İyi Parti Seferihisar İlçe Başkanı Kürşad Cebeci

İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanı Kürşad Cebeci Öncüşehir TV’de ‘Öncü Siyaset’ programının konuğu oldu. Muhabirimiz Çiğdem Canpolat’ın sorularını yanıtlayan Cebeci, gündemde yer alan birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

“MİLLETİMİZİN KARARI BİZİM BAŞIMIZIN ÜZERİNDE”
Genel seçimleri değerlendiren Cebeci, “Ülkemiz için çok kritik bir seçim süreciydi. Bizde Millet İttifakı içerisinde bu seçim sürecini tamamladık. İYİ Parti üzerinde bizler İzmir’de de, Seferihisar’da da elimizden geldiğince hem milletvekilliği seçiminde hem cumhurbaşkanlığı seçiminde üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştık. Sandıktan çıkan sonuca bizde saygı duymak zorundayız. İzmir üzerinde tabi ki beklentilerimiz daha fazlaydı. Bundan sonra ki süreçte geçmişte ki yaşadığımız tecrübelerle ve yapılan eksiklikleri iyileştirerek yeni bir sürece hazırlanacağız. İzmir’de 3 tane milletvekili çıkardık. Seçmen böyle karar verdi. Biz muhalefet olarak mecliste gerektiği şekilde görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Milletimizin kararı bizim başımızın üzerinde” ifadelerini kullandı.

 

“BAZI ŞEYLERİ SEÇMENE DOĞRU ANLATAMADIK”

Genel seçimleri Seferihisar üzerinde değerlendiren Cebeci, “Genel seçim sonuçlarını aslında bölgesel olarak lokal değerlendirmeye tabi tutabiliyoruz Anadolu’da ki doku ve İzmir’de ki doku farklı. Beklenti aslında İzmir’de biraz daha yüksekti. Genel seçimlerde biz ciddi oranda meclis aritmetiğini etkileyecek ve Millet İttifakı parametrelerinden yana bir şekilde tesis edilecek aritmetiği yakalayacağımızı düşünüyorduk ama anladığım kadarıyla bazı şeyleri seçmene doğru anlatamadık. Sorumluluk gereği elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. 5 yıl önce Genel Başkanımızla yola çıkıp bu partiyi kurduk, 1 yıllık süre sonrasında göreve 3 yıl ara verdim. Geçen nisan ayında göreve tekrar başladım ve bu kadar kısa sürede İzmir’deki 30 ilçe içerisinde İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı oyunu en çok arttıran ilçe oldu. Bu bir başarı. Elbette ki daha iyisini yapmak istiyoruz. Tabi ki gönül isterdi ki daha çok milletvekili sayımız yükselsin ve Millet İttifakı olarak Meclis’te yasama faaliyetlerini yürütecek şekilde, cumhurbaşkanlığı denetleyecek gücü elimizde bulunacak şekilde çoğunluk aritmetiğini yakalayalım ama maalesef seçmenimize bazı şeyleri anlatamamışız. Biz daha çok çalışacağız, kendimizi seçmene daha iyi anlatacağız” dedi.


“TÜRK MİLLETİNİN ARTIK BEKLEMEYE MECALİ KALMADI”

İttifakların genel merkezlerin yetkisinde olduğunu belirten Cebeci, “İnsanlarımız 21 yıldır ceberut bir yönetim içerisinde yaşamaya çalışıyor. Hepimiz geçmişe özlem duyuyoruz. Siyaseten bir yenileşme, değişiklik ve Türkiye’de insanların artık geleceğe umutla bakacağı, gençlerin yurtdışına gitmekten ziyade kalıpta kendi ülkesinde mücadele ettiği, katma değer koymak için çaba sarf ettiği bir ülke haline dönüştürmek zorundayız. Geçen yerel seçim sürecinde Ankara ve İstanbul gibi alınamayacağı söylenen 25 yıllık bir imparatorluğu yıktık. Bu formül hayata geçti, milletimiz teveccüh gösterdi. Şu anda 11 büyükşehir dahil bu birliktelik sonucunda istenilen finale ulaşıldı. İttifaklar elbette ki genel merkezlerin iradeleri ile şekillenir. Ben özel olarak şunu söyleyebilirim; Türk milletinin artık beklemeye, sabır etmeye mecali kalmış değil. Şu an gelen zamlardan dolayı insanlar eziliyor. İnsanlar hangi gün hangi zam gelecek diye takip etmekten yoruldu. Bunun çözüm yolu sadece siyaset. Burada umut olmalıyız. Milletimize umut olacak bütün sorumlu siyasiler kendi üzerlerine düşen sorumluluğu üstlenmeliler. Ben milletin faydasına olacak her türlü birlikteliğin ama herkesin fedakarlığı gerçek anlamda yapacak ve onu yaşatacak şekilde yapılmasından yanayım. Lakin ittifaklar sadece bir tarafın tahakküm oluşturduğu şekilde olmamalı. İYİ Parti gelecek seçim sürecinde de göreceksiniz ki her yerde adından söz ettirecek. Tabi ki İttifaklar genel merkezlerin tasarrufu ve yetkisinde. Bizde buna uyacağız. Mantıklı, doğru ve Türk milletinin faydasına olabilecek her işte biz İYİ Partililer olarak olmaktan asla geri durmadık, durmayacağız” ifadelerini kullandı.

“SİYASET İDDİA İŞİDİR BİZDE İDDİALIYIZ,SEFERİHİSAR VE TÜRKİYE YARINLARDA İYİ PARTİLİ BELEDİYECİLİĞİ…”

Umutları geleceğe taşıyacak bir süreçte devam etmek istediğini belirten Cebeci, “Yerel seçim sürecinde milletimiz açısından inşallah hayırlı bir sonuç olur. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Seferihisar ve Türkiye yarınlarda İYİ Partili belediyeciliği, iyi hizmetleri alabilmek adına sizin desteğinizle bu hikâyeyi yazacağına inanıyor. Ben ne olursa olsun bu süreci Türk milletinin artık hak ettiği, beklediği hizmeti alacak ve umutlarını geleceğe taşıyacak bir süreçte devam etmesini istiyorum. Buradan tüm Seferihisarlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. İnşallah bu süreç hepimiz için mutlu bir sonla tamamlanır” dedi.
 

Yorum Yaz