Başkan Ocaklı; “Bir Tebessüm Ömre Bedel”

Şile Belediye Başkanlığı Sosyal Destekler Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel programı gerçekleştirildi. Şile Belediye Başkanı  İlhan Ocaklı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan ve İlgili kurum amirleri, özel gereksinimli çocuklar ve  katıldı.


Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da  Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlendiğini Şile Belediyesi olarakta her yıl kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz .Elbette yılda bir gün değil tüm imkanlarımızla onların yanında her daim Şile Belediyesi olarak var olduklarına dikkat  çekti.. Başkan Ocaklı “ Bu özel günde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili hükümet üyelerimize, bürokratlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma, İlçemiz genelinde özel gereksinimli evlatlarımız için gece gündüz emek sarf eden herkese ama en önemlisi annelerimize, babalarımıza teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım her yıl ilçemiz genelinde bu kardeşlerimizin her daim yanlarında oluyorlar ancak en azından yılda bir kerede olsa onların neşeli bir gün geçirmeleri için , yüzlerinin gülmesi için farkındalık dolu etkinlik düzenliyorlar. Bu özel günde, engelli bireylerimizin yaşadığı zorlukları anlamak ve onlara destek olmak için bir adım atabilir, onlara sevgiyle yaklaşarak, toplumumuzu daha kucaklayıcı ve eşit kılabiliriz diye düşünmekteyim. Engeller sadece fiziksel değil, aynı zamanda algılarımızda ve düşüncelerimizde de olabilir. Bu nedenle, ruhumuzdaki anlayışı ve hoşgörüyü büyütmek için çaba harcamak, çevremizde gerçek bir değişim yaratmamıza yardımcı olacaktır.


Başkan Ocaklı; “Bir Tebessüm Ömre Bedel”
Belediye Başkanı İlhan Ocaklı zaman zaman bir araya geldiğimiz kardeşlerimizin şahsıma İlhan Abi,İlhan amca veya Başkan amca diyerek seslenmeleri onları bana yüzleri gülerek gelip sarılmaları beni dünyanın en mutlu insanı olmamı, heyecanımı artırıyor. Hani hep derim bir tebessüm ömre bedel, gerçekten öyle. Çünkü onların yüzlerinde ki bir gülüşleri gerçekten bizim için ömre bedel, onları duaları bizler için çok değerli. Bu özel günde, özel gereksinimli kardeşlerimin  yaşamlarına dokunarak ve Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde eksiklerimizi tamamlayarak, birbirimize sevgiyle yaklaşarak Dünya Engelliler Günü'nü coşku ve umutla kutlamaya, hep birlikte, daha adil ve kucaklayıcı bir dünya için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi..  


Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan’da  3 Aralık Dünya Engelliler Günü ama bu kavaramı tavsif etmiyoruz. Bunun yerine özel gereksinimi olan öğrencilerimiz kavramını daha çok tavsif ediyoruz. Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel gereksinimli  öğrencilerimize eğitim vermeye gayret gösteriyoruz. 
İlçemizde Özel Eğitim Anaokulumuz ilçemizde yoktu. Kısa zamanda Belediye Başkanımızın destekleriyle bu okulumuz faaliyet göstermeye başladı ve ayrıca okullarımızda özel gereksinimli öğrencilerimiz için oluşturulan sınıflarda öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürüyorlar. Yetişkinlerimiz içinde Halk Eğitim Merkezimizde konumlarına göre eğitimleri sürdürürken ilçemiz genelinde yediden yetmişe özel gereksinimli öğrencilerimiz eğitimlerinin sürdüğünü söyledi.
Etkinlik kapsamında güne özel pasta kesildi ve müzik dinletesi ve yüz boyama,geri dönüşüm malzemelerinde yazılan sevgi ağacının dallarına çiçek asarak isimlerinin yazılması,şarkı söyleme yarışmaları gibi gün boyu süren etkinliklerle neşeli dakikalar geçiren Özel Gereksinimli bireyler etkinlik sonunda kendilerine özel hazırlanan hediyelerini alarak yüzlerindeki tebessüm ve mutluluk gülüşleriyle birlikte evlerine döndüler.

Yorum Yaz