tarafından takdim edildi. Program kapsamında protokol, sergilenen coğrafi işaretli ürünleri inceledi.

Yorum Yaz