RM Surveys ekibi WingtraOne Vtol'dan memnun

RM Surveys ekibi WingtraOne Vtol'dan memnun
RM Surveys ekibi daha büyük hava haritalama projelerini üstlenebildi.
RM Surveys ekibi WingtraOne Vtol'dan memnun RM Surveys ekibi WingtraOne Vtol'dan memnun

Sörveyör tarafından test edilen WingtraOne VTOL haritalama dronu, uzun bir menzilde üstün görüntüler ve herhangi bir yere kalkış ve iniş esnekliği sunar. Perth tabanlı RM Anketleri, son 25 yılı bölgenin en büyük işlerine inerek ve teslim ederek başarılı bir şekilde geçirdi.

haber arası detay

 

Ancak birkaç yıl önce, çok rotorlu dron filolarının onları büyük hava fotogrametrisi projelerinden alıntı yapmaktan alıkoyduğunu keşfettiler. Ancak filolarına WingtraOne VTOL haritalama çözümünü eklediklerinde her şey değişti.
WingtraOne PPK drone'nun eklenmesiyle, RM Surveys ekibi daha büyük hava haritalama projelerini üstlenebildi.RM Surveys'in Mine Tenement & Mine Tenement & Direktörü Bennett Tunbridge, “Bölgesel WA'da bazı geniş alanlar yapmak için çok fazla talep alıyorduk, ancak çok rotorlu dronların menzili veya bunları kapsama yeteneği yoktu” diyor Keşif.

“Çok rotorlu bir akü setinden en fazla 40 hektar alabildik, oysa Wingtra ile şimdi 200+ hektara bakıyoruz” diyor. Ayrıca, Wingtra PPK ile donatılmış olarak gelir, bu nedenle anket-doğru ortomozaik ve nokta bulutu verileri elde etmek için yer kontrol noktaları yerleştirmek için zaman alan süreçten geçmeye gerek yoktur.

Tunbridge, "Çok rotorlu bir drone ile beş güne karşılık sadece bir günlük uçuş süresi aldığı anlamına gelen yeni bir işte" diyor.

Ayrıca, WingtraOne 2 m'ye 2 m'lik küçük bir noktadan dikey olarak kalkış ve iniş yapabildiğinden, RM Surveys'in artık, anket sahasının yakınındaki arazi, çoğu zaman garip bir karın inişi için çok affedilmez olduğu için görüntü kalitesinden ve kapsama alanından ödün verme konusunda endişelenmesine gerek yok. geleneksel bir sabit kanatlı drone.

Graeme Carleton, yirmi yılı aşkın bir süredir RM Surveys ile birlikte çalışan Avustralyalı distribütör CR Kennedy ile “WingtraOne gerçekten her iki dünyanın da en iyisi” diyor. "Dayanıklılığını buradan aldığı sabit kanatlı bir insansız hava aracının avantajlarına sahip, ancak aynı zamanda küçük bir ayak izinden de çalışabilir."

Carleton, müşterilerin, geleneksel sabit kanatlı insansız hava araçlarını sahaya indirecek yer bulma güçlüğünden veya geleneksel sabit kanatlı dronların genellikle affetmeyen arazide karınları üzerinde kaymaya neden olacakları hasardan düzenli olarak şikayet ettiklerini söylüyor.

CR Kennedy'den Carleton, “Bir uçuştan sonra bile iniş sırasında drone'nuza zarar vermeye başlayabilirsiniz” diyor. "Ancak WingtraOne'ın dikey kalkış ve iniş kabiliyetiyle, drone ve kameranızın hasar görme riskini önleyebilirsiniz, ancak yine de gerçekten geniş bir alanı kapsıyor."

Sofistike yazılım ve yenilikçi tasarımın birleşimi, WingtraOne'ın otonom olarak dikey olarak kalkış ve iniş yapmasına olanak tanır, bu da ekipmanın başka bir yaygın tehlikeden - operatör hatasından - korunduğu anlamına gelir.

RM Surveys'den Bennett Tunbridge için, WingtraOne'ın pek çok faydası, Orta Batı Avustralya'nın Forrestania bölgesindeki potansiyel bir maden sahasının yakın zamanda havadan yapılan bir araştırmasında gerçekten göze çarpıyordu. 1265 hektarda, çok rotorlu bir insansız hava aracıyla gitmek çok zor olurdu ve engebeli arazi, yer kontrol noktalarının döşenmesi veya geleneksel sabit kanatlı bir uçağın inmesi için çok az erişim anlamına geliyordu.

"Görüntülerin çıktısı olağanüstüydü" diyor ve yerleşik 42 megapiksel Sony RX1R II kameranın Wingtra'nın daha yüksek irtifalarda uçmasına ve çok daha fazla araziyi kaplamasına izin verirken yine de üstün görüntü ve veriler sunduğunu belirtiyor.

Tunbridge, "Bu yüksek çözünürlük, çok rotorlu daha önce sahip olduğumuz başka hiçbir şeyle karşılaştırılamaz, ancak WingtraOne hala dikey olarak iniş ve kalkış için bu esnekliği sağlıyor," diye ekliyor.


WingtraOne PPK drone haritalama çözümü, CR Kennedy aracılığıyla Avustralya'da mevcuttur.

"Bazı yerlere ulaşmak oldukça zor olsa da farklı konumlarda oldukça kolay bir şekilde hareket edip kurulum yapabildik ve daha sonra Wingtra'nın ek araziyi kaplamak için bu ekstra yeteneğe sahip olması gerçekten yardımcı oldu" diyor.

WingtraOne, gerçekten sert rüzgarlara rağmen Forrestia sahasının üzerinde sorunsuz bir şekilde uçtu. Tunbridge, navigasyon yazılımının bunu o kadar iyi dengelediğini söylüyor ki, tek gerçek heyecan, bir kartalın gemiyi biraz takip etmeye başlaması ve 1.2m genişliğindeki drone'un peşinden gitmeyi daha iyi düşünmeden önce bir veya iki kez saldırmasıyla ortaya çıktı.

Tunbridge, WingtraOne'ın ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu başka bir endişenin de pil ömrüyle ilgili olduğunu söylüyor - özellikle güvenilir bir güç kaynağının zor olabileceği uzak bölgelerde geleneksel drone operatörleri için ortak bir endişe.

“Wingtra ile ilgili bir sorun yoktu çünkü işi çok az uçuşla yapabildik” diyor.

WingtraOne PPK, çoğu baz istasyonu modülü ve markasıyla 1 cm'ye kadar doğruluk sağlar, ancak RM Surveys ekibi, uçuşlarını yalnızca denenmiş ve test edilmiş Leica GS15 baz istasyonuyla gerçekleştirdi ve Tunbridge, sonuçların mükemmel olduğunu söylüyor.

“Ayrıca, bir baz istasyonu çalıştırdığımız için bununla bir RTK radyosu ve bir gezici de çalıştırabiliriz, bu yüzden aslında sadece iki kez doğrulama için bazı yer kontrolünü koyabiliriz, çünkü bilirkişiler olarak iki kez kontrol etmeyi ve üçlü kontrol etmeyi seviyoruz kontrol edin ve biraz fazlalık var ”diyor.

"Sahip olduğumuz Leica kurulumundan gerçekten memnunuz - Wingtra ile birlikte nasıl çalıştığı gerçekten etkileyiciydi" diyor.

RM Surveys ekibi ayrıca WingtraOne'ın değiştirilebilir yük kapasitesini takdir ediyor. Tunbridge, özellikle Wingtra için satın aldıkları yeni bir multispektral sensörü yakında monte etmeyi planladıklarını ve bu sayede onları daha önce mümkün olmayan tarımsal çalışmalara açmayı planladıklarını söylüyor.

CR Kennedy'den Graeme Carleton, “Yani temel olarak, Wingtra sadece normal haritalama için değil” diyor. Ancak basit bir yük değişikliği ile Wingtra'yı başka kullanımlara ve uygulamalara koyabilirler, bu da daha sonra müşterilerine sunabilecekleri ek yetenekler ve hizmetler açar."

WingtraOne PPK drone haritalama çözümü, CR Kennedy aracılığıyla Avustralya'da mevcuttur. Wingtra veya Leica'nın tamamlayıcı akıllı antenleri hakkında daha fazla bilgi için +61 3 9823 1533 numaralı telefondan CR Kennedy'deki ekibi arayın.

Yorum Yaz