Tuzcumurat Mahalle Evi yükseliyor

Tuzcumurat Mahalle Evi yükseliyor
Tuzcumurat Mahalle Evi yükseliyor

Edremit Belediyesi tarafından Tuzcumurat Mahallesi’nde vatandaşların önemli ihtiyaçlarından olan Mahalle Evi’nin yapımı hızla devam ediyor. 

haber arası detay

 

Tuzcumurat Mahallesi 281. Sokak üzerinde yer alan ve geçtiğimiz Aralık ayında temeli atılan mahalle evinde inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın önemli projelerinden olan ve belediyenin kendi imkânları ile yapımını gerçekleştirdiği mahalle evinde zemin kat ve duvarlar tamamlanırken çatısının yapımı devam ediyor.  

Mahalle sakinlerinin örf, adet ve geleneklerini yerine getirebileceklerin bir alan olmanın yanında kurslar, el emeği merkezi, çeşitli etkinlik ve toplantı salonları ile vatandaşların buluşma noktası olacak olan Mahalle Evi’nin kısa sürede bitirilecek hizmete açılması hedefleniyor. 

2255 metrekarelik arazi alanı üzerine yapılan mahalle evi projesinde; 1175 metrekarelik kapalı alanda 500 kişilik düğün salonu, hayır yemeği salonları, kurs, kadınlar için el emeği merkezi, çeşitli etkinlik ve toplantı salonları ve mahalle ekmek fırınları yer alıyor. 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Tucumurat Mahalle Evi’nin sıradan bir mimari proje olmadığını mahalle sakinlerinin kültür, gelenek ve göreneklerini yaşatacakları ve gelecek kuşaklara aktaracakları bir toplumsal buluşma noktasını olacağını ifade etti. Belirlenen yapım sürecinde bitirilerek hizmete açılacağını söyledi. 

Yorum Yaz