Muğla Gastronomisi gün yüzüne çıktı.

Muğla Gastronomisi gün yüzüne çıktı.
‘Damat Tatlısı’ yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı.
Muğla Gastronomisi gün yüzüne çıktı.

Türk Mutfağı Haftası Muğla’da Dolu Dolu Kutlanıyor : Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabından hareketle bu yıl ilk defa kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Datça’da düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk lezzetlerinin yanında ‘Damat Tatlısı’ yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

haber arası detay


 
Datça Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik halk oyunları gösterisi ile başladı. Ülkemizin geleneksel lezzetlerinin yanında Datça mutfağına özgü yöresel yemekler de misafirlere tanıtıldı. Misafirlere tarhana çorbasından kuru fasulyeye, keşkekten kabak çiçeği dolmasına kadar çeşitli yemekler ikram edildi. Ayrıca düzenlenen 'damat tatlısı' yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.  


 
Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Datça Kaymakamı Mesut Çoban, "Bu yıl ilkini kutladığımız Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor. Cumartesi günü haftanın açılışını ve 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı'nın tanıtımını yapmıştık. Bugün de bu kitabımızda yer alan bazı yemeklerden örnekler sunduk. Amacımız yılların birikimi olan Türk mutfağını uluslararası mecrada tanıtmak, şifa kaynağı yönünü ve lezzet yönünü öne çıkartarak turistlerin rotalarını oluştururken bu yönümüzü de dikkate almalarını sağlamak. Bundan sonraki bir panelimiz var ve kapanış olarak da Knidos Antik Kenti'nde düzenleyeceğimiz final programındaki ayrı bir menü ile bu haftayı dolu dolu geçireceğiz" diye konuştu.

Yorum Yaz