MÜSİAD İzmir, 25. Uluslararası İş Forumu’na Katıldı

MÜSİAD İzmir, 25. Uluslararası İş Forumu’na Katıldı
MÜSİAD İzmir, 25. Uluslararası İş Forumu’na Katıldı

MÜSİAD öncülüğünde 25. Uluslararası İş Forumu (İBF) “Azerbaycan Asya’nın İncisi” temasıyla başkent Bakü'de düzenlendi. MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Azerbaycan-Türkiye iş geliştirme alanları, ticari ilişkiler ve yatırım fırsatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

haber arası detay

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) öncülüğünde 25. Uluslararası İş Forumu (İBF) “Azerbaycan Asya’nın İncisi” temasıyla 32 ülkeden 1000’i aşkın iş insanı ve yatırımcının katılımıyla başkent Bakü'de düzenlendi.

MÜSİAD ile Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBİA) iş birliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan forumda Türkiye-Azerbaycan ekonomik potansiyelleri değerlendirildi. 

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “IBF programında açılan stantlar ve B2B görüşmeleri ile Azerbaycan-Türkiye iş geliştirme alanları, ticari ilişkiler ve yatırım fırsatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. MÜSİAD İzmir olarak 20 iş insanımızla katılımda bulunduğumuz forumda oldukça verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Azerbaycan-İzmir arasındaki iş ağının daha da gelişeceğine inanıyorum.” dedi. 

Saygılı, “Can Azerbaycan ile 'tek millet, iki devlet' ruhuyla, 'gardaş'lık hukukuyla, ticaret ve yatırımlarımız ile gönül birlikteliğimizi ekonomik olarak da güçlendirmek istiyoruz. Karabağ zaferi sonrasında bölgedeki gerçeklik değişti. Bu da Türkiye-Azerbaycan ve Türk dünyasıyla ciddi ekonomik, ticari ve kültürel gelişmelere yol açacaktır. Önümüzdeki dönemde potansiyel alanları değerlendirerek daha büyük ticaret hacmi yakalayacağımızı düşünüyoruz. Sağlam birliktelikler kurarak ticaret ve yatırımlarımızla bu dayanışmamızı güçlendireceğiz. Bu inançla MÜSİAD’ın ortaya koyduğu vizyonla birlik ve beraberliğimizin, iş birliklerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

25. IBF programı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, T.C. Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, IBF Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, KOBİA Başkanı Orkhan Mammadov , MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, MÜSİAD üyeleri ve 32 ülkeden iş insanlarının katılımıyla, stant, B2B, paneller ve işyeri gezileri ile üç gün sürdü. 


 

Yorum Yaz